Polycystické vaječníky

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymni
2.3.09 16:23

polycysticke vajecniky

Ahoj vsem, rada bych se zeptala jak u vas probihala lecba polycystickych vajecniku a po jake dobe se vam podarilo otehotnet? A stalo se, ze se vam tento problem po case opet objevil? Dekuji za odpoved.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1837
2.3.09 17:34

Milá anonymní,
taky jsem měla diagnózu PCO a nejdřív jsem dostala nějaké tablety na vyvolání ovulace (na název si nevzpomenu), ale ty absolutně nezabraly - dr. se mě během ultrazvuku několikrát zeptala, jestli jsem ty prášky opravdu brala (no, málem jsem se tam rozbrečela). Pak jsem šla na laparoskopii, kde ty moje vaječníky popohnali k činnosti a zároveň zjistili průchodnost vejcovodů (ta byla naštěstí OK). Ovulovat jsem začala hned měsíc po operaci a otěhotněla jsem asi 10 měsíců na to a druhá dcera se povedla na druhý pokus - úplně bez problémů. Podle slov doktora, který mě operoval, se může ovulace udržet měsíc, rok nebo až do přechodu. Prý je to naprosto individuální.
Držím palce,
 Romana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.3.09 20:44
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6361
2.3.09 21:11

Anonymní, mám polycystické oba vaječníky. Léčba přímo samotných vaječníků u mě neprobíhala-jen jsem brala hormonální antikoncepci. Pak se léčila moje sterilita-nejdříve klasicky Clostilbegytem, ale měla jsem po něm velké problémy. Chystaly se stimulační injekce a výhledově také IVF, ale to se mi už podařilo otěhotnět, v podstatě tedy přirozeně. Hodně jsem si o této diagnóze načetla a podařilo se mi upravit životosprávu, pozměnit jídelníček-prostě něco s tím udělat. Štěstí se nakonec na nás usmálo a po dvou letech jsem otěhotněla. Polycystické vaječníky se mi opět objevily dva měsíce po porodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
3.3.09 11:15

Dekuji, hledala jsem, ale nejak jsem tuto diskuzi nemohla najit.

• Citovat
  • Upravit
726
22.11.12 14:12

Snažilky

Ahojky, tak dnes jsem se rozhodla, že se s Vámi podělím taky o svůj příběh. S manželem se snažíme o miminko již 3.roky. Už jsem si prodělala laparoskopii, průchodnost vejcovodů, hormonální profil, manžel spermiogram atd. Však to znáte. Když, ale můj lékař o mně neměl veliký zájem, aby mě léčil. Rozhodla jsem se přejít k jiné doktorce, ta hned zareagovala a okamžitě mi předepsala utrogestan na můj rozházený cyklus…poté jsem šla cca 10.den cyklu na ultrazvuk, kde ona přišla na to, že mám polycystycké vaječníky a neváhala a okamžitě mi napsala clostibelgyt. Clostibelgyt jsem začala brát 3-7 den cyklu. Nyní jsem 9.den cyklu a čekám, kdy dorazí ovulka. V pondělí jdu na ultrazvuk jestli folíky rostou. Tak mi držte pěstičky. Doufám, že mě mezi sebe přijmete. I když jsem tu nikdy nic nepsala, tak jsem tu vždy byla s Vámi a četla si Vaše příspěvky. Tak papá snažilky…všem moc přeji, aby to vyšlo!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6792
22.11.12 14:16

Ahojky, preji ti aby ti clostil zabral :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1563
22.11.12 14:59

Ahojky přeji aby clostik zabral, ja byla na tom stejně jako ty, PCOS, brala jsem Metformin 800, Utrogestan i Clostil…moc mi to nezabralo, byla jsem nakonec na lapaoskopii a do měsíce jsem byla těhotná…držím palečky at se miminko brzy zadaří ;) :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
726
22.11.12 17:00

laparoskopie

No, já jsem byla taky na té laparoskopii, poslal mě tam ještě předchozí lékař ato kvůli tomu, aby se zjistilo proč nám to nejde. Jenže řekl, že mám vejcovody průchozí a odstranil srůsty. Přitom před operací mi řekl, že mám hodně malých vajíček, a že je při té operaci dyštak některé odstraní…no a to samozřejmě neudělal. No a pak jsem se až doslechla, že to souvisí s PCO. Tak doufám, že otěhotním a nebudu muset zase na laparoskopii.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Intimní balzám INTIMISS

• (4.7) + 30 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí