Polévka pro batole

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
11329
19.9.06 11:05

Polévka pro batole

Holky,

Chtěla bych Vás poprosit o typ na recept na polévku pro 13M syna. Koupila jsem ve zdravé výživě směs na polévku (obsahuje např. červenou čočku, ovesné vločky) a nevím, co s ní.

A ještě jedna otázka. Dávate k obědu polévku i hlavní jídlo nebo jenom hlavní jídlo nebo třeba polévku k večeři?

Díky za odpovědi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2733
19.9.06 11:18

tu směs neznám, osobně bych to poavřila a přidala nějakou zeleninu…

Jinak já dělám jen jedno jídlo, dusím různou zeleninu ve vodě v jednom hrnci, někdy s tím vařím i maso, jindy ke konci přidám nějaké obiloviny, takže je to vlastně velmi hustá polévka, že v ní stojí lžička, anebo to můžeš nazvat hlavním jídlem. Sami dvě jídla neděláme-buď jen pořádně hustou polévku, anebo to „druhé“.
Když mi zbyde od oběda, dojí to k večeři.
Ale hodně kámošek dělá, že vaří polívku na dva dny a dají ji před poledním spaním a po probuzení dostane dítko hlavní chod. Je to na tobě:)
 K.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3743
19.9.06 11:21

Tuhle tu směs hodně používám do kuřecího vývaru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2923
19.9.06 12:51

My zatím máme k obědu taky jeden chod- obojí mi připadá přece jen moc. Polévky dělávám minimálně- spíš zeleninu + obolniny + někdy maso.

Veru

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
278
19.9.06 13:01

ahoj Inge,
já tu směs kupovala taky a je z ní suprová polévka nejen pro dítě. Recept je velmi jednoduchý: přidáš směs do vody, podle chuti „dokořeníš“ Solčankou (něco jako Vegeta, ale pro děti), vaříš a jíš :) my ji ještě mixovali, chutná skoro jako hráškovo-čočková, naše dcerka ji měla moooc ráda. Bohužel ale jen do doby, než u nějaké kamarádky viděla, že ONA ji nejí a tudíž ji taky jíst nebude :( už ji zase zkoušíme a občas si aspoň 2-3 lžičky vezme :wink:
Dvě jídla jsme začali dávat až kolem 1,5 roku. A to je docela jedlík. Teď už si i přidává - hlavně svoje oblíbené těstoviny :D
Jo a tu směs jsem ještě zkoušela vařit s masem a taky to nechutná špatně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1468
19.9.06 13:16

Ahoj.

Tu směs taky používám (takový typ hrstkové polévky). Povařit ve vývaru - masový nebo zeleninový, může se přidat maso. Pokud necháš víc vody jako polévka, ale docela dobrá je směs nahusto - trénink samostatného jezení. Ochucuju dle potřeby (podle vývaru) Vega-vegi nebo Herba Vegi, jde i sušená zelenina.

Dvě jídla nedávám. Radim snídá 210 UM s rohlíkem, vánočkou…, pak má pidisvačinu (když dám velkou, nesní oběd), oběd (ovšem polévky sní 2-3 naběračky), velkou svačinu a večeři kaše nebo UM s chlebem, rohlíkem…

Beruška :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
602
19.9.06 14:03

Ahoj Inge,

tady je recept na jednu moc dobrou z červené čočky od nás z deníčku:
nastrouhanou mrkev podusíš trochu na másle, přidáš vodu, červenou čočku (nemusí se namáčet), brambory, drcený kmín, majoránku, popř. i solčanku a necháš cca 20min (více není třeba) povařit. Před podáváním možno dochutit přímo do talíře či misky lžičkou bílého jogurtu pro zjemnění. Je to dobrý, rcyhlý, jednoduchý, i mě to chutná, taková dětská bramboračka bych řekla.
Jinak u nás je to obdobně jako u někoho výše, tzn. ke snídaní cca 200ml UM, kousek chleba třeba s lučinou, ke svačince ovoce či jogurt nebo kousek rohlíku, k obědu nějakou hustou polívku nebo rýži či těstoviny se zeleninou, odpoledne zase ovoce, jogurt nebo rohlík a k večeři buď kousek namazanýho chlebíka nebo kaši + kojo nebo UM.
Měj se fajn, ať prospíváte
 Radka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11329
19.9.06 15:54

Děkuju moc za typy. Jenom ještě taková drobnost, jak dlouho to mám nechat vařit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22836
27.2.19 07:50

INSPIRACE NA POLÉVKY

Spoustu receptů na zeleninové polévky pro nejmenší najdete TADY , ve skupince vaříme pro kojence a batolata :mavam:

A jaké polévky pro mrňouse děláte vy ? :mavam:
U nás vede třeba květáková, brokolicová, hovězí vývar..a nejradší má, když je zahustím vločkama ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí