Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ne, hlavně se hoď do klidu, to je teď to nejlepší, co můžeš udělat. Mně první pokus nevyšel, embrya už nebyla žádná. Druhý pokus jsem přímo viděla přenos na sonu, jak embryo „zaplulo“ do dělohy. Vyšlo to. U dalšího dítěte došlo k tomu co u tebe a navíc jsem nic tentokrát neviděla. Taky mi prolitlo hlavou, jestli je to ok a ještě jsem se na to ptala sestry, když mě vedla na pokoj
tak jsem se uklidnila a povedlo se
mezitím vším, než jsem vůbec poprvé a podruhé otěhotněla, jsem prošla několika pokusy, vyšetření atd., ale zvládli jsme to. A určitě tomu pomohlo to, že jsem se uklidnila a začala si říkat, že to klapne, že děti mít budu a hlavně tomu začala opravdu věřit ![]()
@Veerr já jsem tam navíc taky nevidela. Viděla jsem na obrazovku kde byl pod mikroskopem embryo apod, kde kontrolovali pak katetr, a tenhle stolecek s obrazovkou mi bránil ve výhledu na obrazovku s utz. Ale manžel tam viděl a říkal ze bylo vše ok 😀 tak mě uklidnil. Nám se to stalo poprvé tak mě to jen nahlodalo jestli je to opravdu běžné.
Ahoj,
zažila jsem v září 2022 u embrya po PGT kvality AA. Transfer v pořádku, ale embryo se přichytilo zpátky na tu transferovací pipetu.
Napodruhé už se transfer zdařil. Ale..bylo mi sice potvrzeno těhotenství 14.den po ket s hcg 456j, pak se objevila i srdeční akce, ale embryo bylo po celou dobu pomalejší cca o týden, až v 8TT přišlo velké krvácení a konec ![]()
Oproti tomu bezproblémový ket v roce 2020, 14.den po ket hcg přes 1800j, plod celou dobu velikostně odpovídal a je z toho krásná holčička.
Taky mi říkali, že je to běžné a děje se to často, na výsledek to nemá vliv, atd. No, u mě to dopadlo takhle.
Ale u Tebe to tak být vůbec nemusí. Moc držím pěsti!
@MiliX píše:
Ahoj,
zažila jsem v září 2022 u embrya po PGT kvality AA. Transfer v pořádku, ale embryo se přichytilo zpátky na tu transferovací pipetu.
Napodruhé už se transfer zdařil. Ale..bylo mi sice potvrzeno těhotenství 14.den po ket s hcg 456j, pak se objevila i srdeční akce, ale embryo bylo po celou dobu pomalejší cca o týden, až v 8TT přišlo velké krvácení a konec
Oproti tomu bezproblémový ket v roce 2020, 14.den po ket hcg přes 1800j, plod celou dobu velikostně odpovídal a je z toho krásná holčička.
Taky mi říkali, že je to běžné a děje se to často, na výsledek to nemá vliv, atd. No, u mě to dopadlo takhle.
Ale u Tebe to tak být vůbec nemusí. Moc držím pěsti!
To mě mrzí, ale vážně to nemuselo mít nic společného s přenosem.
U prvního pokusu nám transfer proběhl prý ukázkově, pozitivní test, pak ale začal slabnout, těhotenství potvrzeno, ale nízké hcg a vyckavalo se pri hospitalizaci, co bude. Odešlo samovolně. Mohlo jít jen prostě o neprosperujici těhotenství, jako u mě
ale držím pěsti, aby to příště vyšlo ![]()
@Veerr
Ano, mohlo to být od začátku slabší embryo a dopadlo by to strjně potratem tak jako tak. Na druhou stranu ale prošlo genetikou a mělo vysokou kvalitu…navíc jsem hlídaná stran hematologie i imunologie, takže v tomhle ohledu to mělo být taky v pořádku.
@MiliX já měla taky zaplacenou navíc genetiku embrya. Imulogocky jsem také byla sledována, jelikož díky ní odhalili u mě příčinu a brala jsem léky kvůli srážlivosti jak injekčně, tak tablety. Je pravda, že při prvním pokusu ne, to se ještě tohle vše nevědělo a proto těhotenství nejspíš nemělo šanci, ale dále už ano a u druhého těhotenství se tohle stalo a vše v naprostém pořádku
nepřipouštěj si to, že to bylo tim. Je to těžký, vím. Držím palce do budoucna ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.
Ahojte, stalo se tu někomu komu zavedly embryo až na 2hy/3ti pokus a vše bylo ok? Transfer naprosto v pohodě, pouze embryo se prilepilo ke hlenu/katetru, takže po kontrole katetru proběhl transfer podruhé. Je to běžné? Bylo mi řečeno ze ano. Hned mi ale začaly běžet myslenky ze se to určitě kvůli tomu nepovede ze to poškodilo embryo😵💫 😖 😵💫 😖