Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Já
mám 2, mladšímu je skoro 7 m, a už zase toužím po tom kráásným bříšku
![]()
Ha, já
Po prvním synovi jsem chtěla hned mít druhé miminko. Zadařilo se až když jsem začala dávat příkrmy a dostala to. Takže kluci jsou od sebe o 18 měsíců.
Teď má mladší 6 měsíců a já bych brala dalšího, asi jsem posedlá miminky
Teď už do toho asi ale nejdu, protože nemáme tolik financí
![]()
@Monjie tož tedy klobouk dolů, 14 dní po porodu jsem byla ráda, že si sednu na jednu půlku
já bych teda těhotenství klidně brala, bříško mi moc chybí ale měla bych strach, jak bych zkloubila péči o 2 tak malé děti…Anička má 5 měsíců a ještě aspoň do příštího roku počkáme ![]()
Ahojky Moni, zdravím - jsemna tom podobně, ale řešíme jestli nyní nebo až za pár let.. zase bych si chtěla to třeťátko užít a se dvěma dětma hodně po sobě, jak máme my si třetí představím jako docela blázinec..
@Monjie já chtěla po prvním porodu hned další
Po druhém ne, to jsem si říkala, že třetě jo, ale až za dlouho (teda pár hodin po jsme si říkala, že už nikdy více, ale to nepočítám
). No tak za dlouho mi nevyšlo.
A po tom prvním, počli jsme druhé až v Matesově skoro 1,5r a musím říct, že byla příroda rozumná, Kdyby se mi v té době mělo narodit druhé, tak bych se zvencla. Takže počkej, až se ti trochu usaděj hormony ![]()
Sice jsem nechtěla hned 14dní po porodu, ale teprv asi měsíc zpátky. Nicméně ten měsíc ve mně ten pocit lehce sílí, takže o to intenzivněji se zbavuju vynošených věcí a nepotřebný výbavičky
Dneska jsem se přežrala a pak jsem se nakrucovala před zrdcadlem s vyšpulenym pupkem
Zatím mě ještě ovládá rozum, takže hezky nožky k sobě, žádný cicmání a pěkně pár let počkat
Hele, Mon a to byste se zas stěhovali ![]()
@Monjie, než my se raz sejdem tak ty budeš mít kolem sebe mateřinku
![]()
@Januliiik píše:
@Monjie, než my se raz sejdem tak ty budeš mít kolem sebe mateřinku![]()
![]()
![]()
nech toho ![]()
![]()
Ahoj @Monjie
. Jsem na tom uplne stejne. Jsem 3 tydny po porodu a uz premyslim kdy na to pujdem
. Asi jsem blazen, ci co. Kdyz malej nechce spat po nocich, tak si rikam, ze uz rozhodne ne. Ale jakmile usne a je hodny, uz mi zase mysl jede
. Ale urcite alespon 1 rok pockame, nez zacneme znova zkouset. Pokud si to tedy nerozmyslime. ![]()
Obnovuju diskuzi s jiným dotazem. Máme 2 děti 5 let a 2 roky. Víme, že chceme 3. dítě, ale přemýšlíme, jestli jít do třetího teď, že by byl zachovaný rozdíl tři roky a šla bych opět z rodičáku na mateřskou, nebo počkat, až budou starší větší a samostatnější, že bych šla třeba na 2 roky do práce, něco by se našetřilo a bylo by víc času na mimino.
Další důvod našeho rozmýšlení je ten, že mladší dítě často marodí. Výhoda by byla, že bych si nemusela brát pořád ošetřovák, až bude ve školce, a když to nepůjde, tak bych ho prostě stáhla a počkali bychom. Nevýhoda jsou bacily k miminu. To už tu bylo a nebylo to dobrý…
Kdo máte mezi dětmi větší rozdíl, jak se vám vracelo z práce zase domů? A naopak, kdo jste byl doma 9 let, jak se vám vracelo do práce?
Jak jste zvládali mimino ve věku 35 let a víc?
Samozřejmě, že si to uděláme podle sebe, ale stejně bych chtěla znát zkušenosti jiných lidí a kamarádek se nepoptám, protože buď nemají děti, nebo mají 1-2 a víc neplánují.
Tak já mám děti 6 a 4 roky, neumím a neuměla jsem si představit mít další zas brzo. Doteď fakt ne. Nemocní jsou taky dost.
Ale..tak lehce plánuju možnost ještě jedno dítko mít. Byla jsem doma do 4 let mladšího, takže znovu pracovat začínám teď. Kdybych mohla dřív, přišlo by mi fajn mít třetí tak kolem toho 5 roku mladšího. U nás pokud do toho půjdeme, tak tak za dva roky, děti na ZŠ a mně 35.
My na třetím pracujeme. Chceme, aby byly věkově blízko. Stávajícím je 4 a 2 roky. Až se narodí třetí, tak už se chceme zas věnovat postupně i jiným věcem než jen vychovávat děti, tak at je to zaráz ![]()
JE tu nejaka blazniva matka, co by chtela 14 dni po porodu dalsi ditko