Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj holky,
mám asi hloupý dotaz. Dostali jsme na dovolené od známých spoustu hroznového vína s drobnými pecičkami. Už druhý den ho dávám rok a půl starému synovi, úplně ho miluje. Akorát teď mi řekl přítel, že by malý neměl jíst ty pecičky, že mu to snad může ucpat střeva
Já teda vždycky pecičky z vína polykala a nikdy nad tím nepřemýšlela, ani u malého. Na internetu jsem se dočetla, že to může způsobit zácpy ve větším množství a je fakt, že už ho snědl za dobu co jsme tu docela dost
Kadí tedy bez problémů…
Co myslíte, mám to nějak řešit?
Naše malá by musela puknout kdyby to něco dělalo, protože to taky miluje (jsou jí dva roky )
Ani nevím jak bych ty pecičky vybírala ![]()
Nijak to neres. Max. hlidat, at si kulicku nenacpe do nosu nebo blbe nevdechne. Od kolegyne dcera (dospela zena uz). Blbe polkla prasek, nekde se sprajcnul v jicnu, malem se udusila, nez ji pomohli. Tak si to podrazdila, ze ATB vyfasovala. Nevim, co to devce vyvadelo.
Jinak bud rada, ze je ji. Muze prijit obdobi, ze bude hrozny a meloun preparovat od pecek.
U nas bylo obdobi, kdy se preparoval kmin v chlebu i ty ruzne pecky. Nez je to preslo.
Měli jsme doma několik vinohradů a plně tě ubezpečuji, že nevím o žádném dítěti na jižní moravě (nejméně tedy za mého dětství, dnes už je vše posunuté do extrémů), kterému by někdo vybíral pecičky z hroznů
Klíííd, nic se mu nestane, my to jedli doma se všema dětma i ve škole po kilech, i jako malí a Nikdy nám nic nebylo (teda max. jsme se toho přežrali
)
Pecičky bych moc neřešila, jen bych víno krájela podélně ideálně na čtvrtky, případně na půlky pokud je s jídlem šikovný pro klid v duši, že se mi tím dítě nezadusí (to se totiž může stát). A závidím, že dítěti tak jede ovoce! ![]()
@Kelsey
Ve vínu je nevybirám, ale v melounu jo
jsou na mě moc velký
a kmín taky vybírám a to mi je 27
takže jak koho to přejde
![]()
Jejda klíííd, dopřej mu kus vlákniny, bude mít zdravou a pravidelnou stolici
Pokud nechroustá ořechy i se skořápkama jako Marfuša, nemáš se čeho bát ![]()