Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Zdravim holky.
Chci se zeptat, jestli mate zkusenosti s embryo transferem, nebo kryoembryo transferem, i kdyz byl nalezen polyp v deloze? Dnes mi dr pri vysetreni nalezla 8mm polyp, rekla ze se bude sledovat a pockame, jestli se neodplavi pri ms. Pokud ne, budu muset na odstraneni.. po vysetreni jsem se oblekla a ona se me zeptala, jestli rovnou neudelame za tyden KET, ze je deloha pripravena a ze se schyluje k ovulaci… az pozdeji pro ceste domu mi doslo, ze s polypem to zrejme uplne dobry napad neni.. mate nejake zkusenosti? Dekuju:)
@Kajous94 já s tím mám zkušenosti. 2 odstranění polypu. Jeden v nemocnici v Motole a druhý ambulantne bez narkozy.
Poprvé byl odstraněn málo a udělal se na stejném místě znovu. Podruhé už to bylo pořádku.
Doktorka při ivf polyp přehlédl a vložili embryo. ![]()
Otázka zda by se uchytilo nebo ne.
Doktor říkal, že polyp má vliv na uhnizdeni. ![]()
Takže se má odstranit.
Takže odpověď má tvoji otázku. Pokud polyp stále máš, nech si ho odstranit a ne vyhazuji zbytečně pokusy.
Přeji hodně štěstí. ![]()
@Kajous94
Ahoj, já mám tedy tu zkušenost, že jsem musela na odstranění děložního polypu hned na začátku, než se se vším začalo, řekli mi, že by to mohla být překážka pro uchycení embrya.
@Ťarbík01 dekuju moc za zpravu, ktera mi pomohla♥️ urcite polyp necham odstranit, respektive pockam po ms a kdyz tam stale bude, nebudu na nic cekat…
@Rhian taky si to myslim, proto me zarazi, ze me primarka z caru klidne posle na ket🤦🏻♀️ 😒
@Kajous94 no mě několik gynekolog řeklo, že s polypem ivf ne.
Zbytečne vyhozeny pokus..a taky záleží na umístění. ![]()
Jinak můžu ti doporučit kde to dělají bez narkozy. Tím si ušetřís čekání a nemusíš být hospitalizovana. Kdes jen na zákrok a pak domu. ![]()
Nechci nikomu dělat reklamu, jen chci pomocí. ![]()
@Ťarbík01 joo, co jsem se docetla, tak vetsina doktoru to nedoporucuje s polypem…kde to delaji bez narkozy? A neni to zbytecne bolestivy? Jinak umisteni polypu je v deloze, pry nekde v miste, kam se embrya pri transferu vkladaji🙈
Tak mi dnes taky našli polyp a mám přijít po další menstruaci. Já pitomec jsme se z toho zklamání zapomněla zeptat, zda to znamená hne dpo, nebo zase ten 13. den cyklu…Jak jste to měli vy, co se toto stalo?
@Anonymní píše:
Tak mi dnes taky našli polyp a mám přijít po další menstruaci. Já pitomec jsme se z toho zklamání zapomněla zeptat, zda to znamená hne dpo, nebo zase ten 13. den cyklu…Jak jste to měli vy, co se toto stalo?
Polyp je celkem silný útvar, který se drží v děloze. Nikdy jsem nečetla nebo neslyšela o tom, že by se někomu polyp „snadno vyplavil“ zároveň s MS.
Je naprostá blbost a neuvěřitelný nesmysl podstupovat jakýkoliv transfer do dělohy, pokud je tam nějaký cizí útvar, který tam nepatří. Je to tzv. patologie dělohy. Najdeš tu diskuze, jak polyp bránil úspěšnému otěhotnění.
Zeptej se obvodního gynekologa, jestli ti napíše žádanku na hysteroskopii, kde ti ho odstraní. Do té doby se nepokoušet o těhotenství, po zákroku se čeká do další MS a až potom další pokusy. Ať to dobře dopadne, to zvládneš ![]()
@Mandarinka104 píše:
Polyp je celkem silný útvar, který se drží v děloze. Nikdy jsem nečetla nebo neslyšela o tom, že by se někomu polyp „snadno vyplavil“ zároveň s MS.
Je naprostá blbost a neuvěřitelný nesmysl podstupovat jakýkoliv transfer do dělohy, pokud je tam nějaký cizí útvar, který tam nepatří. Je to tzv. patologie dělohy. Najdeš tu diskuze, jak polyp bránil úspěšnému otěhotnění.
Zeptej se obvodního gynekologa, jestli ti napíše žádanku na hysteroskopii, kde ti ho odstraní. Do té doby se nepokoušet o těhotenství, po zákroku se čeká do další MS a až potom další pokusy. Ať to dobře dopadne, to zvládneš
To je určitě běžné, že se vyplaví, když je na děložní sliznici, to vím,
@Anonymní píše:
To je určitě běžné, že se vyplaví, když je na děložní sliznici, to vím,
No když myslíte, tak proč se tady ptáte na názory, když to víte? Nějak nechápu. Polyp je přirostlý k děložní sliznici a musí se mechanicky odstranit. Pokud tedy chcete otěhotnět s polypem, je to vaše rozhodnutí. Ale pak se nedivte až to bude mimoděložní těhotenství a budou vám muset odebrat třeba vejcovod.
CARy nejvíce vydělávají na takových neznalých lidech - už jsem tu mockrát četla, že: do každé ženy hned začnou strkat oplodněná embrya, aniž by zkontrolovali dělohu…no a jak to pak dopadá, opakované neúspěšné pokusy - a Carům se sypou peníze. OK. Tak pá ![]()
@Mandarinka104 píše:
No když myslíte, tak proč se tady ptáte na názory, když to víte? Nějak nechápu. Polyp je přirostlý k děložní sliznici a musí se mechanicky odstranit. Pokud tedy chcete otěhotnět s polypem, je to vaše rozhodnutí. Ale pak se nedivte až to bude mimoděložní těhotenství a budou vám muset odebrat třeba vejcovod.
CARy nejvíce vydělávají na takových neznalých lidech - už jsem tu mockrát četla, že: do každé ženy hned začnou strkat oplodněná embrya, aniž by zkontrolovali dělohu…no a jak to pak dopadá, opakované neúspěšné pokusy - a Carům se sypou peníze. OK. Tak pá
Tak za prvé, ptala jsem se na den, ne na to, co odpovídáte.
A za druhé, radši si přečtěte, co se asi děje s děložní sliznicí v cyklu.
A za třetí, nejedná se pouze o názor lékařů z Carů.
Já se prostě jen zapomněla zeptat na den.
@Anonymní píše:
Tak za prvé, ptala jsem se na den, ne na to, co odpovídáte.
A za druhé, radši si přečtěte, co se asi děje s děložní sliznicí v cyklu.
A za třetí, nejedná se pouze o názor lékařů z Carů.
Já se prostě jen zapomněla zeptat na den.
Hej prominte, vy máte polyp, co na tom okecáváte? Že se odplaví s MS? S MS se odplavuje sliznice, ne polyp. Polyp je prorostlý až pod sliznici. Endometrium má několik linií, znáte výraz triple? Ten polyp je zakořeněný hluboko v endometriu a drží se tam. Tak si napište do lékařské poradny a ne do diskuze, může vám to vysvětlit přímo lékař.
Vážená dámo, chtěla bych vám pomoct, ale očividně to moc nejde. Polyp se dá léčit jedině operativně. Citace z internetu, jak se léčí polyp a určitě vám to na té další návštěvě navrhne váš lékař:
Terapie spočívá v odstranění a histologickém posouzení biologické povahy útvaru. Snesení polypu je prováděno v ambulantním režimu, nebo v celkové anestezii, zpravidla hysteroskopickými metodami.
Je jedno, který den tam po MS půjdete a pokud nevíte, proč si tam nezavoláte? ![]()
@Mandarinka104 píše:
Hej prominte, vy máte polyp, co na tom okecáváte? Že se odplaví s MS? S MS se odplavuje sliznice, ne polyp. Polyp je prorostlý až pod sliznici. Endometrium má několik linií, znáte výraz triple? Ten polyp je zakořeněný hluboko v endometriu a drží se tam. Tak si napište do lékařské poradny a ne do diskuze, může vám to vysvětlit přímo lékař.Vážená dámo, chtěla bych vám pomoct, ale očividně to moc nejde. Polyp se dá léčit jedině operativně. Citace z internetu, jak se léčí polyp a určitě vám to na té další návštěvě navrhne váš lékař:
Terapie spočívá v odstranění a histologickém posouzení biologické povahy útvaru. Snesení polypu je prováděno v ambulantním režimu, nebo v celkové anestezii, zpravidla hysteroskopickými metodami.
Je jedno, který den tam po MS půjdete a pokud nevíte, proč si tam nezavoláte?
Presne tak, polyp se musi vyriznout a poslat do laborky na histologii. Taky jsem v zivote neslysela, ze se odplavi.
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.