Příkrmy

Anonymní
29.6.10 13:54

příkrmy

Holky prosím o radu či zkušenosti..
Začala jsem s příkrmama - dostává zeleninku z kupované skledničky, spapká tak 100g.. Dávám ho dopoledne, Ráno má UM - dopol příkrm + zapíjí čajíkem - odpol UM a k večeři kašičku Nutrilon rýžovou. Chci se zeptat, kdy začít dávat příkrm i odpoledne a od kdy začít dávat třeba i ovocné příkrmy??? Děkuju moc za rady :hug:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
neczuz
29.6.10 15:01

Možná by se hodil věk dítěte. :wink: A proč ten anonym? :nevim:
Já začínala se zeleninou jako oběd v poledne v 6ti měsících. Každý další měsíc jsem začala s dalším příkrmem. V necelých 7m ovoce odpoledne, to jsem v 7,5 začala střídat s jogurtem, v 8m začal jíst kaši a tento týden jsem zavedla i dopolední svačinu.

• Citovat
  • Upravit
5907
29.6.10 15:17

Ahojky,já jsem začala s příkrmy taky od 6 měsíce,nejdříve zeleninu,a od 7 měsíce i ovocné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2073
29.6.10 21:41

Mrkni na http://www.kojeni.net/prikrmy.php tady je to skvele zpracovane

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
452
28.12.12 10:37

příkrmy

Chcise zeptat, malej jí už příkrmy skoro tři tydny. Už sní celou skleničku 125 ml a nezapíjí už ani mlíkem. Můžu už dát skleničku s masem? Mám kuře se zeleninou od č mesíců. Malýmu bude pět. Díky Jana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21848
19.9.13 11:30

Omrdesát témat „příkrmy“, takže nehledám a oživuju rovnou :zed:

Čtu teď článek na kojeni.net, že kojený i nekojený dítě má začínat s příkrmama až v uk. 6. měs.. Dodržujete to, nebo kdy začínáte s přikrmováním…? Malé je 4,5 měs., plně kojená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21848
19.9.13 11:31

„Ne všichni výrobci dodržují výživová doporučení pro kojence. Pokud je na výživě napsáno, že je vhodná od 4. měsíce, tak u kojeného dítěte si 2 měsíce připočtěte.“… Děláte to takhle někdo??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2206
19.9.13 11:34

@Seizdra já jsem podle kojení. net jela před 6 lety u prvokouska. Teď se zase už snad doporučuje začít dříve u kojených i nekojených a víceméně zavést zel., ovo., maso i lepek mezi 4-6m. Já začala u druhokouska někdy na přelomu 5-6m klasikou zeleninou, ale celkem rychle přidala maso, ovoce i lepek (v podobě kaše i ožužlanýho rohlíku)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2206
19.9.13 11:35
@Seizdra píše:
„Ne všichni výrobci dodržují výživová doporučení pro kojence. Pokud je na výživě napsáno, že je vhodná od 4. měsíce, tak u kojeného dítěte si 2 měsíce připočtěte.“… Děláte to takhle někdo??

Ne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16365
19.9.13 11:36

@Seizdra zacinala jsem kolem sesteho mesice u obou oba do te doby plne kojeni. Prijde mi to akorat.
To pripocitani jsem nedelala spise jsem cetla co v tom je kdyz uz jsem chtela davat sklenicku a pak si vybirala ty overene ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21848
19.9.13 11:36
@Bertolina11 píše:
@Seizdra já jsem podle kojení. net jela před 6 lety u prvokouska. Teď se zase už snad doporučuje začít dříve u kojených i nekojených a víceméně zavést zel., ovo., maso i lepek mezi 4-6m. Já začala u druhokouska někdy na přelomu 5-6m klasikou zeleninou, ale celkem rychle přidala maso, ovoce i lepek (v podobě kaše i ožužlanýho rohlíku)

No já to tam četla asi do první čtvrtiny ten článek, a teda přijde mi to takový šíleně přehnaný (možná jim křivdím)…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
19.9.13 11:37

@Seizdra
ja to tehdy zkoumala ze vsech moznych zdroju a probrala s doktorkou a z naproste vetsiny z toho bylo od 4m - ale velmi pozvolna. zacli jsme nekdy ve 4,5m. (nekojene dite)
u kojenych mi prislo, ze se to dost rozchazi, ale u nekojenych mi fakt prislo skoro vsude, ze se ma zacit driv :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21848
19.9.13 11:39
@quinny píše:
@Seizdra zacinala jsem kolem sesteho mesice u obou oba do te doby plne kojeni. Prijde mi to akorat.
To pripocitani jsem nedelala spise jsem cetla co v tom je kdyz uz jsem chtela davat sklenicku a pak si vybirala ty overene ;)

Já teda vyloženě skleničkovat nechci, ale mamka si koupila od Hippu BIO meruňkovou, koukala jsem na složení a jen 46% ovoce nebo kolik… Pak voda, cukr :zed: No tohle bude mít dávat zákaz, aspoň zatím… Já chci zkusit dneska mrkev :mrgreen: Má 4,5 měsíce, tak nepředpokládám, že ji tím zabiju, jak to pomalu vyplývá na tom kojeni.net 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21848
19.9.13 11:40
@Ali-Ali píše:
@Seizdra
ja to tehdy zkoumala ze vsech moznych zdroju a probrala s doktorkou a z naproste vetsiny z toho bylo od 4m - ale velmi pozvolna. zacli jsme nekdy ve 4,5m. (nekojene dite)
u kojenych mi prislo, ze se to dost rozchazi, ale u nekojenych mi fakt prislo skoro vsude, ze se ma zacit driv :nevim:

No já nechci dávat ještě denně (nebo když se začne tak se musí??), ale třeba dvakrát do týdne, prostě na zkoušku :nevim: Ale to je možná blbost… :?:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2206
19.9.13 11:44

@Seizdra já si myslím, že naprosto v pohodě a klidu zkoušej a uvidíš, jak bude chutnat. Já mám obě děti vychrtlé leč žravé, takže příkrmy u mladší se prostě tak nějak rychle zavedly samy. U straší jsem se třeba hystericky vyhýbala lepku do 12m (dle tehdejších doporučení). U mladší se snažím vybírat sklenky bez cukru a jiných dodatků, hodně ji vařím doma, ale i tak už třeba dostala jakousi kaši se sušenkama a medem (vzorek z jakési promo akce) a nezabilo ji to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí