Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dobry den maminky,
Mam holcicku 4 roky, ktera chodi do skolky. Pred dvema tydny zacala kaslat a mela i horecku. Resila jsem s pediatrem, byla nasazena lecba. A samozřejmě do skolky nechodila. Kdyz jsme sla na kontrolu k doktorce, tak doktorka rikala ze uz je v poradku a muze do skolky, i pres to ze sem tam jeste zakasle. Tak jsem ji dala do skolky s tim ze uz je zdrava ale kdyz jsem si pro ni sla tak jsem byla upozornena na to ze stale kasle, ze neni dolecena a ze uz ji dalsi den nemam vodit. Dle doktorky je zdrava, uz ji nic nepredepise, dle reditelky nemocna ze uz ji nemam vodit. Ma na tohle reditalka narok? Holka nema teplotu ani rymu, jen cca 5× za den zakasle spis si jen odkasle, vesela, hrava. Dle doktorky zdrava. Chodim do prace a opravdu nemuzu byt doma s kazdym pciknutim. Reditelka takhle „sikanuje“ i ostatni rodice. Ve skolce ma momentalne 5 deti z 19. Zajima me Vas nazor a Vase zkusenosti. Dekuji
P. S. jsem zastance nazoru ze nemocne dite do skolky nepatri
@Maminka1234321 Narok nema, po nemoci je normální pokaslavat treba jeste 3 tydny.
Zašla bych znovu k dětské, jestli znovu dítě poslechne a pokud vše bude ok, jestli je ochotná napsat potvrzení, že dítě je doléčeno a pouze odkašlává.
I za cenu poplatku, že to potvrzení dá. To bych jim předložila ve školce.
@Maminka1234321 píše:
Dobry den maminky,
Mam holcicku 4 roky, ktera chodi do skolky. Pred dvema tydny zacala kaslat a mela i horecku. Resila jsem s pediatrem, byla nasazena lecba. A samozřejmě do skolky nechodila. Kdyz jsme sla na kontrolu k doktorce, tak doktorka rikala ze uz je v poradku a muze do skolky, i pres to ze sem tam jeste zakasle. Tak jsem ji dala do skolky s tim ze uz je zdrava ale kdyz jsem si pro ni sla tak jsem byla upozornena na to ze stale kasle, ze neni dolecena a ze uz ji dalsi den nemam vodit. Dle doktorky je zdrava, uz ji nic nepredepise, dle reditelky nemocna ze uz ji nemam vodit. Ma na tohle reditalka narok? Holka nema teplotu ani rymu, jen cca 5× za den zakasle spis si jen odkasle, vesela, hrava. Dle doktorky zdrava. Chodim do prace a opravdu nemuzu byt doma s kazdym pciknutim. Reditelka takhle „sikanuje“ i ostatni rodice. Ve skolce ma momentalne 5 deti z 19. Zajima me Vas nazor a Vase zkusenosti. Dekuji
P. S. jsem zastance nazoru ze nemocne dite do skolky nepatri
Nárok nemá, ale bude se ti s tím blbě bojovat. U nás je to to stejné.
Jestli máš slušné vztahy s pediatrou, tak ať ti napíše na papír s razítkem, že dítě dokašlává po viroze a není infekční. Pak už by tě ve školce odmítnout neměli.
Dones zprávu od doktorky a neřeš 🤷 Zas je dobře, že to nenechávají být, ale opravdu dojezd kašle může být i na několik týdnů. Syn má kašel třeba tři týdny vkuse, dr. mu dělala testy a říkala, že něco tam svědčí o náchylnosti k alergiím a díky tomu se mu to tak táhne, ale už není infekční
Ptala jsem se reditelky ve skolce zda mam zajit k doktorce a donest ji potvrzeni o tom ze neni infekcni a ona na to ze ne, ze to neni potreba. Ze ona dnes neni infekcni a zitra byt muze ![]()
@Maminka1234321 píše:
Ptala jsem se reditelky ve skolce zda mam zajit k doktorce a donest ji potvrzeni o tom ze neni infekcni a ona na to ze ne, ze to neni potreba. Ze ona dnes neni infekcni a zitra byt muze
Takže bych s tím potvrzením šla za zřizovatelem. Jestli ředitelka nezná mapu, ať ji to vysvětlí zřizovatel.
@Maminka1234321 píše:
Ptala jsem se reditelky ve skolce zda mam zajit k doktorce a donest ji potvrzeni o tom ze neni infekcni a ona na to ze ne, ze to neni potreba. Ze ona dnes neni infekcni a zitra byt muze
No ale tak to by mohla říct o každém dítěti, že zítra může být infekční
a školku rovnou zavřít
Příspěvek upraven 12.11.23 v 10:31
@Maminka1234321 píše:
Paní ředitelky bych se zeptala, kde studovala medicínu, že jí zákon dovoluje hodnotit zdravotní stav dětí, načež bych dítě dovedla se svědkem a pokud by dítě nepřijala, uvažovala bych o právních krocích.
Ona nesmí hodnotit ani vyslovovat názory o zdravotním stavu dětí, pokud není zdravotník.
@Maminka1234321 Tak chtěj vidět paragraf, podle kterého ti může dítě nevzít…a říct, že tomu nerozumíš, tak se budeš muset poradit se zřizovatelem… ![]()
Nemá na to žádný nárok, dceru do školky normálně přiveď a po práci si ji vyzvedni. Zkouší no. Tak kdo by nechtěl mít ve třídě pět dětí, že jo.
@Kelsey mozna kdyz nic jineho zbyde tak asi pujdu za zrizovatelem. Ale bydlim na male vesnici a uz by se na me divaly skrz prsty. Zatim to chci resit na urovni reditel-rodic. S ni se neda rozumne mluvit, stale tvrdi to stejne a to ze „nemuze mit ve skolce kaslajici dite“ poue alergiky kteri na to maji potvrzeni od lékaře- alergologa
@Maminka1234321 píše:
@Kelsey mozna kdyz nic jineho zbyde tak asi pujdu za zrizovatelem. Ale bydlim na male vesnici a uz by se na me divaly skrz prsty. Zatim to chci resit na urovni reditel-rodic. S ni se neda rozumne mluvit, stale tvrdi to stejne a to ze „nemuze mit ve skolce kaslajici dite“ poue alergiky kteri na to maji potvrzeni od lékaře- alergologa
Ať se třeba dívají skrz prsty. Vždycky je třeba jeden, aby se zvednul a udělal revoluci, když je příkoří a uvidíš, že se přidají další. Toto příkoří je.