Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Chtěla bych se zeptat, jetli nemá někdo zkušenost ohledně pokuty v MHD v Praze.
Vždy jsem mívala Opec Card, teď mám jízdenku do 3 let dítěte. Včera jsem jela bez dítěte a zapomněla jsem si koupit jízdenku a samozřejmě jsem narazila na revizora.
Byl neústupný a dal mi pokutu.
Teď by mě zajímalo, kolik budu platit? na Místě říkal 850,– /tolik jsem u sebe neměla), pak že to musím zaplatit na pokutách. A moc jsem nerozumněla kolik budu platit, 850,– nebo 1500? Do 15-ti dnů, když se zaplatí pokuta, tak 850 a pak je to 1500,– nebo ne?
Nevíte, jak to je?
Má cenu ještě na přepážce u pokut zkusit se z toho trochu vykroutit? A jak?
Děkuji
Nevykroutíš se, byla jsi bez lístku? Byla, takže smůla. To by mohl říct každý, že si zrovna zapomněl koupit jízdenku. Na místě zaplatíš 850,–Kč, pokud nemáš tak 1.500 na jakékoliv pobočce mhd Praha.
No jela jsi nacerno, nevim, z ceho se chces vykrucovat, leda by jsi byla opravdu zdatna v gramatice ve 2.5 letech. Pokuty maji na webu dpp.cz
Nebo si sebou vzít tu průkazku /jízdenku/ pro dítě a zkusit to přes to. Sice jsi udělala chybu, ale když člověk vidí, kolik se denně vozí bezdomovců a podobných nevábných individuí, tak má chuť cokoli platit.
Zašla bych s tou jízdenkou na jejich pracoviště a uvidíš…
Jo, to se mi už stalo taky. Též jsem měla dřív Open card, a nemusela na nic myslet. Ted, co mám tu průkazku pro dítě, když jedu sama, zapomínám na lístky. Zatím mě nechytli, nebo jsem si vzpomněla, vystoupila a šla si koupit lístek.
Běž s tou kartičkou na pobočku, ale úspěch nečekej.
Je to pech. ![]()
Neokecáš nic. Bratr si před vstupem do busu poslal sms jízdenku a hned po vstupu do busu ho čapl revizor. Odpověď přišla o 30 sekund po tom, co ho čapl, revizor viděl, že nic v buse neposílal, stejně to neokecal ![]()
Zkus říct, že si tatínek vyzvedl dítě o zastávku dřív a bohužel sis nestihla koupit lístek pro sebe… ale i tak myslím, že neuspěješ ![]()
@Ester13 píše:
Neokecáš nic. Bratr si před vstupem do busu poslal sms jízdenku a hned po vstupu do busu ho čapl revizor. Odpověď přišla o 30 sekund po tom, co ho čapl, revizor viděl, že nic v buse neposílal, stejně to neokecal
to jsem takle minutu hledala v batohu mobil a aby ta sms stihla dojit:D
@Blekota píše:
Nevykroutíš se, byla jsi bez lístku? Byla, takže smůla. To by mohl říct každý, že si zrovna zapomněl koupit jízdenku. Na místě zaplatíš 850,–Kč, pokud nemáš tak 1.500 na jakékoliv pobočce mhd Praha.
Snizena sazba se plati jeste do 15 dnu od pokuty; viz podminky na strance dpp.
Ja bych nic neokecavala, je to smula, ale tvoje chyba, tkz by ti nejaky okecavacky k nicemu nebyly.
@MarieOVMUC píše:
to jsem takle minutu hledala v batohu mobil a aby ta sms stihla dojit:D
Taky jsem včera dostala pokutu (v Praze)
, platila jsem 800,– na místě, mám i bloček, nevím kde jste přišli na 850,–? Měla jsem jízdenku na 3 hodiny, věděla jsem, že mi nestačí, další jsem si chtěla koupit, automat mimo provoz a leták na sms jízdenku nikde, přesto jsem nastoupila. Zkusila jsem mu dát tu už prošlou (4 minuty), no to samozřejmě nevyšlo a „výmluvy“ vůbec nebral, malý letáček na sms jízdenku je na dveřích - toho jsem si opravdu nevšimla
. Už mám raději uloženo, takovéhle výlety bych často nedala
. Ale kolik budeš platit netuším, já neměla občanku a dítě ve školce, hodinu od místa kde jsem byla a jela jsem na poslední možný autobus, takže jsem hned zaplatila než riskovat odvod někam na lustraci nebo co se vůbec potom děje??
@terkacek Myslím,že na přepážce už to neokecáš. Jediná šance jak zabránit pokutě je obhájit se hned na místě před revizorem ![]()
Ještě by šlo, že bys vše hodila do koše a čekala, kolik se z toho nakonec vyklube a s čím přijde exekutor… Jízda na černo + revizor = pokuta