Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
![]()
Prosim o radu, ktere bylinky pomahaji pri polycystickych vajecnikach. Slysela jsem , ze plosticnik, ale nemohu ho nikde sehnat. Dekuji za pomoc
tulipánku, podévej se na „ROSA CANINA“ na internetu, dodávají bylinky do obchodů, možná by ti ploštičník poslali na dobírku. Já jsem si od nich v naší bylinkárně nechávala dovážet téměř neuvěřitelné bylinky a sehnali mi všechno.
Hezký den všem, nemate nekdo zkusenost s lecbou polycystickych vajecniku?
Teprve budu brat Clostilbegyt 1 tabletu denne a uvidi se jak zareaguje organismus nebo spis vajecniky. Folikulu jsem mela na ultrazvuku pozehnane. Na menstruaci beru Duphaston.
Dochazim do Pronatalu, tak pokud byste mi mohly nejak poradit, nebo jen povzbudit, budu za vse moc vdecna.
Radina: tak jsem to zatim nenasla. Je to vubec v CR? Nemas prosim presnou www adresu? Promin, ze tak otravuji. Dekuji moc.
Tulipánku, PCO mám také, mě pomohla malá operace - laparoskopická koagulace vaječníků (tj. „oloupání“ vrchní zbytnělé vrstvy z vaječníků). Otěhotněla jsem bez léků do 3 měsíců po operaci. Druhé mimi se povedlo úplně bez asistence lékařů po vysazení HA. Léčila jsem se u Apolináře (je to už 8 let). Pravidelný cyklus zajišťuji libovolnou HA. Od prvního těhotenství se nijak speciáně neléčím.
P.S.: V roce 1989, kdy jsem začala k Apolináři docházet se PCO ještě jmenovalo Stein-Leventhalův syndrom. Clostilbegyt jsem brala také (před operací), měla jsem po něm docela velké bolesti.
Anonym: Dekuji za predstavu co me bude cekat. O te operaci mi jiz doktorka predem rikala. Take mi rikala, ze pokud hned v lednu po neuvidi na ultrazvuku zadne zmeny po Clostylbegytu, tak nema cenu otalet a pujdu na to odloupnuti povrchu vajecniku.
Jak dloho jsi musela byt v nemocnici? A delali to v celkove anestezii ? A bolelo to potom dlouho?
Diky a hezky den
Hezky den vsem. Nemate nekdo nejake zkusenosti s lecbou pri polycystickych vajecnikach?
Za jakekoliv malickosti budu vdecna. ![]()
Nazdarek holciny,
koukam, ze na polycysticke vajecniky moc z vas netrpi. To mam tedy smulu, ale kdyby prece nekdo, tak si o tom rada popovidam.
Ja zatim zacala brat Clostylbegyt a potom se uvidi co dal.
Ahojky
Ahojky Tulipanku,
me taky doktor rikal, ze mam PCO, kdyz jsem menila dr a byla u nej poprve se svymi stabilnimi problemy, spineni behem cyklu. Tenhkrat me soupl na UZV a rekl PCO. Pry budu mit pravdepodobne problemy s otehotnenim. Ta dr predtim mi rekla jen, ze mam anovulacni cykly, po lecbe clostybegytem se ovu dostavila, ale pry to nebudeme resit, kdyz nechci otehotnet. To bylo asi pred sesti lety. pak jsem zacala spinit behem cyklu, zmenila dr a ten mi rekl o tom PCO. Na:,–(il mi antikoncepci, kdyby se nahodou nejaky vajecnik umoudril, tak abych neotehotnela kdyz jeste nechci. O te laparoskopii mi taky rikal. Ja jsem po roce vy:,–(ila a hned napoprve otehotnela, levy vajecnik zafungoval, na pravem byla cysta, tak mi dal Utrogestan na posileni hormonu. Kdyz jsem podruhe otehotnela (bohuzel to nedopadlo, ale z jineho duvodu), byly zase cysty na pravo, asi mam fcni jen jeden vajecnik:-)
Moje babicka s tim taky mela problemy, jenze tenkrat se jeste normalne operovalo, takze ji zbyla jen tretina jednoho vajecniku
a ma tri zdrave deti
to me vzdycky drzelo nad vodou ![]()
Hodne stesti v lecbe a brzy //
Mata
MataP:
Jsi strasne hodna. Jsem rada, ze s tim nejsem sama ![]()
Dekuju za tve zkusenosti , ktere mi pomuzou se drzet nad vodou.
Diky moc
Nazdarek,
chtela jsem se zeptat, zda nemate pri PCO zkusenosti s injekcemi PUREGON? Doktorka mi ho zazadala na pojistovne a mam si ho uz asi zitra vyzvednout, ale to , ze je to jiz priprava na IVF (jak jsem se na emiminu dozvedela) to mi vubec nerekla.
Podle vseho by mi meli nejdrive udelat tu koagulaci povrchu vajecniku, aby to bylo k necemu.
Tak nevim. Kdybyste mi nektera mohla poradit, budu moc rada.
Ahoj Tulipánku, koukám, že ti nikdo moc neodpovídá, to mě mrzí
já ti bohužel poradit nemůžu, i když bych ráda.
Mám taky PCO i když snad prej jenom na jedné straně, ta druhá je celkem OK.
Mě doktor pořád tvrdil, že je vše ok, a po 7 měsících snažení mi řekl, že mám PCO, a že mě posílá na laparoskopii, ještě jsem tam nebyla chystám se v březnu a mám docela strach.
Takže budu sledovat co ti kdo poradí, zatím mě to docela děsí.
Někde jsem četla že PCO je nemoc obézních lidí, což u mě není skutečně pravda, nicméně jsem vyléčená ( asi rok) bulimička, tak to možná bude tím, nikomu jsem to neřekla ani doktorovi, mám strašný strach aby to nemělo vliv na mimi.
Jestli o tom někdo něco víte, řekněte prosím díky, papa
Prosim te Tulipanku, das mi vedet nejake novinky ohledne tve lecby? Mne doktorka rekl, ze mam PCO vpravo a at tedy vydrzime zkouset do leta, ze bychom to pak resili dal. Pripadalo mi, ze to neni nejaka strasna diagnoza, ale jak to tady tak ctu, tak jsem trochu smutna. Nase snazeni je pravda na zacatku, ale nejak to na me dneska dolehlo. Das mi vedet, zda ti pomohly ty bylinky? ![]()