Kousky na talířek pro osmiměsíční?

Anonymní
13.7.10 16:10

Prosím o radu ohledně krmení

ahoj chci se zeptat, můj syn má ted 8.měs, ukon. 8. před týdnem, zrovna jsem se někde dočetla že je možné dávat mu nějaké vhodné kousky jídla na talířek aby si je brál sám a procvičovala si tak motoriku, zatím zoubky ještě nemáme, ale problém je v tom že já vůbec nedokáži vymyslet nějakou vhodnou potravinu kterou bych mu mohla dát, tedy kromě nějakých sušenek :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9265
13.7.10 16:29

Já to teda tak nepraktikuju, ale můžeš dát třeba vařenou mrkev, vařenou bramboru, vařený jablíčko, kukuřičný nebo rýžový křupky, meloun…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
13.7.10 16:30

kukuřičné křupky. Mají je v biopotravinách nebo třeba DMdrogerii. Zuby nepotřebují, rozpustí se hned v pusince.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5907
13.7.10 16:39

tak já dávala křupky,banán.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14721
13.7.10 16:45

Já dávám křupky, kousek rohlíku a třeba kousek jablka - jen pozor, někdy se to mojí Markét dostane daleko do krku a pak kucká :think: Kousek banánu nedávám, klouže jí v ruce a taky nejde vyprat :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4232
13.7.10 17:01

Já jsem ještě dávala vypeckovaný, oloupaný hroznový víno. Taky byla dobrá hodně měkká hruška, na tu zuby ani nepotřebuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9454
13.7.10 17:09

cokliv…ovoce zeleninu…hrasek je treba super hracka :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8297
13.7.10 17:13
mikitaa píše:
cokliv…ovoce zeleninu…hrasek je treba super hracka :)

A super zpusob, jak se udusit.

Krupky kukuricne, ryzove, banan ve vetsim kuse, varenou zeleninu, syrove jablicko radeji ne, je dost zakuckavaci, susenky taky snadno zaskoci. Nedoporucuju nic ve velikosti, co by evokovalo, ze to muze spolknout vcelku, radsi at si to dasnemi upizle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Michaelakkk
13.7.10 17:17

Ahoj no my dneska zbaštili va kousky piškotové buchty a jak mu chutnaly :-) Ale je pravda, že kousat jsem ho učila už od 7 měsíce a ted už to zvládá mc dobře :-) Mslím, že když mu třeba nakrájíš chlebík na kostičky nebo budeš dávat malé drobky buchty do pusy nic tím nezkazíš spíš naopak :-) :kytka:

• Citovat
  • Upravit
9454
13.7.10 17:32
čičinka píše:
mikitaa píše:
cokliv…ovoce zeleninu…hrasek je treba super hracka :)
A super zpusob, jak se udusit.

my s tim problem nemame…mysim ze umi zaskocit stejne jako kus krupky susenky nebo uvareny zeleniny…prvni susenku jsme z prcka taky vyklepavali…ale docela rychle pochopila ze se to teda musi zuzlat dasnema…a ted uz paradne kouse (teda bez zubu) aji ten hrasek jablicko chleba buchtu… :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10895
13.7.10 18:21

Ahojka,

my začali chlebem namazaným máslíčkem a nakrájeným na kousky bez kůrky :palec: Teď zvládá ukusovat normálka z krajíce, jinak naprosto super jsou kukuřičný křupky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3379
13.7.10 19:53

Taky jsem dávala kukuřičné křupky, dělaj i jiné (pohankové,jáhlové, rýžové…) Občas chleba bez kůrky s lučinou.
Jednou jsem jí povařila mrkev a jablíčko na pláktky a zvedal se jí z toho žaludek. Občas i banán jí klouzal moc rychle do krku, jak je to kluzký a neměla zuby, tak to po dásních klouzalo. Hrášek a takovéhle malé kousíčky si neumím představit, to by polykala okamžitě v celku - navíc hrášek je kulatý, hladký..to bych fakt neriskla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
neczuz
13.7.10 20:05

Dávám spíš na samokrmení ovoce. Je rovnou měkké. Oběd má být podle mě teplý. Tomíno jí sám měkkou hrušku (lepší neloupat celou, jinak klouže, slupku vyplive sám), banán, jahody, melouna, broskev na plátky, borůvky (fakt sranda), rybíz, okurku, rajče.
Jinak samozřejmě oblíbené křupky, chleba.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí

3 batolecí mléko