Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Poraďte prosím. Dcera měla pneumokoka, který jí zablokoval celé svalstvo a hlavně krční páteř (byla ubočená hlavou vpravo). Pneumokoka jsme zlikvidovali, krk rozcvičili (nejdřív měla límec a pak byla rehabka). Přesto jí čas od času po špatném spaní bolí za krkem a pak i hlavička. Je jí šest let. Už jsme zkoušeli různé polštáře a nic nepomohlo. Rehabilitační nám doporučila polštář Dormeo Memosan trio junior, kvůli tomu, že je z paměťové pěny a uvnitř jsou tři vrstvy taky se dá ubírat či přidávat vrstva podle věku dítěte. Jenže cena je naprosto šílená 790 Kč. Proto jsem se chtěla zeptat, nemáte někdo s tímto polštářem zkušenosti? Ráda ho dceři koupím, ale musím vědět, že za to stojí, že vydrží. Nebo má někdo jinou značku na stejném principu polštáře? Děkuju moc za pomoc. ![]()
Nevím, jestli ti to pomůže, ale manžel od úrazu hodně trpí na bolesti zad a krční páteře, často mu to rozjede to, že si v noci „přeleží hlavu“ a jde to až do migrény. Koupil si polštář (značku nevím) z paměťové pěny a od té doby (cca půl roku) nebyl problém, za krkem ho nebolívá a když už, tak ne ze spaní.
Už ten polštář mám taky a sice jsem si musela zvyknout, ale fakt se na něm spí moc dobře a i u mě to pomohlo na to, že mě tak často nebolí hlava. Jako pálka to fakt je (my máme ještě o kus dražší), ale u nás se to vyplatilo.
@Billi píše:
Nevím, jestli ti to pomůže, ale manžel od úrazu hodně trpí na bolesti zad a krční páteře, často mu to rozjede to, že si v noci „přeleží hlavu“ a jde to až do migrény. Koupil si polštář (značku nevím) z paměťové pěny a od té doby (cca půl roku) nebyl problém, za krkem ho nebolívá a když už, tak ne ze spaní.
Už ten polštář mám taky a sice jsem si musela zvyknout, ale fakt se na něm spí moc dobře a i u mě to pomohlo na to, že mě tak často nebolí hlava. Jako pálka to fakt je (my máme ještě o kus dražší), ale u nás se to vyplatilo.
A mohla bys mi prosím zkusit zjistit z cedulky na polštáři značku? Že bych měla aspoň srovnání.
už jsem načatá že jí ho fakt koupím, jen to prosadit u manžela. ![]()
@Billi píše:
@vesna bohužel tam není. Na paměťovou pěnu není jak přidělat.