Příkrmy
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Možná by se hodil věk dítěte.
A proč ten anonym? ![]()
Já začínala se zeleninou jako oběd v poledne v 6ti měsících. Každý další měsíc jsem začala s dalším příkrmem. V necelých 7m ovoce odpoledne, to jsem v 7,5 začala střídat s jogurtem, v 8m začal jíst kaši a tento týden jsem zavedla i dopolední svačinu.
- Citovat
- Upravit
Ahojky,já jsem začala s příkrmy taky od 6 měsíce,nejdříve zeleninu,a od 7 měsíce i ovocné.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mrkni na http://www.kojeni.net/prikrmy.php tady je to skvele zpracovane
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
příkrmy
Chcise zeptat, malej jí už příkrmy skoro tři tydny. Už sní celou skleničku 125 ml a nezapíjí už ani mlíkem. Můžu už dát skleničku s masem? Mám kuře se zeleninou od č mesíců. Malýmu bude pět. Díky Jana
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Omrdesát témat „příkrmy“, takže nehledám a oživuju rovnou ![]()
Čtu teď článek na kojeni.net, že kojený i nekojený dítě má začínat s příkrmama až v uk. 6. měs.. Dodržujete to, nebo kdy začínáte s přikrmováním…? Malé je 4,5 měs., plně kojená.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
„Ne všichni výrobci dodržují výživová doporučení pro kojence. Pokud je na výživě napsáno, že je vhodná od 4. měsíce, tak u kojeného dítěte si 2 měsíce připočtěte.“… Děláte to takhle někdo??
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Seizdra já jsem podle kojení. net jela před 6 lety u prvokouska. Teď se zase už snad doporučuje začít dříve u kojených i nekojených a víceméně zavést zel., ovo., maso i lepek mezi 4-6m. Já začala u druhokouska někdy na přelomu 5-6m klasikou zeleninou, ale celkem rychle přidala maso, ovoce i lepek (v podobě kaše i ožužlanýho rohlíku)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Seizdra píše:
„Ne všichni výrobci dodržují výživová doporučení pro kojence. Pokud je na výživě napsáno, že je vhodná od 4. měsíce, tak u kojeného dítěte si 2 měsíce připočtěte.“… Děláte to takhle někdo??
Ne
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Seizdra zacinala jsem kolem sesteho mesice u obou oba do te doby plne kojeni. Prijde mi to akorat.
To pripocitani jsem nedelala spise jsem cetla co v tom je kdyz uz jsem chtela davat sklenicku a pak si vybirala ty overene ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Bertolina11 píše:
@Seizdra já jsem podle kojení. net jela před 6 lety u prvokouska. Teď se zase už snad doporučuje začít dříve u kojených i nekojených a víceméně zavést zel., ovo., maso i lepek mezi 4-6m. Já začala u druhokouska někdy na přelomu 5-6m klasikou zeleninou, ale celkem rychle přidala maso, ovoce i lepek (v podobě kaše i ožužlanýho rohlíku)
No já to tam četla asi do první čtvrtiny ten článek, a teda přijde mi to takový šíleně přehnaný (možná jim křivdím)…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Seizdra
ja to tehdy zkoumala ze vsech moznych zdroju a probrala s doktorkou a z naproste vetsiny z toho bylo od 4m - ale velmi pozvolna. zacli jsme nekdy ve 4,5m. (nekojene dite)
u kojenych mi prislo, ze se to dost rozchazi, ale u nekojenych mi fakt prislo skoro vsude, ze se ma zacit driv ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@quinny píše:
@Seizdra zacinala jsem kolem sesteho mesice u obou oba do te doby plne kojeni. Prijde mi to akorat.
To pripocitani jsem nedelala spise jsem cetla co v tom je kdyz uz jsem chtela davat sklenicku a pak si vybirala ty overene
Já teda vyloženě skleničkovat nechci, ale mamka si koupila od Hippu BIO meruňkovou, koukala jsem na složení a jen 46% ovoce nebo kolik… Pak voda, cukr
No tohle bude mít dávat zákaz, aspoň zatím… Já chci zkusit dneska mrkev
Má 4,5 měsíce, tak nepředpokládám, že ji tím zabiju, jak to pomalu vyplývá na tom kojeni.net ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ali-Ali píše:
@Seizdra
ja to tehdy zkoumala ze vsech moznych zdroju a probrala s doktorkou a z naproste vetsiny z toho bylo od 4m - ale velmi pozvolna. zacli jsme nekdy ve 4,5m. (nekojene dite)
u kojenych mi prislo, ze se to dost rozchazi, ale u nekojenych mi fakt prislo skoro vsude, ze se ma zacit driv
No já nechci dávat ještě denně (nebo když se začne tak se musí??), ale třeba dvakrát do týdne, prostě na zkoušku
Ale to je možná blbost… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Seizdra já si myslím, že naprosto v pohodě a klidu zkoušej a uvidíš, jak bude chutnat. Já mám obě děti vychrtlé leč žravé, takže příkrmy u mladší se prostě tak nějak rychle zavedly samy. U straší jsem se třeba hystericky vyhýbala lepku do 12m (dle tehdejších doporučení). U mladší se snažím vybírat sklenky bez cukru a jiných dodatků, hodně ji vařím doma, ale i tak už třeba dostala jakousi kaši se sušenkama a medem (vzorek z jakési promo akce) a nezabilo ji to.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky prosím o radu či zkušenosti..
Začala jsem s příkrmama - dostává zeleninku z kupované skledničky, spapká tak 100g.. Dávám ho dopoledne, Ráno má UM - dopol příkrm + zapíjí čajíkem - odpol UM a k večeři kašičku Nutrilon rýžovou. Chci se zeptat, kdy začít dávat příkrm i odpoledne a od kdy začít dávat třeba i ovocné příkrmy??? Děkuju moc za rady