Příkrmy - začátek

74
3.6.10 11:48

Příkrmy

Zdravím všechny, chtěla bych se zeptat na Vaše zkušenosti při zavádění příkrmu, od 4 měsíce je plně na UM. Začala jsem syna přikrmovat od 5. měsíce nejprve zeleninou (mrkev, brambor, brokolice, cuketa, špenát), po 3 týdnech už zbaští 190 g např. cuketa a brambor, dáváte ještě umělé mléko? Maso jsem mu ještě nedávala, všude se píše něco jiného, tak v tom mám chaos. Přes den papá po 4 hod. cca 180 ml mléka, v poledne mu dám na zapití převařenou vodu, vše mu zatím chutná. Na večer jsme už zkusili nemléčnou kaši cca 120 ml mléka u kaše. V noci spí a vzbudí se až v 5 hod. ráno. Mám mu už zavést i ovoce nebo raději počkat, bude mu 6 měsíců? A co kaše je vhodná? On je dost velké dítě, váží 8,64 kg a měří 66,5 cm, nechci ho přecpávat :-) . Kolik by měl vypít mléka za den? Děkuji moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2073
3.6.10 11:57

Mrkni sem je to tu skvele zpracovane
http://www.kojeni.net/prikrmy.php

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74
3.6.10 12:07

děkuju za tip tam jsem už koukala, spíš mě zajímá zkušenosti ostatních maminek. Je fakt že každé dítě je jiné, naše dr. říkala, že je zcela v normě a že můžeme už zavést i ovoce, maso i kaše, ale přišlo mi to brzo dávat vše najednou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
3.6.10 12:19

Však pokračuj pomalu… Jestli už jsi začala kaší, tak dávej kaši…
Mezitím můžeš začít i to maso, já dávala první týden 1× maso, druhý týden 2× maso atd. až jsem se dostala na 5× týdně maso, jednou žloutek a jednou samotná zelenina.

A po třech týdnech třeba toho masa můžeš pomalu začít ovoce, podušené jablíčko nebo přesnídávku. Zavádět pomalu jako tu zeleninu, abys vysledovala, jestli mu třeba něco nedělá dobře?

Jestli už sní na oběd takovou porci, asi už bych mlíko na zapití nedala, spíš tu vodu a pak až si řekne dát mléčnou svačinku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74
3.6.10 12:29

Děkuju za radu, začala jsem zeleninou a pak večer kaši, masíčko mu začnu pomalu dávat 1× týdně. A mám to dát do jeho porce zeleniny nebo s malým obsahem zeleniny na 2 lžičky, aby ochutnal kvůli reakci? Asi nejvhodnější maso je ze začátku krůta, kuře, králík, hovězí asi raději pozdějc? Pak bych tedy po 3 týdnech začala dávat ovoce a co šťávy? On mi pije i obyčejnou vodu, fenyklový čaj mu nechutná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27305
3.6.10 12:49

ahoj Vánice,
při takové porci už mu určitě mléko nedávej, zapít by to měl (třeba můj sní 220 g, ale zásadně nezapíjí, prostě nechce, po obědě jde spát a napije se až se vzbudí, tak 30 ml čaje :nevim: ), resp. se naučit, že „tuhé“ jídlo se zapíjí.

Maso už začni a normálně zamíchej do zeleniny, ono to stejně získá jinou chuť, nedávej mu to na dvou lžičkách. Na maso snad ani reakce nebývá, neboj. Jinak co jsem já začala masem - kuřetem, to moc nechtěl a když jsem nasadila obden králíka, už na něm zůstal, teď už každý den a rozjedl se jak nezavřený. Takže dávám prostě maso každý den, domácího králíka (taťka je chová), nemyslím, že je to špatně. Na žloutek se teprve chystám. Zrovna tak chci zkusit jeden den vynechat maso, jen se trochu bojím, aby samotnou zeleninu jedl, když tak miluje králíka :-)

Až ti bude dlabat zeleninu s masem pěkně tak týden, začni s ovocem. Já třeba teďka dávám 50 ml mléka a pak malou skleničku (125g) ovocné výživy, protože s ovocem dost bojujeme, moc ho nechce a i když sní pár lžiček, tak mlíko pak už nechce, tak jsem to zkrátka obrátila, mám s tím lepší zkušenost. A ovoce mu dávám pomocí fíglů s křupkami, jinak by po dvou lžičkách zavřel pusu :-(
Ale jinak mu dej normálně jako u zeleniny zezačátku pár lžiček ovoce a pak mléko; my jsme extrém :-D .
Kaši klidně dávej dál.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko