Příkrmy
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Seizdra
vsak uvidis, jestli ti sni pul kelimku, tak bych ji to klidne dala denne. jestli sni par lzicek, tak bych zkousela sem tam neco. aspon si zvykne pomalu na jidlo ze lzicky a nove chute.
jo a na sklenicky se fakt vyplati divat na slozeni, jsou „ciste“ (voda nevadi, kdyz budes varit doma, taky tam budes mit vodu) a pak jsou takove, kdy i v tech od 4m je treba skrob atd. ![]()
hele, znama kdysi odchovala kluky dvojcata na sucharech rozmocenych ve slepici polivce, asi tak od 2. mesice
taky prezili a jaci to jsou chlapi ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ali-Ali píše:
@Seizdra
vsak uvidis, jestli ti sni pul kelimku, tak bych ji to klidne dala denne. jestli sni par lzicek, tak bych zkousela sem tam neco. aspon si zvykne pomalu na jidlo ze lzicky a nove chute.
jo a na sklenicky se fakt vyplati divat na slozeni, jsou „ciste“ (voda nevadi, kdyz budes varit doma, taky tam budes mit vodu) a pak jsou takove, kdy i v tech od 4m je treba skrob atd.
hele, znama kdysi odchovala kluky dvojcata na sucharech rozmocenych ve slepici polivce, asi tak od 2. mesicetaky prezili a jaci to jsou chlapi
Taky si myslím, že se to moc řeší
Já si ještě v sezoně nadělala do kostkovače mrkev, tak mi zhltala celou jednu kostečku, nebylo toho moc, ale jedla fakt hezky. Sice vylazovala jazyk, ale to je prej normální ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Seizdra
jeste drobne doporuceni, z toho kde ja jsem „selhala“- pokud mas cas a zasoby, tak ji co nejvic var doma.
ja u maleho ujela na sklenickach (zacal s prikrmy v zime, v obchodech cerstva zelenina bidna) a on mi uz hodne dlouho nechce jist nic doma uvareneho, i kdybych se na hlavu postavila. a to jak magor kopiruju presne slozeni tech sklenicek, co ma rad a jeste to doma uvarene do tech sklenicek davam ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já začala ve 4. měsících…malej je teda na um. Teď je mu 6,5 měsíce baští zeleninu, ovoce, bílej jogurt, kukuřičný křupky, občas chlebík na žužlání. Skleničky moc nepreferuju…vařím všechno doma, skleničku má jen když jsme někde mimo domov ![]()
Vecpu se taky s dotazem
odkydy prckům třeba kuskus, těstoviny, pohanku, jáhly, červenou čočku???
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Seizdra Malá byla plně kojená a začala jsem s příkrmy ve 4 měsících. A jak jí to jelo. Hned napoprvé snědla zhruba 100 g mrkve, pak se postupně dostala na dávku 200 g zeleniny k obědu a okolo 200 g kaše k večeři. A jedla všechno. Myslím, že už klidně můžeš začít, nic tím nezkazíš
Třeba si pak rychleji zvykne ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já začínala v nějakých pěti měsících, neplánovaně. Kluk mi ukradl z misky kousek jablka a s chutí ho spořádal
Od tý chvíle je jak kyselina ![]()
U mrkve bacha na to, že dost často způsobuje zácpu. Tak jí nedávej moc dlouho. A kvůli vitamínům k zelenině přidat trošku másla nebo oleje. Našemu to chutnalo víc s máselm. I když vlastně on samostatnou zeleninu úspěšně přeskočil. Jako správný chlap nejedl nic, co nevoní masem ![]()
- Citovat
- Upravit
@Seizdra ne nyslim ze ji tim nezabijes. Ja zacla vzdycky az jsem mela pocit ze jsou na to pripraveni a t jidlo vazne chteji. Jestli ty ten pocit mas ted tak dle dnesnich doporuceni neni problem. Klidne davej i jen obcas. Uvidis jak ji bude smakovat ![]()
Jinak hipp tim byl vyhlaseny, ti davali sul snad od 5m nebo jak uz si to nepamatuju ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Brouku, pokud budes chtit sklenickovat, tak nej jsou babylove bio nebo alnatura.taky jsem zkoumala slozeni. Ja teda vse varim, ale zrovna zitra jedem na dovcu a nevim, jak bych ty zamrazene prikrmy uchovala.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Seizdra Doporučení ohledně délky výlučného kojení se různí. Záleží, čemu chceš věřit a co říká Tvá intuice. Takže jestli to tak cítíš, přikrmuj a z někdy protichůdných doporučení si nedělej hlavu
Naší plně kojené holčičce je příští týden 5 měsíců a bude-li stále tak pěkně prospívat, ráda bych začala přikrmovat právě až od/okolo toho konce šestého. Skleničky (až na výjimky, a to si budu hodně vybírat) nemám v plánu, postupně se chystám servírovat zeleninu připravenou v páře, kvalitní oleje, masíčko, ovoce atd.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Soutěžte s Hami!
Milé maminky,
soutěžte s Hami o balíček produktů! Vyberte si Váš nejoblíbenější Hami produkt, podělte se na těchto stránkách o Váš názor, proč jej máte rádi a výhra je Vaše! Čím více maminek, tím větší šance vyhrát!
Pěkné odpoledne ![]()
Tým eMimino.cz
- načítám...
- Citovat
- Zmínit