Příkrmy OD 4. ukončeného měsíce
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Já nevím. Naše mudra doporučuje i u dětí na UM začít až kolem šestýho. Ale to je zase co člověk to názor ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Monjie píše:
to je pravda:) kolik lidi tolik nazoru.. btw. ale proc se vlastne dava prikrm uz od ukonceneho 4mesice? male mleko nechybi.. vypije tak 160×5 v noci se nebudi,myslite ze uz ho potrebuje? nebo je to pro doplneni vitaminu? nebo proc.. kdyz ani nesedi?diky
současné oficiální doporučení WHO je dávat i u dětí na UM příkrmy až od uk. 6. měsíce. Od 4. m se dávalo dříve, protože UM nebyla tak dokonalá a dětem mohly některé živiny chybět.
Jinak myslím, že opravdu záleží jen na tvém pocitu. Pokud se ti zdá, že to stačí a začínat nechceš, tak počkej.
- Citovat
- Upravit
ja bych radsi pockala..jeste ani nesedi..nerve ze by mela hlad.. no a nebude nejaky problem?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Problém je, abys neprošvihla senzitivní období, kdy je dítě ochotné si vzít jídlo. To pokud se prošvihne, tak si později nemusí být ochotno přikrm vzít.
To ale nepřehlídneš - já musela od necelého pátého měsíce jíst tajně, s jídlem se schovávat. Jakmile jsem něco jedla před klukem, tak se natahoval, mrčel a pokud nedostal, tak ztropil zcénu. Tak jsem od té doby občas dala olíznout jablko, hrušku, banán i semtam nějaký kousek udloubnul dásněmi. Někdy jsem máčkla kousek brambory a dala půl lžičky. S nevhodné jídlo před ním raději nejedla.
- Citovat
- Upravit
aha, to jsem nevedela.. vubec ze to takhle je nojo my prvomatky:D
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pokud počkáš do 6. měsíce tak určitě nic nepokazíš. Prťous bude na příkrmy i líp mentálně připravenej a půjde to snáz. Pokud tak jak tu bylo psáno vychytáš správnou dobu bude to pro tebe naopak snazší. Nám se to povedlo a baští krásně ze lžičky, nic po mě neplive a řekla bych že ho to zajímá a baví. Když si představím že bych začala o 2 měsíce dřív určo by to tak nebylo. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
neczuz píše:To ale nepřehlídneš - já musela od necelého pátého měsíce jíst tajně, s jídlem se schovávat. Jakmile jsem něco jedla před klukem, tak se natahoval, mrčel a pokud nedostal, tak ztropil zcénu.
Tak ženská alespoň shodí nějaké kilčo navíc a chlap (alespoň ten můj) bude ty čokoládičky jíst na záchodě.
![]()
Také začnu až v 6.měsících, nebudu-li k tomu z nějakého jiného důvodu nucena dřív.
Půjčila jsem nějaké knížky, tak zatím nastuduji. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak my jsme začali ochutnávat mrkvičku těsně po 4 měsících. No, moc nám nejela, prskala a zakuckávala se. Počkala jsem pár dní a zkusili jsme znovu, ale mrkvička moc nejela, tak jsem šla proti všem doporučením a začali jsme jablíčkem a ňam ňam. Slupla 125 g na posezení a řvala, ještě, mlíko nechtěla to vystrkovala jazykem. No, další jablíčko jsem jí už nedala, tak se za chvilku dopapkala mlíčkem. Od 4,5 měsíce jíme mrkvičku, brambůrek, jablíčko, hrušku a kašičky a jak panečku papka. Dávám si tedy pozor, aby to bylo BIO, bez umělých cukrů a solí, nejlepší Alnatura a něco od HAMI, nechci aby v tom byla přidávána rýžová mouka, prostě jen stopro ovoce a zelenina s vodou. Kašičku zásadně nepřislazovanou a papka, mlaská a dělají se jí boule za ušima. Mi doktorka taky řekla, že do 6.měsíce jen NUTRILON comfort, no jenže ta pikslička nám stačila sotva na tři dny a když jíme, tak na nás tak koukala, že jsme to prostě zkusili. Je spokojená a já taky, když vidím, jak mlaská a jede jí to. Ze lžičky jí už celkem dobře a i tu mrkvičku a brambůrek papá po sladkém ovoci, neplive to. Takže to jsem taky neudělala podle doporučení začít zeleninou.Řiď se sama sebou, ty znáš své dítko, doktor může poradit, ale nic víc. Já odkývala že budeme dávat nutroš do 6.měsíců a je spokojenost na obou stranách.
- Citovat
- Upravit
Jů, tohle byla ále pěkná diskuze ![]()
Jsem si to tu přečetla a jako by mě někdo pohladil.
My taky používáme ten selský rozum a malej je hoodně spokojenej.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
ahoj maminky chtěla bych se zeptat mam 4.5 mesicniho syna a uz jsme na prikrmech pres den prikrmy a rano a vecer a v noci mlicko um. ale zkousim davat prikrmy jen rozmackane vydlickou aby se naucil polikat mate stim naka zkusenosti?
- Citovat
- Upravit
Caty muzu se zeptat davate vse rozmixovane nebo rozmackane vydlickou,
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj; ja take prikrmuji od 4m, malej byl kojenej, ale zjevne mu to nestacilo, porad rval hlady.mel ve 4m 8kg a lahev odmital. zacala jsemprikrmy a najednou byl spokojene miminko, take jsem neresila tabulky, kazda mama vi, co je nejlepsi, kazde dite je Original. nemuzem se ridit tabulkama!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, v tehle diskuzi to vypada na rozumne mamky… poradte, kdy zacit prikrmovat. Malemu je 4,5 mesice, zatim plne kojeny, ale uz nejakou dobu s kojenim bojujeme-pres den moc neji. Chvili saje, pak se pusti a rve. Nevim, cim to je, myslim, ze mleka je dost. V noci to nefela, to basti krasne. Jako kdyby ho to pres den nebavilo. Zkusila jsem mleko odstrikat a dat mu ho lzickou a to se muze pretrhnout. Tak fakt nevim cim to je, pred tim jedl ukazkove
Myslite, ze bych tedy mela zacit s prikrmy? Kdyby bylo kojeni v pohode, asi bych s prikrmy nespechala. Ale takhle si rikam, ze bude mit aspon neco navic. Co myslite? Diky za kazdy nazor ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, ja bych klidne zacala, maly byl to same a od prikrmu je hrozne spokojeny. Jinak prvni mesic jsem vse mixovala, pak uz jen rozmackavala.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit