Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj, chtěla bych se zeptat jestli tu někdo nemá zkušenosti s pokutou za nepřihlášeného a neplaceného psa v Praze. Máme psa už skoro 4 roky. Do ledna 2013 jsme bydleli na vesnici v baráku takže jsem na to kašlala, nechtěla jsem platit někomu za to že pes je na naší zahradě a já si po něm uklízim a házim to do popelnice kterou stejně platit musim. Pes je čipovanej, ale neni registrovanej. Od nového roku bydlíme v Praze, ale byla jsem líná zajít na úřad a nahlásit ho. Byla to ale chyba, stalo se to co jsem čekala
. Kontrolovali nás měšťáci, zapsali si číslo čipu mé jméno a rasu psa. Tak jsem zvědavá co mi domů příjde. Má s tím někteerá zkušenost? Kolik budu platit?
@nick8 pokud jste se přistěhovali až loni, tak vlastně jakoby dlužíte za jeden rok.. nevím, kolik se platí v praze.. ale u nás na vsi se platí 30 kč za psa, to zas taková pálka není.. v przae je to tuším okolo tisícovky.. no uvidíš…
@Krrysa Já jsem, ale hlášená trvale stále v Praze i když jsme bydleli na vesnici, takže by jsem měla mít hlášenýho taky v Praze. Tady u nás se platí 1500kč.
@nick8 a přítel
pokud nemáš hlášenýho psa, tak ani majitele… nebo u toho ičpi je majitel psa, i když není registrovanej ![]()
@Krrysa Manžel je taky Pražskej. Teď už registrovanej je, hned jsem ho zaregistrovala a v pondělí půjdu na úřad ho nahlásit. Řikám nebýt líná tak už jsem to mohla mít hotoví a neřešit to ![]()
@Krrysa Je, ale právě nikde nebyl registrovanej tak si zase myslim že by se to nedalo dohledat kdo a kde ho nechal čipovat. Uvidíme i kdyby jsme měli doplatit 4 roky tak to neni tak hrozný, ale aby nám nedali třeba 50 tis pokutu.
Oni ale kontrolovali čip, ne přihlášení. Problémem by mohla být ta registrace. Naše fena byla kupříkladu dřív nahlášená, než čipovaná, takže na úřadě o žádném čipu nemají údaje, není to provázané.
Proč ten čip nemáš zaregistrovaný? To docela postrádá smysl, když se ti takový pes zaběhne, tak je ti úplně k ničemu, že má čip, když je nedohledatelný ![]()
Pokud pes nebyl nikde registrovany, neni znam ani majitel. Takze bych ho v klidu nahlasila treba od minulyho mesice. S tim, ze ho mate mesic. Problem je totiz to, ze muzou overovat, kde byl pes hlaseny predtim. Ja musela dat v Praze na urade cestny prohlaseni, ze je pes hlaseny jinde a oni si to pak overovali. Ale uz jsou to roky, jak to chodi ted, to netusim. Ono taky zalezi, jak jsou urednice aktivni.
@Fjodorka Myslela jsem že když je registrovaný tak budu muset platit i poplatky, že mě dostihnou i bez kontroli psa.
A to přihlášení si myslim budou ověřovat a pak mi to pošlou, aspoň mi to tak přišlo, proč jinak by si mě zapisoval?
@nick8 píše:
@Krrysa Je, ale právě nikde nebyl registrovanej tak si zase myslim že by se to nedalo dohledat kdo a kde ho nechal čipovat. Uvidíme i kdyby jsme měli doplatit 4 roky tak to neni tak hrozný, ale aby nám nedali třeba 50 tis pokutu.
To neda, to by museli patrat na veterinach a to nikdo delat nebude. Co se tyce uradu, mas ho od doby, kdy jsi ho nahlasila. Nejak bych to nepitvala, pes je prihlaseny od ted a hotovo.
@nick8 Registrace cipu nema s prihlasenim psa co delat. Jsou to dva ruzny systemy. Jen pri prihlaseni das cislo cipu, aby byl pes identifikovatelny.
Nemyslím si že z toho bude pokuta. Spíš kontrolovali jestli pes není ukradenej. Nemyslím si že jim někde vyskočilo že pes není zrovna u nich registrovanej. To by se tě přímo zeptali kde je pes registrovaný. Oni totiž neví jestli nebydlíte třeba někde jinde a v tom místě jste jen na návštěvě.
Vy tu všichni motáte dohromady registraci čipu a přihlášení psa městu, jak správně píše @asha, jde o dva různé systémy!
Policisté kontrolovali čip (jelikož je v Praze čipování psů povinné), což nemá souvislost s přihlášením psa, bydlištěm a poplatky za něj!
@Fjodorka to ano, ale když si zapíšou tebe tak to pak podlemně budou kontrolovat jestli je ten pes kterýmu kontrolovali čip hlášenej a tý jako majtel jestli za něj platíš. Kdyby přišli zkontrolovali čip a nic nezapisovali tak to asi ani neřešim.