Pomalý člověk - práce?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Tunrida
9.2.16 18:00
@Makronka222 píše:
Prijde mi, ze je proste nemocna, typ schyzofrenie… a musi se to brat.. My podobne nemocneho mame v rodine a stav se zlepsil jen diky tomu ze ho zapojujeme, nafackovala bych sobe i klidne sve sestre kdybychom delali, ze ho nezname na ulici, stary jsou dost a maji pochopit a kamosum vysvetlit ze za to nemuze.. A pokud se o ni budes starat, tak mas 400/mesicne na dopravu, ona duchod, ty 4000 na peci (pokud si sama nedojde ani na wc tak 9tis) nas by nenapadlo cloveka jen tak soupnout do ustavu, ty nazory sobecky co tu ctu, hruza.. Dokud mu s nama bude dobre, bude u nas. Proste se to stane ze dne na den, jde o to jak ji mate radi a jestli mate srdce ji soupnout pak nekam pryc

Na to by ten psychiatr ale, předpokládám, musel vyslovit nějakou diagnózu, ne? :nevim:

• Citovat
  • Upravit
3699
9.2.16 18:08

Mě tedy přijde neuvěřitelné, co ta Dr. řekla. Z toho bych měla schízu já.
A jako tedy ty jí máš do svojí smrti život? Protože jsi matka a protože ona vlastně nic nemusí? No to jsou věci teda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35489
9.2.16 18:33
:palec: no přesně!
@Makronka222 píše:
Prijde mi, ze je proste nemocna, typ schyzofrenie… a musi se to brat.. My podobne nemocneho mame v rodine a stav se zlepsil jen diky tomu ze ho zapojujeme, nafackovala bych sobe i klidne sve sestre kdybychom delali, ze ho nezname na ulici, stary jsou dost a maji pochopit a kamosum vysvetlit ze za to nemuze.. A pokud se o ni budes starat, tak mas 400/mesicne na dopravu, ona duchod, ty 4000 na peci (pokud si sama nedojde ani na wc tak 9tis) nas by nenapadlo cloveka jen tak soupnout do ustavu, ty nazory sobecky co tu ctu, hruza.. Dokud mu s nama bude dobre, bude u nas. Proste se to stane ze dne na den, jde o to jak ji mate radi a jestli mate srdce ji soupnout pak nekam pryc
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1362
9.2.16 18:44

Jak to posluchám i ze svého okolí, tak ti psychiatři a psychologové mají úplně scestné názory…jako když tam přijde paní s problémem a oni jí poradí odstěhovat se jinam a začít nový život, místo toho, aby pomohl vyřešit problém..tak nevím..tohle mi přijde dost divné. Jak může říct, nedělit doma jídlo, když prostě uvařím pro 4 lidi, takto nemůže přeci sníst jeden??? šla bych i jinam určitě.
A držte se, musí to být moc těžké!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.2.16 19:18

@Markéta80 - jo jo, byla to lékařka z psychiatrické kliniky, psychiatrička.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
9.2.16 19:24

@anivbl - má pomáhat rodina. Když ale životem svým parazituje na nás, tak mi to nepřijde správné.

Jinak děkuji za názor zkusit se objednat k jinému lékaři. Bohužel čekací doby jsou dlouhé a ne všude ji vezmou, tím že má dluh na pojištění tak jsem měla problém jí někde objednat. Objednaná byla hned po založení této diskuse, místo měli až teď.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
9.2.16 19:29
@vodolejka píše:
A to jste té lékařce řekli, že „klíče odešly, protože mezi nimi byly i chytré čipy“? To není odpověď ani dítěte ani normálního dospělého člověka. Podle mě ne ani člověka s retardací.

Ano řekla jsem to, dcera se k tomu vyjádřila tak že je to možné, protože ode mě slyšela že ty čipy jsou chytré - možná jsem to slovo opravdu v nějaké souvislosti použila, třeba že jsou chytré protože se tam dá nahrát čas kdy mají fungovat, ale určitě jsem neřekla že by mohly odejít. Doktorka řekla, že si to asi dcera takto vyložila a opravdu tomu věřila.

• Citovat
  • Upravit
59394
9.2.16 19:34
@Anonymní píše:
@Markéta80 - jo jo, byla to lékařka z psychiatrické kliniky, psychiatrička.

to je šílený asi sama blázen, nevim od kud jste, my chodíme se synem k doktorce do Rokycan ale je tam velká čekačka ale třeba by nasměrovala ke komu jít :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35489
9.2.16 19:39

Je to fakt divné, že tohle vysvětlení dcery přišlo doktorce normální. Ale možná brala v potaz to IQ 95, jak jsem se dočetla zpětně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35489
9.2.16 19:40

@Markéta80 ale vy asi chodíte k dětské, tady jde o dospělou ženu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101638
9.2.16 19:43

@vodolejka Počkej, ale IQ 95 je skoro přesně průměr, takže kdyby mi někdo s tímhle IQ takhle plácal, tak je to sakra divný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59394
9.2.16 19:44

@vodolejka já vim ale mohla by třeba poradit ke komu jít, něco tam jinak bude a je divné že se to neřešilo dřív protože ted je dospělá a co s ní když asi do běžné práce nemůže jít :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35489
9.2.16 19:45

Jo já nemyslela, že takové „plácání“ je normální. Podle mého je to určitě žena s rysy schizofrenie. A ještě nebude asi ochotna spolupracovat při jakémkoliv vyšetřování či léčbě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.2.16 19:47

@Makronka222 - bohužel její život ničí svým stylem celou rodinu. Na mladší se nezlobím, protože děti dokáží být velmi zlé a dali by jim to možná dost sbaštit. Problém je v tom, že nevíme, jestli ona za to může nebo nemůže, jestli je nemocná nebo jen líná a rodinu zneužívá. Jinak vypadá člověk který je třeba rozcuchaný větrem, jinak člověk který si 2 týdny neumyje vlasy, chodí ve strjném oblečení (taky mám pracovní věci do zaměstnání, ale i když jsou mírně zašpiněné prací, nejsou zapáchající, vyprané.). Syn má například spolužáka na vozíčku a jsou velcí kamarádi, se svou sestrou je to jiné. Směje se např. v nevhodnou chvíli - třeba jako puberťák v některých okamžicích. Lže, když s ní někam jdu nebo jedu mhd, obávám se co bude říkat, na co ukazovat prstem - podívej se tamle na tu tlustou ženskou - a ukáže. Marně vysvětluji že se to nedělá.

Schyzofrenii jsem u doktorky zmínila, ale nic na ní po psychické stránce nenašla. Ani retardaci, zaostalost.

• Citovat
  • Upravit
35489
9.2.16 19:54

Já jen uvažovala, na VŠ jsme měli psychologii a přednášela nám lékařka…takže vím, že někteří pacienti umí zastírat, řekněme lhát…nebo že rodič v ordinaci si najednou příjde nepatřičně a nechce si přiznat nemoc, takže vlastně neřekne vše nebo věci „zlehčí“…a nebo dr neměla den a dostatečně třeba nevyslechla vše a řekla si, no jo holka má skoro podprůměr IQ a neřešila. A stát se mohlo mnoho dalšího. Stejně asi jak už to někdo zmiňoval by to spíš chtělo dostat jí na nějaké pozorování přímo na oddělení. Nikdo nedokáže např. předstírat několik dní v kuse, 24 hodin denně, případně si souvisle pamatovat svoje výmysly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat