Pomáhá Vám modlení?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Ahoj všichni vím že je to asi trochu zvláštní dotaz ale ráda bych se zeptala jestli někomu z vás pomáhají modlitby v těžkých životních situacích popřípadě jak se to projeví a za jak dlouho je mi jasné že se člověk musí snažit sám a taky věřit ale zajímají mě vaše zkušenosti. Nemyslím jen věřící lidé lidé kteří chodí do kostela ale i ostatní.
Já beru náboženství jako určitou formu psycho terapie. Je fajn žít podle určitých pravidel a mít možnost se v případě životní nepřízeň případně někde vyzpovídat a nebo vidět skrz náboženství příběhy jiných. Dost často při čtení knih o osobním rozvoji se setkává s tím, že podstatná část těchto knih z něčeho podobného jako náboženství vychází. Často může náboženství ukázat životní cestu. Samozřejmě se bavím o zdravém prožívání jakehokoliv náboženství. Rozhodně jsem proti radikálnímu a bezbrehemu přijímání jakékoliv víry.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@janickaIII píše:
Já beru náboženství jako určitou formu psycho terapie. Je fajn žít podle určitých pravidel a mít možnost se v případě životní nepřízeň případně někde vyzpovídat a nebo vidět skrz náboženství příběhy jiných. Dost často při čtení knih o osobním rozvoji se setkává s tím, že podstatná část těchto knih z něčeho podobného jako náboženství vychází. Často může náboženství ukázat životní cestu. Samozřejmě se bavím o zdravém prožívání jakehokoliv náboženství. Rozhodně jsem proti radikálnímu a bezbrehemu přijímání jakékoliv víry.
Přesné
Nejsem zakladatelka
- Citovat
- Upravit
Modlitbou chci, aby Bůh změnil svůj plán (a nebo to v plánu je, tak je modlitba nadbytečná), proč nevytvořil svůj plán takový, aby jej nemusel měnit? Je přece všemohoucí. A ji i vševědoucí, proč ho modlitbou o něco žádat, když to ví?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Rozhodně nejsme věřící člověk a někteří fanatici mi přijdou směšné.
Nezlobte se, ale nějak nechápu, že lidé prostě věří, že někde je někdo, kdo ten život udělá lehčím. A zatím mi nikdo nevysvětlil, proč ten jejich Bůh nevyslyší ty modlitby??? ![]()
Akorát slyším, že nás Bůh zkouší, ale takto zkouší všechny a pořád.
Takže ve výsledku je Bůh pěknej parchant, když se na něj lidi obrací a on se jim akorát vysměje. Ne?
Když požádám manžela, aby vytáhl topící se dítě z bazénu, a on na to jen kouká a nechá ho utopit, je to hovado,zmrd, které zaslouží smrt…
Když požádá, Boha aby vytáhl dítě z bazénu a ono se utopí, je to životní zkouška? A ještě se za něj půjdu modlit?
Jsem velice tolerantní člověk, fakt jo. Ať si lidi berou koho a co chtějí, ať si lidé věří v co chtějí. Je to každého život.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já se modlím, ani už o nic neprosím, jen děkuji, že je mír, že mám co jíst, že mám střechu na hlavou, pod tou střechou pohodlnou postel, to je bohatsví o kterém spoustu lidí na světě jen sní.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Pipilota Citrónie píše:
Já se modlím, ani už o nic neprosím, jen děkuji, že je mír, že mám co jíst, že mám střechu na hlavou, pod tou střechou pohodlnou postel, to je bohatsví o kterém spoustu lidí na světě jen sní.
Hezke ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Mercury píše:
Jde o to jak se modlis. Modlitba je rozhovor. Predkladame Bohu svoje prosby,dekujeme… Buh ale neni automat do ktereho hodis modlibu a za hodinu vypadne splnene prani. Je dulezite Bohu verit, ze to s nama mysli dobre. Modlitba by tak mela vypadat podle toho. Prosim Boha aby mi pomohl, ale konkretni zpusob nechavam na nem. Vlastne rikam ja bych to chtela Boze takto ale bud vule tva. Verim ze to je pro me nejlepsi.
Moc hezky napsané.. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Janli píše:
Jo, modlím. Protože občas je to to jediný, co se dá dělat. Stejně tak často zvedám oči k nebi a ptám se: “A tohle mám sakra za co???” A taky nepřestávám děkovat každý den za to, co mám, protože patřím k nejšťastnějšímu jednomu procentu lidí na téhle planetě.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Paní Kropenatá píše:
Mně teda pomáhá, poslední dobou obzvlášť.A to nejsem žádný fanatik.
Myslím, že je škoda, že víra v česku upadá. Má to určitou spojitost s psychikou. Dříve se lidé více modlili a brali méně antidepresiv. Dnes se modlení vysmíváme a raději zobeme pilule…
Taky mám ten pocit. Jsme málo pokorní.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Mercury píše:
Jde o to jak se modlis. Modlitba je rozhovor. Predkladame Bohu svoje prosby,dekujeme… Buh ale neni automat do ktereho hodis modlibu a za hodinu vypadne splnene prani. Je dulezite Bohu verit, ze to s nama mysli dobre. Modlitba by tak mela vypadat podle toho. Prosim Boha aby mi pomohl, ale konkretni zpusob nechavam na nem. Vlastne rikam ja bych to chtela Boze takto ale bud vule tva. Verim ze to je pro me nejlepsi.
Asi tak by to mělo být. V nejvyšším stupni zoufalství taky nakonec už neprosím a říkám: vkládám svůj osud do tvých rukou. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Modlitba je rozhovor s živým a svrchovaným Bohem.Modlím se už mnoho let, a mohu říci, že všechno, co je v životě mojí rodiny dobré, je díky vyslyšeným modlitbám. Bůh není žádný Gin z láhve, ale je vždy na jeho vůli, jestli a jakým způsobem naše modlitby vyslyší.Záleží na postoji našeho srdce, a na tom, jak jsou naše modlitby upřímné.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Doe_Jane píše:
těžko, modlím se každý den ať tady nejsou debilní diskuze a už dneska jich tu bylo několik
K otázce zakl. Modlitbu beru jako projev vděčnosti za věci a okolnosti, za které jsme vděčná, kterých si vážím a nerada bych je ztratila. Stačí i krátce, v myšlence..Musím zaklepat, zatím to funguje.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@MamculeVerca píše:
Rozhodně nejsme věřící člověk a někteří fanatici mi přijdou směšné.Nezlobte se, ale nějak nechápu, že lidé prostě věří, že někde je někdo, kdo ten život udělá lehčím. A zatím mi nikdo nevysvětlil, proč ten jejich Bůh nevyslyší ty modlitby???
Akorát slyším, že nás Bůh zkouší, ale takto zkouší všechny a pořád.Takže ve výsledku je Bůh pěknej parchant, když se na něj lidi obrací a on se jim akorát vysměje. Ne?
Když požádám manžela, aby vytáhl topící se dítě z bazénu, a on na to jen kouká a nechá ho utopit, je to hovado,zmrd, které zaslouží smrt…
Když požádá, Boha aby vytáhl dítě z bazénu a ono se utopí, je to životní zkouška? A ještě se za něj půjdu modlit?
Jsem velice tolerantní člověk, fakt jo. Ať si lidi berou koho a co chtějí, ať si lidé věří v co chtějí. Je to každého život.
Bůh není zhmotnělý, těžko by fyzicky vytáhl někoho odněkud. Ale může zařídit, aby to dítě spatřil někdo, kdo ho zachrání.
Ale chápu, jak to myslíš. Taky si někdy kladu otázky, proč je na světě tolik zla a utrpení. Mám jediné vysvětlení - že Boží „všemohoucnost“ má jen omezený dosah.
Ale nikomu své teorie necpu, ani tobě ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ano, pomáhá. Plní se mi to. Nejsem typicky věřící, nechodím do kostela atd., jen věřím v něco, cosi.. Mám pocit, že když si to moc přeju, „vymodlím“, dám do toho tu energii a podaří se nezasít zrnko pochyb, tak se to splní. Dlouhodobě.