Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj holky,
můžete mi někdo říct, co si o tom má myslet? Někdy po Ovulaci mi bolí prsa. Tentokrát mi však takový lehký píchání začalo už 2 dny před ovulací. Je možné, že bych měla tento cyklus 2 ovu? Nebo co si o tom mám myslet? Navíc mě prsa bolí jaksi netradičně, nejhorší je to když vstávám, mám pocit, že mi po nich jezdil celou noc parní válec, přes den je to celkem v pohodě. Dřív to bylo naopak, nemohla jsem běhat atd.
Díky Alenka
Ahoj ALčo,
mít ovulaci vícekrát v jednom cyklu není možné - vždy jen jednou. Nicméně kolem ovulace můžeš mít různé příznaky a bolesti (bolest v prsou, oteklá prsa, bolesti v oblasti vaječníků a dělohy…) To proto, že před ovu je tvé tělo připravené na otěhotnění a produkuje hormony, které to připravují (takže některé ženy mají příznaky jako těhotné), no a když se nic nestane a k otěhotnění nedojde, je to hormonální hup a velká změna, se kterou se tělo musí vyrovnat.
Já mám např. kolem ovulace dost silné bolesti vaječníků a pak i dělohy (jako při menstruaci).
Petra
Aojky, chtěla jsem se zeptat:
Mám velké bolesti břicha (vaječníků) při ovulaci. Je to tedy logicky ta správná doba na početí miminka. Nebo se mýlím? To břicho mě bolí hodně, asi tak 2-3 dny a sex v těhle dnech se snažím spíše omezovat......
Pavlína
Ahoj Pavlíno,
myslím, že Tvá bolest by mohla souviset s ovulací. Nejjednodušší bude, když si koupíš ovulační test a jakmile budeš pociťovat tu bolest, tak to prubnout a uvidíš. Já to taky řešila tímto způsobem a bylo to tak. Ale slyšela jsem, že to může být i něco jinýho, tak doporučuji vyzkoušet testík.
Alenka
Ahoj Alenko,
nie je pravda, ze v priebehu jedneho cyklu mozes mat len jednu ovulaciu. Moze sa stat, ze ma zena ovulacie dve, za:,–(ne vsak prebehnu velmi tesne po sebe, vzdy najneskor do 48 hodin, takze neviem, ci toto moze byt dovodom tvojho „problemu“. Skor to moze byt to, ze vsetko bolo na OVU pripravene a potom k nej vplyvom roznych pricin (stres, choroba, mnohe ine …) nedoslo a telo sa na nu zacalo znova pripravovat o par dni neskor. V za:,–(e si vsak nemyslim, ze je to nieco „podozrive“, holt telo reaguje z casu nacas inak, nez ako sme zvyknute.
papa,
Tulki
40% žen se nemůže spolehnout na nic
https://www.emimino.cz/modules.php?…
No tak tak to je síla. Já si hned myslela, že to tak nějak bude. Musím to vytisknout manželovi, ten pořád hlídá termíny a já oponuji, že Ovu může být kdykoliv.
Díky Stefinko!!
Alenka
Ahoj Alenko a statní,
tak já mám přesně ten stejný problém, no vlastně to problém není.
V listopadu jsem vy:,–(ila HA a pak hned před první menstruací mě začaly strašně bolet prsa. Myslela jsem si, že jsem těhotná
!
Myslíte, že prsa bolí ihned po proběhnutí ovulace?Znamená to tedy, že nejvhodnější den pro otěhotnění je den před tím, než mě začnou bolet?
Jinak je to normální projev, žádný strach!