Polystyrenové autosedačky?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
14546
16.3.11 09:46

isofix je co, to musí být v autě?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
16.3.11 09:46

Vdyť ty Romerky Kidfix s isofixem stojí do 4 tis. a jsou nejbezpečnější, tak jaké myslíš za 6 tis :nevim: Nebo jestli nechceš s isofixem, ty jsou levnější
hele třeba tady http://www.autosedacky-online.cz/…ly-3280.html
Já bych do nějaké používané nešla, zbytečně vyhozené peníze :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19494
16.3.11 09:47
jadviga píše:

isofix je takova zakladna v novejsich autech. Ja ho v aute nemam, ale koupila jsem si na „vajicko“ belt base a to je takova zakladna podobna isofixu, kam tu sedacku jednoduse nacvaknu. Steeve ti fakticky poradi, jestli se to dela i na ty vetsi :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
16.3.11 09:47

většina sedaček má plastový korpus, a uvnitř jsou polystyrenové výplně, - ty jsou kvůli absorbci nárazu, čím více různých vrstev tím lépe
některé sedačky mají kovovou konstrukci, převážně ty menší, kde se polohují, nebo i vesměs celý isofix je z kovu.
samotné polystyrenové sedačky nejsou nic moc, ten polystyren nemá takovou pevnost jako plast a může se přepůlit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
16.3.11 09:48
jadviga píše:

Isofix jsou takové kroužky upevněné přímo na konstrukci auta (na zadních sedadlech se dají nahmatat), za ty se přidělává sedačka. Ano, musí je mít přímo to auto od výroby.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14546
16.3.11 09:48

já žádnou používanou kupovat nechci, chci novou, jen mi ta sousedka nabídla, že mi dá tu po jejím klukovi, jezdil by v ní nadále, kdyby se tam vešel, nebo kdyby na něj maminka víc dupala, nevim, to je jejich věc, já uvažuju o tom ,že jí vezmu pro moje rodiče do auta :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
16.3.11 09:49
jadviga píše:

isofix je spojení auta se sedačkou pomocí ocelových ramen v sedačce a kovových ok v autě je to bezpečnější než poutání v autě
u kat. 15-36 nejlepší isofixová je Römer Kidfix: http://autosedacky.mimishop.cz/katalog.php?…

Příspěvek upraven 16.03.11 v 09:49

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14546
16.3.11 09:49

tak to asi nemáme v autě, máme 6 let starý auto, na tom asi zálež, že?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
16.3.11 09:50
jadviga píše:
tak to asi nemáme v autě, máme 6 let starý auto, na tom asi zálež, že?

isofix se začal dělat v roce 1996, od roku 2000 ho postupně zaváděli výrobci do svých aut a od roku 2006 ho musí dávat povinně do auta, takže u 6 let starého auta bude na 90%, napište co máte za auto a zjistím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí