Jaký sýr pro miminko
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Jaký sýr pro miminko
Ahoj holky, můžete se podělit se zkušenostmi a trochu poradit?
Je nám 9 měsíců a blíží se doba, kdybychom měli začít podávat sýr, tak chci být poinformována od zkušenějších. Je mi jasné, že se nemají dávat tavené solené, s éčky či kořeněné sýry, ale s jakým mám tedy začít? Myslela jsem si, že je ideální žervé, ale píše se tam, že je vyroben z tvarohu a ten by se měl podávat až po roce věku dítěte ne? Nebo mohu zkoušet dávat tvrdý sýr? Prosím napište mi i značky, které dáváte. Díky moc ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Píše se sice že tvaroh se má dávat od 1 roku, ale kolik mu toho žervé dáš? Jednou týdně podle mě nemůžeš dítku uškodit. Já se podle knížek neřídím. A malý je zdravý
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já jsem začala Lučinou. Tvrdý sýr dát taky můžeš - dávám normálně cihlu 30 %, akorát vždycky jak úchyl koumám složení, aby v tom nebylo nic navíc. Nedovedu pochopit, proč si výrobci myslí, že je potřeba barvit sýr, já čekám, že bude bílý
- zvlášť, když ten barvený má stejnou barvu, jak ten nebarvený
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Klidně dej žervé, Lučinu… Tvarohu je v tom trochu a nedáš mu toho vagon
Nebo i strouhám tvrdý sýr.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
U nas vede ukrojit kus eidamu nebo nakrajet na kousky.To by dokazala snist snad 20 dkg najednou.Taky nekdy nastrouham a zamicham do trochu masla s trochou zerve,ochutum spetkou drcenyho kminu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taky jsem dávala tvrdý (eidam 30 nebo 45 %, gouda) nebo žervé, lučinu, duko (vše bez příchutí, v těch s pažitkou a jinými příchutěmi bývá dost nevhodných přídatků). Jasně, jsou z tvarohu, ale nesní celý kelímek (zatímco třeba ochuceného tvarohu by ho celý snědl). Některé přesnídávky taky obsahují tvaroh a jsou od 6. nebo 8. měsíce (nevím přesně). A klidně bych dávala třeba obden, není nutno jen 1× týdně.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
tiež som dávala tvrdý syr nakrájaný na paličky,aby si ho mohol držať v ruke,ešte kupujeme lučinu v miske a lučinu bez éček-to mi hodí malý vždy do košíka keď to v obchode uvidí
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dvouleta dcera miluje zerve/gervais, lucinu, pomazankove neochucene maslo a z tvrdych/platkovych syru Madeland a Syr pro deti ve tvaru silnejsich motylku, vyrobce ted nevim.
Kazdopadne koukat na slozeni - u tech tvrdych to kolikrat neni ani syr (takove ty jo levne z Penny, Kauflandu a Lidlu), je to obarvena nahrazka ![]()
Rada kupuju i Lucinu kosticky s detskymi motivy na obalu, jen se blbe roztira a u nas v Globusu ho zas tak casto nevidim.
Prislo mi idealni od Kidiboo ty syrove lizatka nebo tycky, ale koupila jsem je jednou - holkam sice chutnaly, ale to slozeni - tavici soli, konzervanty a jine hnusy, tak uz mi to do kosiku nesmi…
- Citovat
- Upravit
My dáváme Žervé,Lučinu a strouhaný Eidam.Někdy i neochucené pomazánkové máslo a čistý tvaroh.
Ten by se neměl dávat do jednoho roku,obsahuje moc bílkovin a to zatěžuje ledviny.A ani ten Eidam,obsahuje sůl..
Emičce jsem toto v malém množství občas dávala asi od 9.měsíců.Nechtěla kaše.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit