Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Ahoj, moc to nechapu, ale zkusim. ja si teda myslim, ze treba Qunny zapp nejsou golfky, ale sportak. Golfky sou proste golfky, takovy ty lehky kocarky,se 4 kolama a jednoduchym skladanim. Ja mela Jane Carrerru, 4 kolecka, skladani jako golfky a sel polohovat az do uplnyho lehu. Podivej se, jestli nebude neco podobnyho od Jane v trikolce nebo tak.
Díky za příspěvek:) Ten Quinny Zapp jsem objevila mezi kočárky značenými jako golfky, když jsem v té kategorii hledala. Třeba tady.. http://www.pro-deticky.cz/detail.php?… .. Tak mě zaujal, protože jsem si myslela, že prostě golfky jsou taková ta lehká krabička na čtyřech kolech a nemohla jsem si z nich vybrat, které by se mi líbily. Takže by mi víc vyhovoval tenhle design, ale ne pokud by to bylo na úkor pohodlí, proto zkouším zjistit, jestli bych nenašla ten vyhovující design i pohodlí dohromady ![]()
Jo tak to pardon, ja to nevidela slozeny, je to fakt malicky. U tohohle taky pisou golfky, ale podle me to porad golfky nejsou, ale da se to polohovat
http://www.spuntik.cz/…golfky-akce/
Dneska už nic není co bývalo, taky jsem měla golfky zafixované jako ty pidi na čtyřech malých kolečkách:) Teď dělají různé nové designy, ale jestli to pak není na úkor pohodlí dítěte, když se nemůže pořádně položit:( Tyhle jsou dobrý, na těch čtyřech kolečkách je docela výběr, to bych problém neměla, kdyby mě se zrovna nelíbily něco jako tohle: http://www.spuntik.cz/…e-hole-2009/ Ty mají polohování, ale moc pohodlný prý nejsou, dočetla jsem se, že ta cena vůbec neodpovídá kvalitě, že jsou jen hezký na pohled.
Quinny Zapp teda golfky rozhodně jsou, jsou lehoulinké, ale to nepolohování je při spánku opravdu nepohodlné…na MMB je nějaká paní, co to dokáže přešít tak, aby se to dalo částečně napolohovat k pohodlnému vyspání…údajně by se těžiště nemělo nijak změnit, takže by se kočárek neměl překlápět…polohovací nožky - podle mě záleží na tom, jestli svůj golfáč budeš používat jako doplňkový nebo jako hlavní kočárek…já měla zappa jako doplněk ke slalomu a bylo to v pohodě…pokud bych ale plánovala sporťák ustájit, určitě bych volila jiné golfky než zapp…
Sporťák mám X lander XT a určitě ho budu chtít používat dál, ale třeba ty golfky bych chtěla brát na dovolenou kam bych sporťák vůbec nebrala a tam by v nich byla malá třeba na výletě dlouho, takže by to asi fakt chtělo lepší to polohování. Taky kamkoliv pojedu autem, tak už bych chtěla jezdit s golfkama, určitě se bude často stávat, že v nich dcerka usne, dalo by se říct, že je budu používat se sporťákem skoro nastejno. Takže se asi budu muset vykašlat na vzhled, co se mi líbí a zaměřit se na pohodlí, co ![]()
A nelíbí se ti PP sí? Jsou mým miláčkem. Loňská kolekce se dá koupit za 4500,–
tak i já se pokusím…
zapp rozhodně není sporťák.. mám ho, má asi 8kg, (na tak malinkatý kočár těžké, vím, ale zas to není hrkátko, drží perfektně už od května 07 - mám z druhé ruky). je skladný, hodně pohodlný,a le je pro starší děti. třeba náš vojta v něm ale normálně spí…
podobných kočárků je hodně. jsou tu moon buggy kiss/babypiont mark/espiro magic/chipollino omnia/zopa viper/ atd. mají polohování ale ne nohou. jen espiro mají zádopvou opěrku pevnou. jsou lehké, skladné, ale nevydrží tolik, pochopiteleně.. na mmb operuje jedna maminka, která k nim dělá poloh nohou do roviny…
pak je tu safety 1st advancer buggy, podobný, lepší provedením, pouze 4kolová verze, k dostání babypark/malvík. taky nemá poloh nohou.
buggster - taky bez poloh nohou navíc záda jen dvě polohy…
já teda žádný kočárek designem podobný zappovi a s polohovacíma nohama neznnám…
ale ze své zkušenosti můžu napsat, že tyhle opěrky zkosené na nohy jsou dobré, nevadí že nejsou polohovací, často právě naopak, poskytují optimální polohu pro nohy, je tam víc místa, takže i pro větší děti… není to jako piuma nebo portofino apod., kde nohy visí a je to nepohodlné…
Záleží ale samo na dítěti - povaze a stáří…
Ohlky, vy mate prehled to cumim. Ja teda delila sportak a golfky podle toho, mimojine, ze ja z tech „golfek“ Jane mela nejdriv hlubokej kocar, dalo se na to nasadit autosedacka. Ale lehky taky byly, ale pro me sou golgky proste takovy ty jenom tyce s kusem latky a nic vic a kdyz si to tak vybavim, tak zadny klasicky golfky nesly polohovat. takze sem se dostala do diskuse o ktery vim prd
Prvni kocar sem si vybrala tak nejak hned, ani sem nic moc neprohlizela a druhej byl jasnej, s detma 16 mesicu od sebe ![]()
Diky za tipy, asi si dcerku zkusim polozit do nejakych tech se zkosenim na nozicky, taky jsem jich dost objevila s polohovacima zadickama, kdyby to s tema nozickama nevadilo, tak by to bylo vyreseny
A s tema Mutsy Spider nekdo zkusenosti nemate?
Dobrý den, prosím četla jsem diskusi o kočárku zapp, říkáte že paní na MMB je přešívá, nemohla sem jí najít, nemáte nahodou na ni kontakt? Děkuji s pozdravem Košická ![]()
Dobrý den všem,
sháním golfový kočárek a mám poněkud složitá kritéria:) Chtěla bych podobný design jako například TFK Buggster nebo Quinny Zapp, ale aby měl polohování
zad na pohodlné spaní a polohování nožiček. Líbí se mi golfky trojkolky nebo u čtyřkolky zúžená přední kolečka, bohužel u takových typů jsem polohování
opěrky nohou nikde neobjevila. Kromě toho bych chtěla aby golfky byly samozřejmě co nejlehčí a co nejskladnější:) Existuje vůbec takový typ golfek a nebo tyto „podmínky“ splňují pouze „klasické“ čtyřkolové golfky? Nemáte někdo zkušenosti, že se třeba v Quinny Zapp pohodlně spinká i bez polohování? Taky mě zaujal třeba Mutsy Spider, ale nedočetla jsem se na něj mnoho dobrého:(