Pokuta - neplacení za psa

2497
31.5.14 11:15

Pokuta - neplacení za psa

Ahoj, chtěla bych se zeptat jestli tu někdo nemá zkušenosti s pokutou za nepřihlášeného a neplaceného psa v Praze. Máme psa už skoro 4 roky. Do ledna 2013 jsme bydleli na vesnici v baráku takže jsem na to kašlala, nechtěla jsem platit někomu za to že pes je na naší zahradě a já si po něm uklízim a házim to do popelnice kterou stejně platit musim. Pes je čipovanej, ale neni registrovanej. Od nového roku bydlíme v Praze, ale byla jsem líná zajít na úřad a nahlásit ho. Byla to ale chyba, stalo se to co jsem čekala :). Kontrolovali nás měšťáci, zapsali si číslo čipu mé jméno a rasu psa. Tak jsem zvědavá co mi domů příjde. Má s tím někteerá zkušenost? Kolik budu platit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14110
31.5.14 11:18

@nick8 pokud jste se přistěhovali až loni, tak vlastně jakoby dlužíte za jeden rok.. nevím, kolik se platí v praze.. ale u nás na vsi se platí 30 kč za psa, to zas taková pálka není.. v przae je to tuším okolo tisícovky.. no uvidíš…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2497
31.5.14 11:20

@Krrysa Já jsem, ale hlášená trvale stále v Praze i když jsme bydleli na vesnici, takže by jsem měla mít hlášenýho taky v Praze. Tady u nás se platí 1500kč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14110
31.5.14 11:26

@nick8 a přítel :?: pokud nemáš hlášenýho psa, tak ani majitele… nebo u toho ičpi je majitel psa, i když není registrovanej :?:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2497
31.5.14 11:28

@Krrysa Manžel je taky Pražskej. Teď už registrovanej je, hned jsem ho zaregistrovala a v pondělí půjdu na úřad ho nahlásit. Řikám nebýt líná tak už jsem to mohla mít hotoví a neřešit to :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14110
31.5.14 11:31

@nick8 hm, tak to je blbý.. a je čipovanej od malinka :?:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2497
31.5.14 11:36

@Krrysa Je, ale právě nikde nebyl registrovanej tak si zase myslim že by se to nedalo dohledat kdo a kde ho nechal čipovat. Uvidíme i kdyby jsme měli doplatit 4 roky tak to neni tak hrozný, ale aby nám nedali třeba 50 tis pokutu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11439
31.5.14 11:37

Oni ale kontrolovali čip, ne přihlášení. Problémem by mohla být ta registrace. Naše fena byla kupříkladu dřív nahlášená, než čipovaná, takže na úřadě o žádném čipu nemají údaje, není to provázané.

Proč ten čip nemáš zaregistrovaný? To docela postrádá smysl, když se ti takový pes zaběhne, tak je ti úplně k ničemu, že má čip, když je nedohledatelný :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
31.5.14 12:08

Pokud pes nebyl nikde registrovany, neni znam ani majitel. Takze bych ho v klidu nahlasila treba od minulyho mesice. S tim, ze ho mate mesic. Problem je totiz to, ze muzou overovat, kde byl pes hlaseny predtim. Ja musela dat v Praze na urade cestny prohlaseni, ze je pes hlaseny jinde a oni si to pak overovali. Ale uz jsou to roky, jak to chodi ted, to netusim. Ono taky zalezi, jak jsou urednice aktivni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2497
31.5.14 12:09

@Fjodorka Myslela jsem že když je registrovaný tak budu muset platit i poplatky, že mě dostihnou i bez kontroli psa.
A to přihlášení si myslim budou ověřovat a pak mi to pošlou, aspoň mi to tak přišlo, proč jinak by si mě zapisoval?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
31.5.14 12:10
@nick8 píše:
@Krrysa Je, ale právě nikde nebyl registrovanej tak si zase myslim že by se to nedalo dohledat kdo a kde ho nechal čipovat. Uvidíme i kdyby jsme měli doplatit 4 roky tak to neni tak hrozný, ale aby nám nedali třeba 50 tis pokutu.

To neda, to by museli patrat na veterinach a to nikdo delat nebude. Co se tyce uradu, mas ho od doby, kdy jsi ho nahlasila. Nejak bych to nepitvala, pes je prihlaseny od ted a hotovo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
31.5.14 12:12

@nick8 Registrace cipu nema s prihlasenim psa co delat. Jsou to dva ruzny systemy. Jen pri prihlaseni das cislo cipu, aby byl pes identifikovatelny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2693
31.5.14 12:21

Nemyslím si že z toho bude pokuta. Spíš kontrolovali jestli pes není ukradenej. Nemyslím si že jim někde vyskočilo že pes není zrovna u nich registrovanej. To by se tě přímo zeptali kde je pes registrovaný. Oni totiž neví jestli nebydlíte třeba někde jinde a v tom místě jste jen na návštěvě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11439
31.5.14 12:28

Vy tu všichni motáte dohromady registraci čipu a přihlášení psa městu, jak správně píše @asha, jde o dva různé systémy!

Policisté kontrolovali čip (jelikož je v Praze čipování psů povinné), což nemá souvislost s přihlášením psa, bydlištěm a poplatky za něj!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2497
31.5.14 12:30

@Fjodorka to ano, ale když si zapíšou tebe tak to pak podlemně budou kontrolovat jestli je ten pes kterýmu kontrolovali čip hlášenej a tý jako majtel jestli za něj platíš. Kdyby přišli zkontrolovali čip a nic nezapisovali tak to asi ani neřešim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová