Příkrmy OD 4. ukončeného měsíce

23033
29.7.10 16:42

PRIKRMY OD 4. ukonceneho mesice

Damy tak jsme dneska mely prvni mrkvicku snedla mi 5lzicek, dokrmila jsme ji mlekem.. i kdyz vcera na poradne mi bylo receno ze uz ji mliko davat nemam, at si zvyka.. ale to by mi prece rvala.. ze ma hlad.. a odpoledne jsem dala 2lz bananku a opet mleko cca 160ml, Neni brzo pridavat dva prikrmy? protoze vcera mi bylo receno ze mam davat zel. obed a ovocnou svacinu .. co si o tom myslite?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5648
29.7.10 16:48

ja jela podle knizecky od HIPPU. Dr. doporucoval ovocne stavicky uz od 3m.,tak jsem sem tam davala.Ve 4 zeleninu,po vsech druzich zeleniny jsem pridala maso a az po mase myslim,tak v tech 5-ti mesicich ovoce. Kamaradky dr. rikal,ze ovoce az po zelenine,ze je ovoce sladke a deti to pak nechteji. Ja bych rekla,pokud to citis jinak,udelej si to podle sveho. Nas malej se mohl nafutrovat presnidavkou klidne v pul roce a stejne,kdyz pak sel hned spat,tak musel dostat UM,protoze mu to nestacilo.To same po obede.Az mu to bude stacit,tak si to mlicko nevezme a nebo zrovna si ho vezme,aby udelal tecku. Netrap se tim a rid se svym citem. Nemuzes nic pokazit!!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15404
29.7.10 16:59

Taky mi bylo řečeno, že ovoce až po zelenině :wink: Jinak my teprve s příkrmem začínat budeme, ale ségra to u dětí měla tak: na oběd zeleninu a dokrmit mlékem (podle Mudry)…nicméně za pár dní každý z kluků snědl celou skleničku zeleniny a mléko už nechtěli :nevim: Takže je to fakt individuální :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7257
29.7.10 17:00

No,ja taky budu dávat ovoce až nahradim plnou davkou přikrmu dopolední jidlo. Ale třeba nevim jestli pak už budu moct třeba dát banánek nebo budu muset zase kupovat hotový ovocný příkrmy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23033
29.7.10 17:02

ne ono je lepsi kdyz si dela clovek sam:) ja taky minim delat sama.. jen na cesty lahvicky:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23033
29.7.10 17:04

a kdy muze dite treba kuskusm pohanku, jahly a tak?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23033
29.7.10 17:04

a kdy muze dite treba kuskusm pohanku, jahly a tak?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
neczuz
29.7.10 17:14

Tak podle mě můžeš skazit kdeco…
Ale k věci - V současnosti jsou obecná doporučení přikrmovat od 4m i děti na UM. Jsou kvalitní, dodají mimču vše co potřebují. Objevují se ale i studie, že je vhodné začít ve 4m - vzhledem k alergiím. musíš si vybrat sama.

Když to vezmu čistě selským rozumem, na co je trávicí trak kojence historicky zvyklý, tedy jak se mohlo začínat s příkrmy v pravěku. :mrgreen: Ženská kojila a pokud neměla k dispozici tabulky lékařů, doporučení WHO a partu fanatiků z laktační ligy v zádech, tak pokud jedla a dítě projevilo o jídlo zájem, tak mu něco dala. V té době to rozhodně nebylo vepřoknedlozelo, ani mu nesekala pazourkem mrkev s kuřecím. Zřejmě to byl kousek měkkého ovoce. Dítě to olízlo, nevědělo, jak na to a tím to zkončilo. Skutečně se tedy s potravinou mohlo setkat velmi brzo, mohlo to mít právě onen imunologický význam setkání s alergenem. NIcméně toto množství nemohlo nijak zatížit trávicí trakt. Množství se zvyšovalo velice postupně, tak jak se vyvíje psychomotorika dítěte a jeho schopnost potravu dopravit do úst a zpracovat. trávicí trakt měl možnost si pomalu zvykat. dneska jak otroci čekáme do 6. měsíce a pak najednou chceme, aby dítě během týdne snědlo kompletní dávku oběda a fofrem jedeme na svačinu. :roll:
Takže já příště začnu s ochutnáváním klidně dřív, jak bude dítě jevit zájem, ale hezky pomalu, tak jak to dítě zvládne. Vybodnu se na všechny doporučení, tabulky…

• Citovat
  • Upravit
9094
29.7.10 18:12
neczuz píše:
Ale k věci - V současnosti jsou obecná doporučení přikrmovat od 4m i děti na UM. Jsou kvalitní, dodají mimču vše co potřebují. Objevují se ale i studie, že je vhodné začít ve 4m - vzhledem k alergiím. musíš si vybrat sama.Když to vezmu čistě selským rozumem, na co je trávicí trak kojence historicky zvyklý, tedy jak se mohlo začínat s příkrmy v pravěku. :mrgreen: Ženská kojila a pokud neměla k dispozici tabulky lékařů, doporučení WHO a partu fanatiků z laktační ligy v zádech, tak pokud jedla a dítě projevilo o jídlo zájem, tak mu něco dala. V té době to rozhodně nebylo vepřoknedlozelo, ani mu nesekala pazourkem mrkev s kuřecím. Zřejmě to byl kousek měkkého ovoce. Dítě to olízlo, nevědělo, jak na to a tím to zkončilo. Skutečně se tedy s potravinou mohlo setkat velmi brzo, mohlo to mít právě onen imunologický význam setkání s alergenem. NIcméně toto množství nemohlo nijak zatížit trávicí trakt. Množství se zvyšovalo velice postupně, tak jak se vyvíje psychomotorika dítěte a jeho schopnost potravu dopravit do úst a zpracovat. trávicí trakt měl možnost si pomalu zvykat. dneska jak otroci čekáme do 6. měsíce a pak najednou chceme, aby dítě během týdne snědlo kompletní dávku oběda a fofrem jedeme na svačinu. :roll:
Takže já příště začnu s ochutnáváním klidně dřív, jak bude dítě jevit zájem, ale hezky pomalu, tak jak to dítě zvládne. Vybodnu se na všechny doporučení, tabulky…

Třikrát hurá! Tak tenhle názor mi na emimi už pěkně dlouho chyběl. Konečně taky někdo kdo na krmení dětí nepotřebuje vysokou školu a doporučení dle tabulek nejlépe společností které dětskou stravu vyrábějí, ale SELSKY ROZUM!!! :dance: :dance: :dance:
Taky myslím že je lepší sledovat aktivně potřeby dítěte než to do něj prát přesně podle tabulek. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
neczuz
29.7.10 18:35
Jackie píše:
neczuz píše:
Ale k věci - V současnosti jsou obecná doporučení přikrmovat od 4m i děti na UM. Jsou kvalitní, dodají mimču vše co potřebují. Objevují se ale i studie, že je vhodné začít ve 4m - vzhledem k alergiím. musíš si vybrat sama.Když to vezmu čistě selským rozumem, na co je trávicí trak kojence historicky zvyklý, tedy jak se mohlo začínat s příkrmy v pravěku. :mrgreen: Ženská kojila a pokud neměla k dispozici tabulky lékařů, doporučení WHO a partu fanatiků z laktační ligy v zádech, tak pokud jedla a dítě projevilo o jídlo zájem, tak mu něco dala. V té době to rozhodně nebylo vepřoknedlozelo, ani mu nesekala pazourkem mrkev s kuřecím. Zřejmě to byl kousek měkkého ovoce. Dítě to olízlo, nevědělo, jak na to a tím to zkončilo. Skutečně se tedy s potravinou mohlo setkat velmi brzo, mohlo to mít právě onen imunologický význam setkání s alergenem. NIcméně toto množství nemohlo nijak zatížit trávicí trakt. Množství se zvyšovalo velice postupně, tak jak se vyvíje psychomotorika dítěte a jeho schopnost potravu dopravit do úst a zpracovat. trávicí trakt měl možnost si pomalu zvykat. dneska jak otroci čekáme do 6. měsíce a pak najednou chceme, aby dítě během týdne snědlo kompletní dávku oběda a fofrem jedeme na svačinu. :roll:
Třikrát hurá! Tak tenhle názor mi na emimi už pěkně dlouho chyběl. Konečně taky někdo kdo na krmení dětí nepotřebuje vysokou školu a doporučení dle tabulek nejlépe společností které dětskou stravu vyrábějí, ale SELSKY ROZUM!!! :dance: :dance: :dance:
Taky myslím že je lepší sledovat aktivně potřeby dítěte než to do něj prát přesně podle tabulek. :palec:

Zas tak mě neoslavuj. Já jsem taky byla slepice řídící se tabulkama. :zed: Tedy sem tam nějaká rebelie byla. Proto říkám PŘÍŠTĚ

• Citovat
  • Upravit
10482
29.7.10 18:37

rozhodně nejsem z těch štour, co si myslí, že jen ony mají pravdu,ale přijde mi trochu brzy na příkrm - jako oběd/svačinu.. neříkám ochutnat - 2, 5, 10 lžiček, ale nedávat hnedka k onomu „jídlu“ mlíčko? proč? myslím, že by si mělo zvyknout dítě postupně.. klidně bych zkoušela pomaličku po lžičkách jak jí to chutná, přidávala, pokud by jí to jelo, ale třeba po 1/2h - hodince bych mlíčko dala.. třeba méně, než je její celá dávka, úměrně tomu, co snědla.. až sní tolik, že nebude mít hlad, fajn, mlíko mít nemusí..
ale ony děti jsou zvláštní, Vojta by i vepřovou pečeni zapil mlíkem :)

jinak my třeba začli s příkrmem o hodně později, v době, kdy Vojta začal mlaskat při pohledu na naše jídlo a sápat se po něm (a je pravda, že hnedka začal jíst celkem hezky a hodně.. a protože je po své mamince, jela mu zeleninka a ovoce ne-ee). shodou okolností to bylo v 6m, ale být to dřív, asi mu trochu dám, i přes výslovné doporučení naší dr., že až v 6m. (co dr., to jiný názor.., nebo zase nějaká novinka :mrgreen:) - jo a myslím, že kdyby první ochutnal banán, asi by nejedl už nikdy :mrgreen:

určitě radím řídit se hlavně vlastním pocitem - ty jsi máma a vidíš, co dítko chce a potřebuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23033
29.7.10 18:39

damy a ja teda nevim ceho se mam drzet:) jak to myslite.. nedrzet se tabulek? to ji mam v pul roce strcit biftek?:)))))))))))) pro ty mene chapajici prvomatky:D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
29.7.10 18:51

ahojky, já bych radila, něco přečíst, něco od kamarádek, ale neřídit se vším striktně. I sami doktoři mluví jinak. Určitě s těmi příkrmami bych dělala tak, jak i miminku vyhovuje. Samozřejmě mu nedát hned guláš :mrgreen: , ale když dáš příkrm a miminko by si dalo mlíčko, tak proč ne. Co jsem tak slyšela zase od jedné maminky co jí řekl doktor, ovoce od 6 měsíce obsahuje cukr, že je lepší zeleninka, kaše :nevim: takže každý mluví jinak. Jestli můžu říct svůj názor, tak bych asi v jeden den nekombinovala ještě ovoce se zeleninou, ale jak říkám, jak to sama cítíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23033
29.7.10 18:56

:) a odkdy treba mrkev s bramborem nebo s ryzi? a pak mam prejit na dalsi zeleninu a zas do toho brambor ryze? nebo radsi prvni vyzkouset vic druhu zeleniny jednotne?:D diky :)))))))))))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
29.7.10 18:59

mně radila doktorka třeba mrkví a pak třeba zkusit mrkev s bramborem, prý když bude tolerovat jeden druh můžu kombinovat dva a pak tři třeba… například malému chutnalo mrkev květák, brambor uvařila jsem a mixla a to mi snědl celou misku. S rýží nevím :nevim: ale když vidím nějaký příkrm ve skleničce tak myslím , že je tam od toho půl roku, jestli se nepletu.Jinak mně doporučovala tak ty tři dny počkat na toleranci ne hned na druhý den dát něco jiného

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí