Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Začínám 38tt a miminko je stále hlavičkou nahoru. Můj gynekolog mi zásadně nedoporučil jakékoliv cvičení a triky na otočení, prý má děťátko důvod, proč takto zůstává (třeba pevně omotaný pupečník)a mohla bych mu ublížit. Podle něj mám počítat s císařem, cca 10 dní před TP. Ovšem v porodnici o tom nechtějí ani slyšet - bude se čekat zhruba do TP, jestli se neotočí, a že mám dělat právě všechny ty cviky, před kterými mi můj dr. varoval
. Tak nevím, máte s tím někdo zkušenost? Pomohly vám třeba kočičí hřbety k otočení miminka, nebo vám to taky nedoporučovali? Moc díky…
@La4
ja nevim, asi bych nedelala nic a cekala jestli se neotoci, ale ty uz bys mela asi mit plaanovany cisar i s terminem?
co je to za porodnici? Ja nevim, kolik mas deti nebo jestli prvni, ale ja bych KP dobrovolne nerodila ani ted jako druhe. Myslim ze je jasny duvod na sekci a dite opravdu muze mit duvod proc je naopak a nechce hlavou dolu…
Jina porodnice neni?
Ja jsem rodila ve 37tt takze tohle cekani co mas ty bych uz nedockala ![]()
prijde mi to zbytecny od porodnice se tomu tak branit, pokud ty vyslovne nechces rodit prirozene… ![]()
neznam nikoho kdo by mel planovany cisar na termin, tam pak hrozi ze praskne voda nebo zacnes rodit a dite bude sestouple…
Kamaradky kolem mely terminy vzdy kolem 38tt ![]()
@La4 moje miminko bylo také otočeno hlavičkou nahoru. můj doktor mi „zakázal“ jakékoliv cviky, triky atd…dle něj má miminko důvod proč tak je.
měla jsem naplánovaného císaře na 38+4 a nakonec mi odtekla voda 38+1, takže v noci proběhl císař. takže tak ![]()
Věřila bych dítěti, tedy gynekologovi
Příspěvek upraven 20.05.14 v 12:00
@La4 měla jsem syna KP do 36.tt, pak se otočil sám bez cviků. Mimčo má nějaký důvod, proč je KP, podle mě do tohohle se nevyplácí zasahovat-a to nejsem žádný extra přírodní typ, nemám nic proti plánovaným sekcím, vyvolávaným porodům atd., ale tady bych se fakt bála miminu do toho „kecat“.
@Lana222 Bude to první
Přirozeně KP rodit určitě nechci, to vím, že mě ani nutit nebudou, jen jsem čekala, že necelé 3 týdny před TP už mi řeknou nějaký přibližný termín, ale zatím se vyhýbají jakýmkoliv závěrům. Jen pokud by prý na císaře skutečně došlo, tak okolo TP. Samozřejmě mám strach, že by se to mohlo samo rozběhnout dřív… Ale spíš mi šlo o tom, jestli má smysl zkoušet ještě nějaké to cvičení - tedy jaké s tím máte zkušenosti…
Prvni dcera byla porad hlavou nahoru, sla cisarem, nikdy bych neriskla porod KP…urcite ma svuj duvod ze se neotocila. a navic..cisar je pohoda oproti prirozenemu..bud rada.ja zazila oboje…
@CokeLady Samozřejmě jsem řešila
Bylo mi řečeno, že každý má jiný názor a že je to na mě. Proto se jen tak ptám na zkušenosti jiných… Jen bohužel ten termín plánovaného císaře asi neovlivním, pokud to má tak porodnice ve zvyku až ve 40tt.
Určitě necvičit
miminko má důvod a nebo už je jen tvrdohlavé ![]()
Moje Naty byla taky KP, původně seděla do U, což je poloha možná pro normální porod, ale v den vyvolání pod sebe dala nožku, takže k vyvolání nedošlo a ještě ten den se udělal plánovaný císař, 10 dní před termínem. A já za to byla ráda, toužila jsem rodit normálně, ale rychle se to změnilo, bylo to pro Malou nejbezpečnější a to je pro mě hlavní ![]()
přístup porodnice bych řešila se svým gynekologem a možná hledala porodnici jinou…bohužel pro spoustu dr je plánovaný císař pouze výmysl rodičky ![]()
@La4 já jsem rodila císařem začátkem března 2014 a už před Vánoci mě doktor připravoval na to, že se miminko asi neotočí.
naplánoval mi císaře na 38+4, ale miminko si to udělalo po svém a 38+1 odtekla voda, tak císař se udělal o 2 dny dřív.
věřila bych miminku a nechala to v klidu. rozhodně bych ho nějak nepřesvědčovala.
Ja necvicila. nemyslim ze by to pomohlo, ani doktor mi nerikal o cviceni..
Ja byla na planovanem cisari prave z duvodu KP. Termin porodu jsem mela 14.9., sekci naplanovali na 6.9. Mimco melo 2× omotanou snuru kolem krku, ja relativne malo plodove vody, takze bych sve prvni dite tezko porodila prirozene. V nasi nemocnici mi planovaneho cisare odmitli, tlaci rodicky do prirozeneho porodu. Tak jsem se domluvila s primarem v jine nemocnici. A ta byla bezvadna! Neudelala bych ted nic jinak.
Kdyz jsem mela pochyby, zda mi neodteka plodovka, tak jsem naklusala do nemocnice a oni ai mne tam nechali den na pozorovani.Take jsem nechtela nechat prirozeny porod rozjet.
Po cisari jsem nemela zadne problemy s kojenim, maly byl neskutecne sikovny, kojim dodnes.
Pri poloze KP mame pravo si zvolit, jak chceme rodit.
Já malou měla taky KP..otočila se z týdne na týden 38 na 39tt..a to tak, že byla v tureckém sedu a plošky nohou zabořený do mého břicha, jak kdyby se bránila jít ven
..cviky, neříkali ani na ně nebyl čas..zjistili to v pátek a v pondělí jsem šla 39+4
taky bych necvičila.., ale určitě bych se zajímala o termín kdy CS uskuteční..tak ať je vše ok ![]()
CS by meli udelat driv nez ve40tt. alespon 10dnu pred terminem, aby se porod nerozjel sam..
Tak já cvičila (ale nepřeháněla jsem to)
a malá stejně zůstala KP
. V porodnici mi jí otočit nechtěli, měli strach aby mi nespustili předčasně porod a že by se to v mém případě stejně asi nepovedlo a akorát by mě trápili. Císaře mi naplánovali na 39+5 a 39+1 jsem začala rodit, ale to nebyl problém, hned mě přijali, udělali předoperační a za 3 hodiny už jsem ležela na sále se sešitým břichem
.
Kolegyně ta taky cvičila a malej se jí v 38tt otočil.