Poloha při krmení

Napsat příspěvek
Velikost písma:
169
22.7.13 21:52

Zkus jí dát taky lžičku do ručičky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
262
22.7.13 21:53

Jinak jsem ji podložila polštářema, aby byla v polosedě, to se jí líbilo… Kupovat lehátko je ptákovina, vždyť vám za chvilku budou sedět v židličkách… :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31104
22.7.13 21:53

@Klobut v lehátku: dát do ruky lžičku… Je to chvilkové, ale několik soust propašuji, pak je lžička na zemi a já mu dám tou co krmím, otřu tu odhozenou a takhle to měníme.
Zároveň, jídlo si pokládám na zem a jednou volnou rukou mohou jít do protiútoku. Někdy to ale není potřeba.

Na klíně, dtě obejmi přes obě ruce, sice do té pusy moc nevidíš, ale to je jedno, protože stejně čumí všude okolo.Ale jde mi to jen když ho jakoby úplně posadím a sedí čelem ode mě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
262
22.7.13 21:57

No, hlavně by to pro dítě neměl být velký opruz :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
22.7.13 22:03
@Myrha píše:
@Klobut v lehátku: dát do ruky lžičku… Je to chvilkové, ale několik soust propašuji, pak je lžička na zemi a já mu dám tou co krmím, otřu tu odhozenou a takhle to měníme.
Zároveň, jídlo si pokládám na zem a jednou volnou rukou mohou jít do protiútoku. Někdy to ale není potřeba.Na klíně, dtě obejmi přes obě ruce, sice do té pusy moc nevidíš, ale to je jedno, protože stejně čumí všude okolo.Ale jde mi to jen když ho jakoby úplně posadím a sedí čelem ode mě.

Super, díky. Lžičku do ruky zítra zkusím a uvidím. Jídlo jsem taky měla položený bokem, ale malá je pořád o jednu ruku napřed…

Když jí ty ruce znehybním, tak se vztekne a pak už je to tak trochu týrání zvířat…

Zkoušela jsem ji i posadit zády ke mně, ale to se fakt netrefím, leda tak do oka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
22.7.13 22:04
@hvezdicka.zh píše:
No, hlavně by to pro dítě neměl být velký opruz :mrgreen:

Jo, o to se snažím. To cákání okolo ji baví, ale tak nějak jsem doufala, že vařím pro něco víc než aby to rozpatlala všude kolem :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31104
22.7.13 22:08

@Klobut neboj to se zlepší. Začneš se líp trefovat a ona hlavně, když bude mít pak hlad, bude jíst líp.

Mě už pak jedl i bez bryndáku, jenže teď v 10 měsících je to zpět, neboť chce prostě jíst sám. Na klíně ho krmím do dneška nerada. Takže v kočárku nebo v lehátku. Pozítří už konečně koupíme židličku. Ale nevím, zda mi z ní nebude skákat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31104
22.7.13 22:09
@Klobut píše:
Jo, o to se snažím. To cákání okolo ji baví, ale tak nějak jsem doufala, že vařím pro něco víc než aby to rozpatlala všude kolem :)

pozor pozor, patlání k tomu patří, ale něco by mělo skončit i v ní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31104
22.7.13 22:10

Jo a říkat ham - než jí tu lžičku tam strčíš, začne sama otvírat, když chce. Postupně. Jsem si myslela, že to nikdy říkat nebudu a kdybych samu sebe slyšela teď (pohledem předětským) myslím si, že jsem na hlavu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8937
22.7.13 23:04

Ja krmila syna v lehatku, byl pripoutany, aby se nemohl otacet, ruce mel na volno a vzdy pred podanim jidla jsem mu predloktim druhe ruky ty ruky znehybnila a rychle soupla do pusy lzicku a pak ruku uvolnila, on nez to napolykal, tak si trochu pomachal rukama a slo se na dalsi sousto. Take jsrm s kazdym soustem rikala HAM a on pak uz sam pred jidlem prestal rukama machat. Pokud jsem krmil na kline, drzela jsem ho jednou rukou kolem obou rucicek i tela a druhou rukou jsem ho krmila, ale mezi jednotlivymi sousty jsem stisk mirne uvolnila, prave aby se tak nevztekal. Ale ten boj byl u nad jen zpocatku, asi 2-3 tydny, potom prestal sermovat a krmeni bylo v klidu.
Neboj, to zvladnete :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
262
23.7.13 13:51

Souhlasím s tím, že dítě si to prostě osahat musí, je to něco nového a je zcela logické, že prostě potřebuje vyzkoušet všemi smysly, o co se jedná. Jak jsem psala, manžel, ale i moje mamka, to dost řešili, ale teď se nestačí divit, jak máme samostatné dítě. Myslím, že je to přirozený vývoj. Samozřejmě je lepší, když toho víc skončí v mimču, ale fakt bych z toho nedělala vědu, čím budou děti starší, tím to bude lepší :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
23.7.13 14:13
@hvezdicka.zh píše:
Souhlasím s tím, že dítě si to prostě osahat musí, je to něco nového a je zcela logické, že prostě potřebuje vyzkoušet všemi smysly, o co se jedná. Jak jsem psala, manžel, ale i moje mamka, to dost řešili, ale teď se nestačí divit, jak máme samostatné dítě. Myslím, že je to přirozený vývoj. Samozřejmě je lepší, když toho víc skončí v mimču, ale fakt bych z toho nedělala vědu, čím budou děti starší, tím to bude lepší :P

Na tom něco je… Tak jí dám trochu volnosti a holt budu víc poklízet…
Díky za názor!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
262
23.7.13 14:22

Není zač… Nejhorší na tom je to uklízení :( Ale jak jsem psala, odměnou je šikovné a samostatné dítě. Takže přeju pevné nervy (a doporučuju mít po ruce foťák, občas to fakt stojí za dokumentaci!)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31104
23.7.13 14:46

@hvezdicka.zh tchýně se divila, že ho necháme tak trojčit, že je prý vždycky obejmula pevně, aby se nemohly hýbat a nahrnula to do nich.

Ale jako babička je rozmazlovací :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
262
24.7.13 14:10

Tyhle názory fakt nesnáším :,( Taky se děti zavíraly do ohrádek, dávaly v půlroce do jeslí, přeučovaly se z levé ruky na pravou… Mimochodem, právě díky těmhle a podobným úžasným metodám je dneska tolik nesamostatných lidí, co ještě v dávno dospělém věku sedí mamince doma… :? Je to každého věc, ale já jsem toho názoru, že příroda udělala děti zvědavými, aby je vybavila do života. Držet dítě násilím mi připadá úplně šílený.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí