Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
no ale čičina je to pěkná
bílé tlapky,bílá špička ocásku
kdo by odolal,že ![]()
Ajka a Domi píše:
no ale čičina je to pěknábílé tlapky,bílá špička ocásku
kdo by odolal,že
Já jo ![]()
Sice kočku máme a taky ze Zoo(měl jí sežrat varan komodskej a mě jí bylo líto
) ,ale venku na žádné nešahám ![]()
já mám podobného kocourka doma, ale chlupatějšího mysleli jsme že je holka tak to byla Elsa ale záhy jsme ho překřtili na Pírka. To je on:)
juj,tak z té byla malá hotová,furt na mně mele čiči čiči ještě teď ![]()
Ajka a Domi píše:
na cizí se našaháto nás učili už jako malé děti ale taky bych k dr.nešla,je to jen kočka.pokud to není zranění do krve.kdyžtak to potři desinfekcí a hoď se do klidu
a to že to bylo v zoo,tam jsou zvířata pod přísným veterinárním dohledem,takže od lva to kotě vzteklinu chytit nemohlo
Mě kočka ještě nekousla,když nepočítám naše při hraní.Ale na cizí kočku bych asi taky nesahla,ted,když mam malýho,tak se bojim i našich,aby ho nežsrábli,nebo něco.
Dovoluji si oživit tuto diskuzi.
Před 2 dny k nám přišlo na zahradu odrostlé kotě. Čisté, nejdřív trochu bojácné, evidentně hladové. Sousedů z okolí není. Myslíme si, že ho někdo vyhodil nebo se zatoulalo. Dali jsme zprávu na FB jestli někomu nechybí, zatím se nikdo neozval. Chodí za námi jako pejsek a hodně mňouká. Ale proč to píšu. Děti si s ním hrají (chtěly by aby nám zůstalo) a při hře jednoho z nich kouslo. Je to trochu do krve. A já začínám trochu bláznit kvůli vzteklině… na jednu stranu vím, že se v ČR neobjevuje, ale stejně… zítra jsme chtěli stejně na veterinu, ale potřebuji uklidnit… Mátě někdo zkušenost? Co veterinář? Pozná z krve jak na tom kotě s nemocemi a vzteklinou je?
Nebala bych se. Proti tetanu jsou normalne ockovani? Jen bych to vymydlila a vydezinfikovala, pripadne potrela betadinovou masti nebo framykoinem. Vic nic. Vztekliny bych se nebala, jen pripadne kdyby to zaclo byt osklive, cervenat, hnisat, tak k doktorovi pro antibiotika, jinak bych to neresila. Syna ted lehce kousla, skrabla nase venkovni kocka, taky mi bylo ouvej, kdyz ji pak vidim, jak basti mysi
neboj, a zitra to veterinari zmin, uklidni te to.
Ja zas jednou na exkurzi pohladila od pohledu krasnou, hunatou kocku, ktera mela u dveri misku, tak jsem myslela, ze je o ni pecovano - a ruka plna hnisu. Mela po celem tele strasne bolaky, chudinka. No ja myslela, ze do tydne zemru na tisic infekci, uz jsem skoro psala posledni vuli. Stalo se mi to behem kongresu Sepse Ostrava, tak jsem si rikala, ze aspon zemru stylove
a nic mi bohudiky nebylo. Prosim anonym, okridlena historka a bylo by me poznat, dekuji
Vzteklina je ta nejméně pravděpodobná možnost. Jinou nemoc mít může. Ránu bych desinfikovala a kotě na veterinu vzala, stejně vám na 99 % zůstane.
@Anonymní píše: Více
Díky moc za uklidnění. Očkování proti tetanu naštěstí máme. Vidíš to mi nedošlo. Jinak hned jsem to vydesinfikovala a pak mi začala jet hlava ty myšlenky na vzteklinu… S tím kongresem jsi mě rozesmála, to je opravdu stylová náhoda ![]()
@lucad77 píše: Více
Díky moc za zprávu. Vydesinfikovali jsme to a zítra to na veterině řeknem… asi si budou myslet své, že další bláznivka…
My už jsme tak trochu „adoptovali“ sousedovic kočku seniorku, která se k nám uchyluje do klidu a pak kočku, která se bojí psa, kterého si její majitelé nedávno pořídili. Můj muž, který nikdy nechtěl žádné zvíře (a i tak se s nimi nějak smířil), se zatím nadšeně moc netváří, spíš se rozhlížím po dobrých rukou…
Vzteklina to nebude, ale vaši novou otrokářku na veterinu vemte a o tomto se poinformujte. My měli veterináře, který, když už jsme tam byli, ošetřil i nás, pokud jsme měli nějaké následky z interakce s čičinama 😜.
Fotka by nebyla?
No tak máte kočku. Respektive, kočka si vás našla a už vás má. Kotě k veterináři, odčervit, naočkovat. Dítěti se nic nestane, vydesinfikovali jste to, vzteklina u nás není. Jen pozor, kočky mívají na zubech dost ošklivé bakterie, ty by mohly způsobit infekci. Takže spíš doporučuji kočku moc netahat a hlavně nedávat k ní hlavu, aby nesekla do oka. Hele, upřímně, kočku neudáš. To bys spíš udala brontosaura než kočku. Ta už u vás zůstane.
Oživuji diskuzi.
Jsem z celé situace nervozní, tak prosím o radu. Před cca dvěma týdny (tehdy jsem nebyla doma, jenom manžel) syn zakopl a upadl na kočku, ta se vylekala a docela hodně ho poškrábala i trochu krve bylo. Ránu ošetřili, vše se zahojilo. Teď teprve jsem se dozvěděla, že kočka syna tehdy i pokousala. Teď přemýšlím, zda kočka mohla na syna něco přenést (např. vzteklinu itd.). Manžel říká, že u nás se vzteklina nevyskytuje, že nemám panikařit. Ale přece…, měla bych to nějak řešit nebo opravdu se nemusím ničeho obávat. Děkuji za odpověď.
@Anonymní píše: Více
Vase domaci kocka? Tak ta vzteklinu urcite nema. Krom toho ji muzes nechat ockovat a mas to bez nervu.