Cibule, česnek a ryby? Od kdy?

902
4.6.10 13:31

Cibule, česnek a ryby? Odkdy?

Holky, odkdy jste dávaly svým dítkám česnek, cibuli a ryby? Myslím jako v malém množství samozřejmě. Cibule a česnek třeba na dochucení…Malá nemůže žádný mléčný výrobky, pečivo hlodá suchý, tak jsem jí chtěla trochu dopřát aspoň v obědech…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
50725
4.6.10 13:38

Rybu jsem dala po roce, cibuli a česnek (do vaření jako základ) tak mezi 10-11 měsíci…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17911
4.6.10 13:40

Cibuli jsem dávala možná od roka a půl (do rizota), česnek asi od dvou let (bramboračka), ale to záleží taky, jak to který dítě snáší. Myslím, že bez obojího se celkem obejdou.
Ryby - pokud není alergička, tak nedráždivé ryby od roka, možná i kapku dřív. Mořské podle toho, jak je snáší, od roka, od roka a půl. Dvojčata je nemají doteď, osypávají se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6093
4.6.10 13:40

Cibuli ani česnek jsem já osobně nedávala, ale třeba jarní cibulku do příkrmů přidávám běžně, v malém množství bych se jí nebála.

Rybu jsem dávala cca až od roka a to jsem většinou skleničky kupovala.
Pak měl ještě trochu pangase a občas mu kupuji lososa.
Někdo znalejší asi napíše, že to nejsou zrovna dvakrát vhodně ryby.
Ráda se kdyžtak nechám poučit, která rybky by byla vhodnější ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
902
4.6.10 13:44

Mně právě doktorka řekla, že ryby můžeme vyzkoušet. Sama je dělám doma docela ráda, všude se říká, ja je to zdravé…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
4.6.10 13:53

Cappy, já jsem teď koupila hejka (štikozubec) - nemá moc kostí. Jaký bude mít úspěch nevím, bude až zítra :lol:

Týjo, naše doktorka má taky názor, že je lepší dát i tu rybu a tak, dokud se kojí, že pak na to nejsou alergické reakce. Že třeba měla chlapečka, který dostal rybu poprvé ve 3 letech a měl pak na to alergickou reakci jako prase :nevim: Ale ona má názory na výživu občas takové zvláštní, tak to ber jenom tak pod čarou :lol: :lol: :lol:

Jo a proč cibuli a česnek ne? Co je na tom špatného? Může to nadýmat, ale jinak? Vařením to aromatické už není, tak nevím :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
902
4.6.10 13:57

Je fakt, že na kojení taky dost spoléhám a děkuju Bohu denně za to, že mám mlíka pořád hoodně! Do tý cibule a česneku půjdu, chtěla jsem jí tim zpestřit čočku. A rybu taky prubneme! :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6093
4.6.10 14:04
Angua píše:
Jo a proč cibuli a česnek ne? Co je na tom špatného? Může to nadýmat, ale jinak? Vařením to aromatické už není, tak nevím :think:

Já ti ani nevím, prostě jde o můj osobní pocit.
Ve výživě mého syna se prostě řídím svými pocity a instinktem a nevím proč, ale něco mi v hlavě říká, že česnek ještě ne.
My jsme celkově s jídlem hodně pozadu, s pevnou stravou Maty začal až cca kolem roku, takže na to jdu hodně pomalu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
4.6.10 14:22
Cappy píše:
Angua píše:
Jo a proč cibuli a česnek ne? Co je na tom špatného? Může to nadýmat, ale jinak? Vařením to aromatické už není, tak nevím :think:
Já ti ani nevím, prostě jde o můj osobní pocit.
Ve výživě mého syna se prostě řídím svými pocity a instinktem a nevím proč, ale něco mi v hlavě říká, že česnek ještě ne.
My jsme celkově s jídlem hodně pozadu, s pevnou stravou Maty začal až cca kolem roku, takže na to jdu hodně pomalu.

Jasné, taky se řídím pocitem, to je nejlepší :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30628
4.6.10 14:37

Rybu jsem dala těsně před prvními narozeninami, česnek do špenátu cca od 10 měsíců (miluje ho), cibuli taky asi od roku, má ji, když jí naše jídlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
337
5.6.10 00:00

Do roka mi malá nechtěla jíst vůbec žádný příkrmy. Taky byla jen ma MM a bílých jogurtech. Nic jiného - aŤ už ze skleniček, či mé pokrmy nejedla. V roce jsem začala vařit na cibuli a česneku a jak jí najednou začalo šmakovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
439
8.1.14 22:18

Tak to by me take zajimalo od kdy mimcu dochucovat pokrm cibuli a cesnekem. ja si je davam skoro do kazdeho jidla ale male se to bojim dat.ale posledni dobou mi ty jidla pro ni prijdou uplne bez chuti tak nevim zda zkusit ochutit cibuli ci cesnekem treba cocku spenat ci omacku atd.. co myslite. mame necelych deset mesicu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7544
8.1.14 22:24

@tyna.andilek já do špenátu dávám normálně česnek a malý to smakuje a s bramborovym knedlikem to miluje ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
788
8.1.14 22:25
@laducha píše:
Rybu jsem dala těsně před prvními narozeninami, česnek do špenátu cca od 10 měsíců (miluje ho), cibuli taky asi od roku, má ji, když jí naše jídlo.

přesně tak, od roka jsem dávala vše výše zmiňované v rozumné míře…tzn.ne česnekovou pomazánku, ale pokud byl v našem jídle česnek proč ne, ryby, pokud dítě není alergik, proč ne? a cibule? pokud není syrová na krajíci chleba, proč ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7544
8.1.14 22:27

@Sofierules my taky dáváme vše a rybu od nakyho 8 Měšice a ma ji rada.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí