Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
ahoj chtela bych poprosit o rady nejakych maminek nebo tehulek,jsem v 35tt a mimco je stale koncem panevnim, jaka je jeste sance ze se otoci hlavickou dolu?
Ahoj, no, šnace pořád ještě je, já měla Simču KP ještě v 35.tt a v 36.tt už byla hlavičkou dolů… Mě MUDr. uklidňoval, že má prcek hodně místa, hodně plodovky, že se ve finále určitě otočí a měl pravdu ![]()
JInak otočit se může ještě těsně před porodem ![]()
Držím pěsti, ať se zadaří ![]()
určitě je šance! pokud mimi není obřík… a má ještě místo tak určitě šance k otočení je! ![]()
Mě se A. otočila v 36. týdnu, šance ještě je
A i kdyby se neotočilo, hlavní je aby bylo zdravé a je jedno jak se dostane ven ![]()
ahoj jsem teď v 34-35 tt a malá se začíná pomalu a jistě otáčet dolů hlavičkou, momnetálně je šikmo příčně ale nasměrovaná hlavičkou dolů, plodovky mám 80%( dle doktora) a jak vidno, šanci máš, že se ještě otočí, záleží ne na velikosti miminka, ale na množství plodové vody, takže dnes mě potěšil, že do mě zbytečně nebudou kuchat, pokud se dotočí tak jak má, ale má naběhnuto
. jinak mě pomohla trocha námahy a dlouhá chůze, břicho ztvrdlo a malá se měla prý o co zapřít, jak se točila. pomalu jsme to nepoznala, kdyby neměla nohy a ruce na každém boku
helena1234 píše:
ahoj chtela bych poprosit o rady nejakych maminek nebo tehulek,jsem v 35tt a mimco je stale koncem panevnim, jaka je jeste sance ze se otoci hlavickou dolu?
ahojda zkousej delat kocici hrbet me se takhle holka otocila i v 37tt ale je to docela zemetreseni kdyz se otocila,ale bylo to ok, ![]()
Ahoj,jdu Tě uklidnit,mám mimčo v poloze podélné a taky čekám,jestli se ještě třeba neumoudří
Jinak dcera měla 3.98KG,tak snad tam místo na to otočení ještě má ![]()
ahoj
taky jsem měla ve 35TT KP. O dva týdny později se malá otočila hlavičkou dolů.
Ahoj, já měla taky KP a zůstal, šel císařem, nebylo to nic hroznýho
A pamatuju si, že Kubelková šla rodit v podstatě jako já a jí se malá otočila těsně před porodem na polohu KP
Točit se můžou v podstatě do porodu.. A kdyby ne, tak to tak asi mělo být
I po císaři Ti dítko hned ukážou (pokud máš lokální anestezii) a pokud celkovou, nosí ho na JIPku na kojení. Kojila jsem do 21 měsíců ![]()
Tak mě se mimčo otočilo ještě v 36+2tt a to byli dvojčata
pak jsem hned rodila takže myslím že otočit se může,šance tu je ![]()
valkil píše:Valkil vždycky sem si říkala že nemám být drzá ale fakt je že to jsou naše děti..Mě kdyby nechtěli rodit císařem(dvojčata) vyřvala bych si to na celou porodnici ja se spontánního porodu strašně bála…i kdybych měla jedno a ten obrovský strach cítila vyřvu si to..A pokud je ješto mimčo KP tak si to vyřvu o to více.Přece nenechám aby si na mě nějaký porodník zvyšoval ego
Mě doktor řekl, že se může otočit dokud neodteče plodová vodaTakže klidně v poslední minutě.
Zajímalo by mě, když je KP, jestli Vás nechají to odrodit, nebo ne? Někde jsem četla, že kluci by se KP rodit neměli. Ale můžu si to nadiktovat???
ja mam prave taky strach ze me nechaj rodit KP pokud se mala neotoci,ale stale doufam ze se jeste umoudri
Souhlasim s holkama…me taky tenkrat bylo receno, ze mimi se muze otocit na posledni chvili pokud neni moc velke. Me se dcera nakonec neotocila, ja byla posera a domluvila si cisare. Preji at to dobre dopadne ![]()
dekuju…no me by ten cisar ani tolik nevadil me by spis vadilo kdybych musela rodit kp