Pokašlávající dítě ve školce

Napsat příspěvek
Velikost písma:
12.11.23 11:20

Ptala jsem se v jine skolce a tam mi rekli ze ja jsem zakonny zastupce a ze ja zodpovidam za dite.
Potřebovala bych nejaky padny argument abych ji zavrela pusu.
Jinak si furt jede to stejne dokolečka jak pokazeny gramofon „ze tam nemuze mit kaslajici dite“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69111
12.11.23 11:21

@Maminka1234321 no, na ORL jsem zrovna nikdy čekárnu pochrchlávajících lidí jako u obvoďačky nepotkala, jako jo, asi tam někdy půjdou i lidi s hodně blbou rýmou až do zánětu dutin… Navíc ta naše objednává, takže i když tam přijde člověk s něčím akutním, v čekárně potkám jednoho, max. dva další lidi. Takže když si s dítětem sednu někam do kouta a čteme si, ani tak strach nemám. To spíš u té obvoďačky, když tam jdu se zánětem spojivek a v narvané čekárně z jedné strany chrchlá chřipka a z druhé angína… no, v každém případě jsem zastáncem názoru, že léčená rýma trvá týden a neléčená sedm dní. Tak pokud nění extra smrtelná a nejsou jiné komplikace, řeším prostě dítětem doma, zvlhčováním vzduchu, olejem do difuzéru a mořskou vodou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.11.23 11:23

@ugluk u nas se sedi na ORL bezne i 3 a vic hodin a to jsme pokazde objednani. A plna cekarna lidi. Takze tam nechodim jen pouze kdyz je to akutni

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
304
12.11.23 11:24

U nás kašle celá třída…prostě podzim

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69111
12.11.23 11:28

@Maminka1234321 paní ředitelko, naprosto s vámi souhlasím, že tam nemůžete mít kašlající dítě. Proto já vám sem dávám dítě dle mého nejlepšího svědomí doléčené, lékařkou zkontrolované s vysloveným povolením k návratu do kolektivu. Ano, možná si párkrát za den odkašle, ale to je naprosto normální stav a neznamená to, že je infekční, potvrzeno dětskou lékařkou. Pokud vy máte lékařské vzdělání a troufnete si pustit se do sporu s vystudovaným lékařem, beru svá slova zpět, ale jinak budu s dovolením souhlasit s lékařkou. A pokud v mi odmítáte dítě převzít, ukažte mi, prosím, přesný paragraf, na základě kterého to uděláte. Popravdě mě současný stav, kdy jste se pasovala do role samozvaného posuzovatele zdravotního stavu a odmítáte mít ve školce tři čtvrtiny dětí, už obtěžuje natolik, že pokud budete takto postupovat i nadále, budu nucena ji řešit se zřizovatelem.

Pro začátek bych začala prvníma dvěma větama, pokud by ředitelka trvala na svém, trvala bych na svém i já. Nekřičet, klidně, věcně, s úsměvem, ale neustupovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69111
12.11.23 11:31

@Maminka1234321 tak i já tam chodím, jen když je to akutní, ale jak píšu, u nás zrovna tam v pohodě. Plus jsou moc milí, k dospělým i dětem, rogistrovala jsem tam celou rodinu. Ale ani tak tam nepotáhnu dítě jen s rýmou, i kdyby ji mělo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
tartaletka
12.11.23 11:32
  • Citovat
  • Upravit
12.11.23 11:35

@ugluk tohle je pekne napsane. Vyzkousim. Jsem ten typ kdy vetsinou sklopim usi a udelam tak jak se rekne. Ale tohle uz mi pusobi problemy i v praci a uz to nemuzu dal takhle delat. Je listopad, tenhle kolotoc kasle a rymy se muze tahnout jeste hodne dlouho. Jsem pripravena se hajit. Timhle nemuze odpirat vzdelani diteti. A nejen mojemu ale i ostatnim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.11.23 11:43

@tartaletka jasne, nemocne dite do skolky nepatri. Reditelka ma problem s tim ze dokaslava po nemoci, dle doktorky je zdrava. Potvrzeni reditelka nevyzaduje a kdyz jsem ji nabidla ze ho prinesu - tak ho nechce. Zacarovany kruh

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32215
12.11.23 12:07

@Maminka1234321 Chtěj pádný argument ty od ní, přímo paragraf, který to říká…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.11.23 12:36

Dekuji vsem, vyzkousim rady co jsem dostala. A pokud to nepomuze tak si pujdu stezovat zrizovateli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
12.11.23 12:57
@Maminka1234321 píše:
Dekuji vsem, vyzkousim rady co jsem dostala. A pokud to nepomuze tak si pujdu stezovat zrizovateli.

Tak hlavne tam nebudte vsichni sralbotkove a normalne tam ty deti dejte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5160
12.11.23 13:25
@Maminka1234321 píše:
@Kelsey mozna kdyz nic jineho zbyde tak asi pujdu za zrizovatelem. Ale bydlim na male vesnici a uz by se na me divaly skrz prsty. Zatim to chci resit na urovni reditel-rodic. S ni se neda rozumne mluvit, stale tvrdi to stejne a to ze „nemuze mit ve skolce kaslajici dite“ poue alergiky kteri na to maji potvrzeni od lékaře- alergologa

A jak rozpozna, jestli ten kasel je z alergie nebo infekcni? Asi tezko. Normalne bych tam dite odvedla, pokud by volala at vyzvednu drive kvuli kasle tak nevyzvednu, jsem v praci. A hotovo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.11.23 13:27

@Lucie_Sx ja se branim ale bohuzel jsem sama. Jsme mala vesnicka jednotridka. Nikdo si nechce delat zle ale maji stejne problemy jak ja a jsou stejneho nazoru jen se bohuzel nikdo nezbouri :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30985
12.11.23 13:37
@hani28 píše:
A jak rozpozna, jestli ten kasel je z alergie nebo infekcni? Asi tezko. Normalne bych tam dite odvedla, pokud by volala at vyzvednu drive kvuli kasle tak nevyzvednu, jsem v praci. A hotovo.

Nepozná a proto alergici musí mít potvrzení od odborného lékaře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí