Odkdy bílý jogurt?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
odkdy bílý jogurt?
Ahoj maminy.
Začínám dávat broučkovi nějakou tu zeleninku místo kojení v poledne. Jinak kojím,ale myslela jsem v tomhle vedru,jestli bych mu nemohla dát třeba na osvěžení bílý jogurt? Malému je pět měsíců.
Předem díky
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
S bílým jogurtem bych asi takhle brzo byla opatrná. Doporučuje se tak cca od 8. měsíce. My jsme ho Matíkovi dali poprvé někdy po ukončeném 7. měsíci a bylo to v pohodě. Ale 5ti měsíční drobek by to nemusel ještě strávit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taky si myslím, že je to ještě hodně brzo. My ho dávali od 8. měsíce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
díky všem. právě jsem si nebyla jistá a malej všechno tak krásně baští… ale dám na vás
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
myslím, že bílé jogurty se dávají takto malým dětem jedině tehdy, pokud vyloženě není zbytí - tedy odmítají jakékoli UM či kojení. Jinak bych určitě nedávala. Nám tedy doktorka doporučila už od 6m, ale počkala jsem něco po 7m
- Citovat
- Upravit
jako nezcu..mudra doporucovala od pul roku…dali jsme asi tri dny pred sedmym mesicem ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Malá má skoro sedm měsíců a ještě teď čekám na jogurty, dávám jen po troškách ochutnávat:-)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Golls také bych jogurt ještě nedávala..nejdřív zeleninu, potom ovoce a tyhle věcičky až dýl ![]()
- Citovat
- Upravit
Abys snížila riziko alergie, tak můžeš (je doporučené) v období od 4. do 6. měsíce dát dítěti ochutnat jogurt. Ale jen tak 1 lžičku jednou za čas. Nečeká se, že by už mělo dítě v této době jíst jogurty ve velkém „na osvěžení“.
Velmi dobrý článek o tom zavádění příkrmů a vztahu k alergiím je zde: http://www.modrykonik.cz/…ych-prikrmu/
- načítám...
- Citovat
- Zmínit