Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
narazila jsem na autosedačky z polystyrenu, může to být bezpečné? ptala jsem se na to prodejce na mimibazaru a napsal mi, že jso usedačky homologované a bezpečné, ale moc tomu nevěřím, máme takovou bytelnou s železnou konstrukcí od firmy Brevi, a už z ní rosteme a při představě, že bych měla koupit něco takového
to fakt ne, nebo je tu někdo kdo takové má?
ahojky, to bys musela hodit link…ja neznam zadnou zeleznou
vsechny co se delaji, tak jsou polystyrenove. Ja mam Romer baby safe plus a taky je z plastu a polystyrenu a radi se mezi nejbezpecnejsi na trhu ![]()
Na obe deti jsme meli a mame jedny z nejbezpecnejsich sedacek a to od mimin MaxiCosi Citi a Cabrio pres MaxiCosi Priori a ted Rodi a v druhem aute maji obe holky isofixove Romery a vsechny sedacky jsou a byly kombinaci umele hmoty a polystyrenu, zadna kovova nebyla - takze zalezi na znacce sedacky…do nejake noname z hypermarketu nebo dokonce nafukovaci bych sve deti neposadila.
železnou konstrukci a je plastová, ta co máme my a bojím se toho polystyrenu právě, jedna paní z baráku mi nabídla sedačku po jejich 7 letým klukovi, chicco 15-36kg, je z tvrdého plastu, používaná 4 roky, tak váhám ![]()
jadviga píše: železnou konstrukci a je plastová, ta co máme my a bojím se toho polystyrenu právě, jedna paní z baráku mi nabídla sedačku po jejich 7 letým klukovi, chicco 15-36kg, je z tvrdého plastu, používaná 4 roky, tak váhám
to neber, ty plasty maji zivotnost mam pocit 5 let max, takze uz by ti mohly prasknout a malymu ublizit, nez ho zachranit
jadviga píše: železnou konstrukci a je plastová, ta co máme my a bojím se toho polystyrenu právě, jedna paní z baráku mi nabídla sedačku po jejich 7 letým klukovi, chicco 15-36kg, je z tvrdého plastu, používaná 4 roky, tak váhám
můžeš prosím hodit link, taková sedačka z polystyrenu mě vážně zajímá
jsem zvědavá ![]()
(jinak polystyren je součástí prakticky každé autosedačky
)
btw proč sousedka prodává chicco po 4 letech (když 7letý kluk určitě ještě sedačku potřebuje)??
a za 2 roky tu sedačku budeš moct vyhodit, tak bych dost zvažovala za jakou cenu něco takového koupit ![]()
Příspěvek upraven 16.03.11 v 09:32
careynka píše:jadviga píše: železnou konstrukci a je plastová, ta co máme my a bojím se toho polystyrenu právě, jedna paní z baráku mi nabídla sedačku po jejich 7 letým klukovi, chicco 15-36kg, je z tvrdého plastu, používaná 4 roky, tak váhámto neber, ty plasty maji zivotnost mam pocit 5 let max, takze uz by ti mohly prasknout a malymu ublizit, nez ho zachranit
možná jí vezmu k našim do auta, já si chci nějakou koupit, ale 6tisíc na sedačku opravdu nemám
existuje nějaká, která je cenově dostupná a splňuje normy a je více bezpečná?
jadviga píše:careynka píše:možná jí vezmu k našim do auta, já si chci nějakou koupit, ale 6tisíc na sedačku opravdu nemámjadviga píše: železnou konstrukci a je plastová, ta co máme my a bojím se toho polystyrenu právě, jedna paní z baráku mi nabídla sedačku po jejich 7 letým klukovi, chicco 15-36kg, je z tvrdého plastu, používaná 4 roky, tak váhámto neber, ty plasty maji zivotnost mam pocit 5 let max, takze uz by ti mohly prasknout a malymu ublizit, nez ho zachranitexistuje nějaká, která je cenově dostupná a splňuje normy a je více bezpečná?
zkus napsat uzivateli Steeve, je to profik a i je sam prodava. Ja koupila 9-18 taky z bazaru, ale novejsi a tak se nebojim
ted ji byly dva roky a brala jsem ji primo od pani se vsema papirama
quinny píše:jadviga píše: železnou konstrukci a je plastová, ta co máme my a bojím se toho polystyrenu právě, jedna paní z baráku mi nabídla sedačku po jejich 7 letým klukovi, chicco 15-36kg, je z tvrdého plastu, používaná 4 roky, tak váhámmůžeš prosím hodit link, taková sedačka z polystyrenu mě vážně zajímá
![]()
![]()
![]()
jsem zvědavá
(jinak polystyren je součástí prakticky každé autosedačky)
btw proč sousedka prodává chicco po 4 letech (když 7letý kluk určitě ještě sedačku potřebuje)??
Příspěvek upraven 16.03.11 v 09:32
a za 2 roky tu sedačku budeš moct vyhodit, tak bych dost zvažovala za jakou cenu něco takového koupit
bylo mi řečeno, že je většina sedaček z polystyrenu
ten kluk jezdí na podsedáku, sedačka je mu malá, není to žádnej sušinka. Navíc jak jsme si psali, tak jsem to zjišťovala po známých od mojí švagrový (ona má 9 letou holku) a nikdo z jejích známých ani známých její sestřenice-také má 9 letou holku, nejezdí v autosedačce, všichni na podsedáku
ta sousedka mi jí nabízela, že mi jí dá, ne že jí budu kupovat. kupovat chci nějakou, ale nevim jakou
zalezi jak na to jste financne, pokud Vam neni zatezko dat cca 4 tisice za kvalitni bezpecnou sedacku v kategorii 15-36 kg, ktera ti vydrzi cca do 12 let…
my mame tyhle:
http://www.babystyle.cz/…-isofix-2011
http://www.babystyle.cz/…si-15-36-kg/
a jsme spokojeni, ta Romer je lepsi - drzi na isofixu a pro dceru je pohodlnejsi.
jadviga píše:careynka píše:možná jí vezmu k našim do auta, já si chci nějakou koupit, ale 6tisíc na sedačku opravdu nemámjadviga píše: železnou konstrukci a je plastová, ta co máme my a bojím se toho polystyrenu právě, jedna paní z baráku mi nabídla sedačku po jejich 7 letým klukovi, chicco 15-36kg, je z tvrdého plastu, používaná 4 roky, tak váhámto neber, ty plasty maji zivotnost mam pocit 5 let max, takze uz by ti mohly prasknout a malymu ublizit, nez ho zachranitexistuje nějaká, která je cenově dostupná a splňuje normy a je více bezpečná?
Jadvigo,
treba tahle je bezpecna a za slusnou cenu:
http://www.babystyle.cz/…mer-kid-2011
Dceri bude v lete osm a jezdi a jezdit bude i nadale v autosedacce. Podsedak je nanic - akorat dite sedi vys a v pripade nehody se neuskrti na pasu, i kdyz i o tom bych polemizovala. Nema zadnou bocni ochranu a kdyz ti dite v aute usne, tak padne na bok - u nas dokud se do autosedacky vejde, tak na ni bude jezdit a basta, bezpecnost je pro mne dulezitejsi nez nejaky rozmar ditete, ze nechce byt v sedacce…
Nebo Cybex taky nejsou spatne sedacky a za dost slusnou cenu - ta bez isofixu se da poridit za necele dva tisice..
http://www.babystyle.cz/…ex-15-36-kg/
http://www.mimibazar.cz/foto.php?…
tuhle má kamarádka a druhá má naniu- tu tu moc nedoporučujete, co jsem koukala