Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj holky, chtěla jsem se zeptat, koupili jsme malé postel a nevim jaký koupit polštář, máme mimknkovský, ale ten už je malý, chtěla bych klasický 70×90, ale aby nebyl nějak moc naplněný… Děkuji.
@martinkaaa89 většina dobrých polštářů se dá dovycpat nebo ubrat z výplně. Mají to na zip. Já jsem z miminkovského taky odebírala.
@martinkaaa89 U jedné řady polštářů od Matějovského jde odebírat výplň a za mě je to super, když má syn rýmu, tak polštář nacpu na maximum aby spal v polosedě, jinak ho má nacpaný sotva na třetinu.
Vcera jsem to zrovna resila s, snad, odbornici pres zdrave spani. Chtela jsem koupit dceri (3roky) polstar. Taky ma miminkovsky. Pani me rekla ze takovy polstar je dostacujici az az. Vetsi polstar by mela dostat az kolem pateho roku a kolem devateho muze anatomicky. Jakykoliv polstar pro tyhle prcky je pry vysoky a krivy pater.
Synek měl ve dvou taky jen ten „miminkovský“ a stejně spal mimo něj rovnou na matraci ![]()
Polštář pod hlavou jsme začali používat až ve čtyřech letech, kdy věčně tahal rýmy ze školky a bylo potřeba vyšší spaní ![]()
Teda tak to mě vůbec nenapadlo tohle řešit
my jsme dali malé kolem 4 roku klasický velký, jen takový plochý.
18m syn má v postýlce asi půl roku taky ten úplně placatý miminkovský…jenže poslední 2 měsíce se mnou spí přes noc v posteli a tam na něm nechce ležet, pořád si lehá na můj vysoký
Včera jsem zkusila sice velký, ale docela placatý polštář a vcelku bez úspěchu ![]()
Kluk mi téměř od narození spí na klasickém péřovém polštáři… zabavil mi můj, už takový ten hezky slehlý, kde je spíš prach než peří.
Ale třeba mně se na těch umělotinách spí strašně špatně. To radši spím bez polštáře než na tom.