Papá jenom skleničky
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Papá jenom skleničky
Ahoj holky
chci se zeptat jak jste to měli s dítkama vy.už skoro 2 týdny bojujeme s příkrmy. to co uvařim doma moc nechce- tváři se desne, plive ale nakonec neco sní. Ale skleničky z krámu to sní bez námitek celý. radši bych ji vařila doma. skusila jsem to míchat půl na půl ale nic z toho.nevím co s tím.děkuji za Vaše názory
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Já bych to nemíchala půl na půl, ale postupně - nejdřív hodně skleničky + malinko uvařeného, další den o lžičku uvařeného víc a tak… To chce čas - když si jednou navykla na skleničkovou chuť, tak teď jinou nechce a musí si zase postupně zvyknout.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taky jedeme ve sklenickach
.
Mela jsem snahu, ze zacatku, ted uz to moc neresim, brzy mu zacnu davat jidlo od nas (samozrejme ve vhodne podobe), je mu skoro 14mesicu.
To rozmixovany doma vubec nechtel. Mozna je to tim, ze jako uplne prvni jsem dala sklenicku - tu Hami prvni lzicku (mrkev, pak kvetak) a to mu smakovalo uplne hned, hned napoprve by to cely zblajznul.
Pak jsem se parkrat posnazila s varenim
, nikdy to moc nechtel, takze ji sklenicky. A to i ovocny presnidavky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já ji od začátku vařila ale když ani 5 den nic skusila jsem skleničku a tu baštila. ovoce papa normálni- ne skleničky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Adámek vyrostl na skleničkách.Jedl jen skleničky snad až do 18.měsíce.Nesnášel kousky,mě nebavilo vařit a do hladka mixovat,kojila jsem tudíž neutrácela za UM,nevadilo mi to ![]()
V 18 měsících sám od sebe ze dne na den přešel na pevnou stravu.
Emička skleničky moc nechtěla.Chtěla kousat snad od prvního přikrmování,nevyžadovala mixování,stačilo mačkat.Skleničky jsou moc do hladka,i ty pro větší děti.Vařím jí.Dnes už jí hodně věcí s námi,jen nekořeněné,jednou za měsíc mrazím asi 10 vlastních skleniček různě kombinovaných,kupované skleničky má vyjímečně,chutnají jí asi 2 ![]()
Pokud Tě to finančně neruinuje,vůbec bych to neřešila ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Majda zas chtěla jen vařené, skleničku nevzala do pusy. Když jsme někam jeli, bylo to celkem náročné=/
Taky si myslím, že pokud nemusíš řešit finance, tak je to jedno…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, ja jsem zacala doma varenym jidlem, ale nemelo to zadny uspech. Syn to teda zkousel jist, ale casto to zvracel. Sklenicky kupodivu ne, takze u nas byly taky tak do 18ti mesicu. Obcas jsem zkousela uvarit, ale byl to boj. A pak to jednou v pohode zbastil a od te doby pouze varim, na rozdil od Jany teda porad mixuju, i kdyz ne na hladko. Ve sklenickach jako takovych problem nevidim.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
ahojky
Taky jsem měla problém…tak jsem uvařila hustou polévku a dala si ji zamrazit…nikdy skleničku nesnědla celou…tak jsem ji buď večer nebo druhý den tam šoupla dvě nebo tři kostky polévky ode mne a jak baštila…postupně bylo ve skleničce vše moje a pak už skleničku nevyžadovala ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
mala teprve asi dva tydny ji normalni jidla,do te doby jedla JEN sklenicky.
Snazila jsem se ze zacatku s postupnych michanim ale proste mi to nejedla.
Pred dvema tydny jsem s ni byla u more a tam jsem proste sklenicky netahala a mala musela prejit na normalni stravu a bylo to.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Starší dítě mi jedlo vše doma uvařené úplně bez problémů. Mladší se mi na to po pár dnes vybodlo…
Protože by jinak byl schopný nejíst vůbec (případně se kojit, což jsem zatrhla, prostě byl čas učit se jíst něco jinýho než mlíko…), zkusila jsem po pár dnech skleničku - a úspěch. Doma vařené identifikoval obratem a plival, kupované zhltl celé a ještě by si dal… U nás teda fungovalo míchat půl napůl, ale zas mě to vaření až tak nebavilo, když vlastně bylo k ničemu, byla jsem nervní z otevřené skleničky v lednici, druhý den jsme třeba nebyli doma, takže se to nedojedlo, třetí den už jsem mu to dávat nechtěla… takže jsme skončili zcela na skleničkách… Kupovala jsem Hami vždy když byly v akci.
Postupně jsme přešli na jídlo, co vařím k obědu sobě a Lindě (protože si začal frajer sledovat, jestli to, co máme my, má stejnou barvu, jako to, co on!!!!!!!!), a ač vlastně nesolím, ač používám málo koření, tak mu to chutná.
Je to prostě „hotovkový typ“ ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A není to spíš v konzistenci než v chuti? Pokud přimícháš jen málo, neměl by chuť poznat. Ale pokud je zvyklý n a skleničky, tak ty jsou úplně do hladka umixované a to se ti tak doma nikdy nepovede. A když pak i jen málo přidáš do skleničky, tak tam ty hrubší částečky možná cítí.
- Citovat
- Upravit
Já mu od začátku zkusila obojí (skleničku teda o něco dřív) a vařený nechtěl vůbec…Takže byl převážně na skleničkách,sem tam si potom (to ale až tak k roku) si dal vařený ode mě..Jinak skleničky měl tak do roka a půl a potom jsem je měla ještě nějakou dobu v záloze,kdyby nechtěl ,to co jsem pro něj uvařila,což se pak po tom roce a půl už moc často nestávalo:-)
Naopak čerstvé ovoce a zeleninu měl a má radší než přesnídávky:-)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
klárka byla pouze na skleničkách a vlastně to bylo strašně pohodlné. hodne jsme trajdaly a cestovaly, takže jsem nemusela řešit zavařování. párkrát jsem se nsažila uvařit, ale když po pracné přípravě jídlo jenom prskala a skleničku slupla jako malinu, tak jsem to vzdala a šetřila si nervy na něco jiného.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky ona ji vlastne nej chutná mkva Bio od Hippu.dneska jsem vždy dala na lžičku vařený a trochu ty mrkvičky. Kolik by vlastne mělo sníst díte v 7m?někdy sní tu malou skleničku- 125ml někdy jen půlku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
no malá doted moc nejí obedy takže si myslím, že půl skleničky je krásné. Já koupila pár skleniček na cestování a chtěla raději moje jídla. Koupila jsem na dovolenou, at nejí jídlo z restaurací a ona to nechce jíst
takže naštětí jsem koupila jen 2 ufff
Tak musíme objednat něco co bude moc sníst pár lžíček s námi u stolu
- Citovat
- Upravit