Příkrmy - sní malinko

15
7.7.10 12:34

Příkrmy

Ahoj maminky, chci se zeptat zda u vás probíhalo odmítání příkrmu.
My jsme před 6ti dny zavedly mrkev a postupně jsem přidala bramborku.
Malá mi sní tak maximálně 30g je to normální.
Poslední dva dny vypadá že jí to zachutnalo, ale víc stejně nechce…
co s tím?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
13794
7.7.10 12:40

Ono se prý má stejně začít po lžičce… Tak to zkoušej dál a uvidíš, třeba jí stačí to co spapá a časem se rozpapá … Mě teda malý snědl hned na poprvé celou skleničku mrkvičky 8-o :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3337
7.7.10 12:45

Ahojky! Každý mimi je jiný, taky bych nenutila - hlavně, že sbaští alespoň něco :palec: Za chvíli bude papat, že nebudeš stíhat vařit, mamino :wink: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5907
7.7.10 12:45

Přesně,musí si na nové chutě zvyknout,ale mě teda malá taky skleničky baštila hned.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7631
7.7.10 12:47

Lukášek mi také ze začátku nespapal víc než několik lžiček. Musela jsem ho vždycky ještě dokojit. Je to úpně normální. Rozpapal se až po dvou měsících, neboj postupně to půjde samo :-D .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11529
7.7.10 12:49

Buď ráda, že ti neprská, nebrečí a ví, co s tím udělat v puse a dá si tolik, kolik uzná za vhodné, přikrmujete chviličku, žaludek i malá si musí zvyknout na lžičku a na úplně nové chutě a konzisteci…
Stejně asi kojíš nebo dáváš mlíčka, takže jí určitě nic nechybí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
7.7.10 12:54

no scénky byly a možná ještě budou. Pláč, řev, kroucení se, dávení, prskání…
Vařím ji to doma, tak jsem to uděla maličko řidší a to pomohlo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11529
7.7.10 12:58

tak to zkus naředit mateřským mlékem, to někdy pomůže…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3337
7.7.10 13:00

Pokud vaříš doma, tak si dávej pozor na mladou mrkvičku. Prý je moc aromatická a některé dětičky to zezačátku nesnesou :nevim:
My byli skleničkový a Kubík napoprvý zbaštil půlku a ještě by si dal. Každý mimčo je fakt jiný :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16077
7.7.10 13:11

AnnaMaria:já taky prvně vařila a malá to prskala, pak jsme zkusila skleničky a ty jí jely hned..až se rozjedla, začala jsem zas vařit..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
7.7.10 13:42

já zkoušela i skleničky a nešlo to.. prskala je taky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3337
7.7.10 13:50
AnnaMaria píše:
já zkoušela i skleničky a nešlo to.. prskala je taky…

Ona si zvykne, neboj. Vem si, jak by jsi na tom byla ty, kdyby jsi jedla jen jedno jídlo a najednou by ti začali dávat něco jiného :lol:
Někteří to zbaští hned, a jiní to musí chutnat víckrát, aby si zvykli. Uvidíš sama, třeba tě překvapí :palec:
Kubíkovi nejvíc chutnal květák - po něm se mohl utlouct. Mrkev mu moc nejela, ale zbaštil to samozřejmě taky :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
7.7.10 14:08

DÍKY moc za odpovědi:)
já dávám zatím mrkev + brambor ted se chystám přidat cuketu…
Vy jste dávali třeba jen jednodruhou - třeba samotný květák???

Kaše na noc super… vylupne to do dna:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3337
7.7.10 14:45

Já začínala nejdřív jednodruhovou. Dávala jsem 2 dny skleničku mrkvičky, pak 2 dny skleničku květáku, pak brokolici. Chtěla jsem se tak vyhnout tomu, že by byl na něco alergický a já pak nevěděla na co :-D
Až když si zvyknul, tak jsem začala přidávat i další. A já si myslím, že bramborama se to zhutní, tak třeba jí to hodně rychle zasytí - proto toho zbaští málo :nevim: , ale je to jen můj názor :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27305
7.7.10 15:11

anno, neboj se, takových dětí je, ne každý hned slupne všechno :-) Však se má začínat opatrně a na celou dávku se klidně můžeš dostat až za měsíc. Když toho sní málo, dokoj ji nebo dej UM, podle toho, na čem jste.
Znám maminky, kterým dítě ještě v roce sní na oběd max. malou skleničku.
Jinak já začala mrkví, pak do ní přidala bramboru, pak do toho brokolici, a tu brokolici jsem pak další týden změnila na květák, a tak podobně, takže má vlastně každý den bram-mrkev + něco. Víc jak 4 druhy naráz jsem myslím ale nikdy nedala. Ale my už jsme i na masíku. :-)
Jo a zezačátku jsem vařila jen bramboru a zbytek byl ze skleniček (První lžička mrkev, brokolice, květák Hami - květák se už bohužel nevyrábí), ale postupně jsem přešla na celé vaření (na víc dnů do mrazáku) kromě brokolice, tu má pořád ze skleniček Hami. Ale jí všechno, když jsem mu tuhle v nouzi dala skleničku Hipp Zahradní směs nebo co, tak to taky snědl. Zeleninu s masem má rád na všechny způsoby :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí