Jídelníček
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Jídelníček
mohla bych poprosit zkušenější o pár rad a o vzor jídelníčku pro prcka? Malá mi teď už baští zeleninku a maso k obídku (celou sklenku 200). Po měsíci jí tedy už začínám nahrazovat i jednu ze svačinek ( kojila jsem přes den 5×, celou noc spí), k té sváče dávám mlíčko od nestlé. To zbaští celou krabičku ( 250ml, chutná jí to
). Myslím, že už bych tedy mohla nahradit (po týdnu) i druhou sváču?? Nahrazujete oběd třeba někdy ovoc. přesnídávkou? Je nutný dávat ten žloutdek? Kolikrát do týdne dávate maso? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
já už si to nepamatuji tak ať nekecám - tady jsou dobře zpracované stránky zkus kouknout:
http://www.kojeni.net/prikrmy.php
když si rozklikneš ty tabulky a postupy je to fajn.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Innit, ta dávka mléka, co ti vypije ke svačince, je krásná, ale mylně se domníváš, že jsi zavedla další příkrm. Příkrmem se myslí zelenina, ovoce, jogurt, pečivo, atd., ale mléko, ať už tvoje, nebo umělé nebo mlíčko s kaší je pořád mlíčko. Být tebou začnu dávat odpoledne nebo dopoledne ovoce, jak vám to bude vyhovovat, mlíčko k druhé svačince samozřejmě klidně nech nebo ho dej k večeři. Jako druhá svačnka se pak po měsíci zavádí jogurt. Místo mlíčka s kaší můžeš taky začít dávat kaši na lžičku. Ať trénuje
.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jinak k obědu dávám zeleninu a maso 4 x do týdne, 1 x jen zelenina, 1 x zelenina se žloutkem a 1 x luštěniny. Ve žloutku je spousta potřebných vitamínů. Ale uvidíš, jak ho bude snášet, ne každému chutná. Ovoce k obědu nedávám.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak já dává k obědu taky zeleninu+maso,polévky.Ovocné přesnídávky jsem tedy nedávala.jinak odpoledne dávám teď spíše ovoce-banán,meloun,jablíčko.Občas dám i jogurt.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No my jsme trochu výjimka, bo nepije mléko, ale můžu napsat náš jídelníček ![]()
Snídaně - jogurt
Svačina - ovocná přesnídávka
Oběd - masozelenina, maso 6× týdně, 1× týdně žloutek, ťuk ťuk ze zeleniny sní vše, co mu dám.
Svačina - jogurt, někdy s rozpuštěnými sušenkami
Večeře - kaše
v noci se zatím ještě občas dá „ukecat“ ve spaní na jednu dávku UM.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit