Poloha při krmení
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Poloha při krmení
Milé mamči,dokud jsem mimču dávala jen mlíčko ve flašce tak jsem ho krmila klasicky na klíně v takovym tom pololeže. Ale začala jsem s příkrmem (za pár dní nám bude 5m) a tahle poloha nám moc nevyhovuje. Malej je už docela těžkej a dlouhej,ale ještě nesedi. Přijde mi že krmení v této poloze už ho nebavi, pořád se vrtí a kroutí hlavou do všech možných stran jen aby o něco nepřišel. Do autosedačky ho dávat nechci, přijde mi že je tam moc skrčenej a mačká si bříško a takový to houpací lehátko nemáme. Tak napište jak krmíte svá ještě nesedící miminka
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Já mám židličku chicco poly magic, dá se natočit tak, že je dítě jako v autosedačce.
Na autosedačce nevidím nic špatného, problém, je , když se tam dítě nechá delší dobu, ale na tu chvilku na krmení ![]()
v autosedačce jsem nekrmila jen proto, že Mates si občas při jídle pšíknul, sáhnul na pusu a to by autosedačka byla jak čuně.
flašku posléze zásadně v leže, ale tu měl nastálo až od 9m.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
příkrmy nejdřív v autosedačce a potom už normálně v židličce…UM v leže na polštáři - na klíně nikdy nechtěl ani když byl miminko
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
já krmila právě v tom lehátku. ale pokud ho nemáš, tak klidně v autosedačce. a nebo pořiďte jídelní židličku, která jde polohovat do pololehu. my máme doma Fábulu a ta to umí. bohužel jsme ji kupovali později, ale u druhého dítka ji budu používat hned od zavádění příkrmů.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj,
v autosedačce jsme nekrmili, jelikož jsme je nevybrali moc dobře a v krátkým čase tam byli pokroucený jako paragraf (úzký v ramenou a tlačení břicha). Velkou službu nám vykonalo lehátko - omyvatelný, polohovatelný a hodilo se na zabavení (byla tam hrazdička) nebo když se mnou byli v kuchyni (abych na ně viděla). Jak se začali otáčet a hrozila nehoda, tak jsme koupili jídelní židličku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Takhle malého jsem krmila v lehátku, ale ty píšeš, že nemáte. Zkus tu autosedačku, ono ta chvilka nevadí, pokud se mu tam vyloženě nelíbí a neřve.
- Citovat
- Upravit
Tak my od začátku krmili lahví mléko na polštáři u mě v posteli, na ručníku v takovém polo-skoroleže. A zůstalo nám to doteď, i na příkrmy, akorát Teď je to spíš pololeže než skoroleže
. Ještě nesedí. Křesílko se neosvědčilo, on je strašně zvědavej a když to zkouším jinde, než kde je zvyklý, kroutí se, kouká, všechno ho zajímá. Takže jsem se hezky rychle vrátila k polštáři na posteli, kde už není nic zajímavého ![]()
Kromě toho má tendenci po jídle blinkat, když si skrčí bříško, takhle si po jídle chvíli povídáme, čteme, prohlížíme knížky a on se moc nehýbe a je to ok.
PS: krmit flašku v náručí nám nikdy nešlo, asi jsem ho blbě držela, nevím. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
To lehátko je asi fakt nejšikovnější, fakt. Za nás můžu doporučit tohle - není tedy uplně nejlevnější, ALE jako jedno z hodně mála má nosnost větší než 9kg (to má 99% lehátek), tohle je až do 18kg, takže ho využiješ fakt dlouho, jak je dělaný i na větší děti, tak je krásně prostorný, má polohovací záda, hrazdičku s kvalitníma kračkama (žádný ušmudlaný plyšáci, hrazdička jde celá sundat, jdou sundat jednotlivý hračky a je možný tam navěsit tunu dalších hračiček - buď rovnou za tu hrazdičku nebo tam jsou suchý zipy), lehátko se může a nemusí houpat a hlavně ten potah jde jednoduše sundat a vyprat v pračce a nesepíraj se ty barvy ani nemění tvar (což s příkrmama je podstatný plus, peru snad ob 3 dni, protože jsme čuňátka).
Pokud chceš jen překlenout dobu než bude sám sedět v jídelní židličce, tak bych vyzkoušela nějaký domácí „pseudolehátko“ - třeba polštářkama vystlat velkej koš na prádlo, hodit přes ně ručník/plínky a do toho ho „instalovat“, pozor - něco těžkýho mu dát do nohou (flašku s vodou nebo tak něco), aby se nepřevážil dozadu na hlavičku
… Za měsíc už bude třeba trošku sedět a už to bude na židličku. Nicméně to lehátko i tak doporučuju, protože to je fakt nejsnazší a využiješ ho i později na hraní nebo až bude chodit, tak ho do něj ještě ráda zacvakneš, aby ti třeba chvilku neběhal ![]()
Příspěvek upraven 10.08.10 v 09:33
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
My taky krmime v lehatku, jak psala Rampepurna, a kdyz jsme nekde na navsteve, tak v autosedacce. Teda davam do ni jeste deku, aby mala nebyla tak prohnuta (a samozrejme pres to plinku proti umazani) ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Rampepurno, dík za typ na lehátko. Koupíme k Vánocům. Máme také jedno, ale je do 9ti kil a už teď máme 7,5.
Tak super typ a není vůbec drahé. Plánujeme druhé, tak se užijí obě dvě. ![]()
Jinak také krmím v lehátku a vyhovuje to mně i malé.
- Citovat
- Upravit
Ahoj, já malou krmím v lehátku. Zloušela jsem sedačku, ale tam ji to není příjemné na jídlo. Myslím, že si mačká bříško. Když někam jedem tak jí to nevadí, ale krmení v ní nesnáší.
To lehátko je perfektní nekterá se dají ořídit za dobrou cenu
Tak přeju hodně úspěchů ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak jsem ho dneska dala do autosedačky,hezky mu ji vystlala aby tam nebyl tak skrčenej a ta potvůrka na mě čučel jak na idiota proč si dovoluju ho tam dávat a ani neotevřel papulku. A lehátko se mi kupovat nechce. Nejlevnější stojí tak tisícovku a on by tam podle mě taky nechtěl bejt. Asi ho hold budu pořád krmit na klíně. Jen doufám že až bude sedět tak bude chtít bejt v židličce. Ach jo…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Když jsou vedra, tak malej nechce být v lehátku. Krmení v náruči odmítá už tak od 4m taky kvůli teplu - vzájemnýmu zahřívání se. Krmím od té doby buď v tom lehátku nebo když je mu teplo, tak vleže (většinou v postýlce nebo na dece) - nejen flašku, ale i příkrmy.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jak "vyblokovat" ruce při krmení lžičkou?
Ahoj, začala jsem před týdnem zkoušet příkrmy. Malé (5,5 m) moc chutná, hned napoprvé slupla asi 40 ml kaše, se zeleninou zrovna tak. Krmili jsme s manželem a on jí přidržoval ruce, aby mi nesahala po lžičce. Když jsem musela krmit sama, tak jsem to vůbec nezvládala. Nejdřív jsem malou krmila v lehátku, ale pořád se snažila přetáčet na bříško a šermovala rukama, takže propašovat lžičku k puse, aniž by mi její obsah vyrazila a rozmazala po okolí, byla mission impossible. Pak jsem ji zkusila vzít na klín do pololehu, ručku blíž ke mně jsem jí sevřela mezi svoje tělo a ruku, tu druhou ruku jsem jí přichytila, ale to se jí celkem pochopitelně nelíbillo - svěrací kazajka by asi byla pohodlnější.
Máte někdo nějakou ověřenou metodu, jak ji nakrmit jen se dvěma rukama a jedněma nervama?
Předem moc díky za tipy.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já jsem malou obložila plínama a ručičky jsem neřešila
To bych asi v životě nenakrmila, malá je živel. Na druhou stranu má rok a půl a už je schopná se sama najíst lžičkou… Manžel občas skřípal zubama, když ji viděl, jak se o to pokouší, ale myslím, že teď sám jistě uzná, že se to povedlo ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit