Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Preji hezky vecer.
Muj 15timesicni syn nechce spinkat bez vztekani.Po obede chodi spinkat. Nezusne tak se vzteka. Takze kolikrat usne az kdyz ho vyndam z postylky a lehnu s nim na postel. Vecer po kojeni ho dam do postylky a zase se vzteka.Kdyz odejdu tak se vzteka, rve. Takze ho jdu pochovat, pohladit. Znovu ho dam do postylky a zase rve. Takze to konci tak, ze ho nakojim a lehnem si do postele spolu.On usne a ja ho prendam do postylky. Nekdy se probudi, tak ho necham spinkat uprostred postele a jdu spat s nim. Nevite cim to muze byt, ze se tak vzteka? Krasne mi spal jeste 2 mesice zpet v postylce.Jen jsem ho polozila do postylky a ani nepipnul, spinkal.
Tak asi zjistil, ze kdyz vriska, ze mu z toho plynou necekane benefity. Ja nevidim nic spatneho na spolecnem spani, ale model ulozit-vriskat-vyhovet mi prijde jako chybny, dite se nauci vyrvavat si i jine veci.
Také jsme preferovali a ještě stále preferujeme společné spaní.
@Bibi239 Prave,ze se ted vubec celkove zacal dost vztekat.Pak jen natahne ruce a chce pochovat.Ja ho pochovam, on si polozi hlavicku me na rameno a uz je spokojeny a smeje se. ![]()
Tak může být, že prostě postýlka rovná se neklid, pochyby, cizí prostředí, bojím se, potřebuju tě mámo, chci spát s tebou. Současně další naučené chování vřískám rovná se oni mi vyhoví asi situaci nevyřeší. ![]()
Spolecne spani jsem musela zrusit, jelikoz jsem pak kojila co hodinu.Pak jsem zacla spat vedle v mistnosti a on krasne spal. Budil se max 2krat za noc na kojeni.No a najednou uz tento model nefunguje.
V tomhle věku je to normální, malýmu je 17 měícu a nestačím se divit, jak vříská, když ho dám do postýlky, musím ho chovat a uspávat
@Emilie Ja dlouho to jeho vztekani nevydrzim, je to tak agresivni rev. ![]()
@jednažena píše:
@Emilie Ja dlouho to jeho vztekani nevydrzim, je to tak agresivni rev.
Musíš matko. Musíš vydržet. A věř tomu… ikdyž se to nezdá, ikdyž máš pocit, že vezmeš samopal a vystřílíš to tam.. že to vydržíš.
![]()
@Emilie píše:
Musíš matko. Musíš vydržet. A věř tomu… ikdyž se to nezdá, ikdyž máš pocit, že vezmeš samopal a vystřílíš to tam.. že to vydržíš.![]()
krásně napsáno
někdy je lepší odejít do vedlejší místnosti a pobrečet si, ale musíme to vydržet ![]()
@střepina Se fakt nestacim divit, jak je chytry.Da preze me ruku a ja kdyz uz si myslim, ze spi a hnu se, tak cestuje za mnou.
A nebo me kontroluje, zavira a otvira oci. Nekdy usina i hodinu. Povida si, leze po gauci.
@Emilie @střepina Jenze ten rev je siiilenej.
a on vydrzi rvat dlouho. Navic jeho tatinek to snasi taky nedobre.
Doporučuju přečíst knihu : Každé dítě může dobře spát, jsou tam velmi zajímavé postřehy, dost mi ta kniha dává a jak čtu, tak zavádíme malý různé tipy z této knihy a funguje to
@jednažena píše:
@střepina Se fakt nestacim divit, jak je chytry.Da preze me ruku a ja kdyz uz si myslim, ze spi a hnu se, tak cestuje za mnou.A nebo me kontroluje, zavira a otvira oci. Nekdy usina i hodinu. Povida si, leze po gauci.
Se priznam, ze tohle je moje nocni mura
Ja bych si takovy manyry nezavadela, bude to horsi a horsi a pak te humor prejde. Jsem tu cetla o detech, ktere takto pak usinaji dve, tri hodiny, cely vecer v haji, s batoletem v posteli… Uz i tohle se bude hodne tezce odbouravat, ja osobne cca v tomto veku vrazila flasku s mlikem, dite se samo ududlalo, nebyl to ideal, ale aspon jsem netajtrlikovala s ditetem a mela nejaky cas pro sebe