Pomalý člověk - práce?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
9.2.16 19:58

@Markéta80 - dokud chodila do školy tak nikde jinde než v ped. psych. poradně nebyla, když nepočítám tu hospitalizaci na psychiatrii. A nikdo nas jinam neposlal, já jí právě hodně pomáhala tak jsem si říkala že se chytne. Zítra jde na pohovor Strážný, berou tam prý 16-18 tisíc, dvakrát za směnu obejdou objekt a jinak mají volno. To jsou její slova a inzeráty v novinách.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
9.2.16 20:04

@vodolejka - zkusím nějakou kliniku, třeba by to s hospitalizací bylo řešení. Jen nevím jestli jí vezmou když dluží na zdravotním. A na to abych jí to tam zaplatila zase nemám já.

• Citovat
  • Upravit
59394
9.2.16 20:05
@Anonymní píše:
@Markéta80 - dokud chodila do školy tak nikde jinde než v ped. psych. poradně nebyla, když nepočítám tu hospitalizaci na psychiatrii. A nikdo nas jinam neposlal, já jí právě hodně pomáhala tak jsem si říkala že se chytne. Zítra jde na pohovor Strážný, berou tam prý 16-18 tisíc, dvakrát za směnu obejdou objekt a jinak mají volno. To jsou její slova a inzeráty v novinách.

o dělat strážného? holka? I v noci? asi bych se teda bála :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101644
9.2.16 20:06
@Anonymní píše:
@vodolejka - zkusím nějakou kliniku, třeba by to s hospitalizací bylo řešení. Jen nevím jestli jí vezmou když dluží na zdravotním. A na to abych jí to tam zaplatila zase nemám já.

Dluh na zdravotním nemá souvislost s ošetřením…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1436
9.2.16 20:14

Nečet jsem celou diskusi, tak možná opakuju něco co tu už někdo řek, když tak se omlouvám.

Co se týká propuštění z práce, personalisté jsou placení za to, aby nikdy nikomu neřekli na rovinu, proč ho propustili. Tenhle stav se tu bohužel vyvinul z důvodů, které tu není třeba přetřásat, ale vezmi jako fakt, že je to tak. A že ji opravdu asi propustili proto, že je pomalá.

To co popisuješ není úplně v pořádku. Může být nemocná a musí se na to přijít. Doktoři si rádi ulehčují práci - nabere krev, nic nezjistí, tak řekne, že je holka líná. Otravuj doktory dokud něco nezjistíš. Zkus neurologii, endokrinologii, psychiatrii. Jestli na nic nepřijdou, aspoň jí zařídí částečný invalidní důchod - nezní to pěkně, ale bude pak mít nárok na finanční pomoc a chráněné zaměstnání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1362
9.2.16 20:18

Jestliže se dospělý člověk chová jako puberťák, jak píšeš, že třeba ukazuje v mhd na lidi a nahlas to komentuje - to mi přijde dost podivné, že psychiatrovi připadá normální..Tyjo toho „doktora“ bych teda chtěla vidět..ach jo :( tohle je mi líto. Je mi jasné, že své dítě milujete, ale je škoda, že se zatím nedostává pomoci..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15814
@Anonymní píše:
@Markéta80 - jo jo, byla to lékařka z psychiatrické kliniky, psychiatrička.

hele, a jsi si jistá, že na psychiatrii zrovna neměli něco, jako jsme na táborech mívali „den výměny rolí“? :mrgreen:

ne, vážně. asi by mě taková odpověď neuspokojila. už jenom proto, že pokud lékař očekává, že se vlastně BUDU STARAT o dospělého člověka, měl by mi k tomu říct nějaký pádný důvod. a tím důvodem není něco ve smyslu, že každému někdy něco nechce.

buď dotyčný potřebuje péči jiné osoby, potom je ale potřeba, aby měl nějakou oficiální diagnozu a pracovalo se na získání invalidního důchodu nebo příspěvku na péči nebo na co je v takových případech nárok.

anebo péči jiné osoby nepotřebuje a jeho problémy jsou způsobené momentální indispozicí (stát se může), ale potom od odborníka potřebuji vědět, jak s ním mám pracovat na tom, aby indispozice pominula a dotyčný byl zase soběstačný.

i když možné je, že jste se jenom s psychiatričkou pořádně nedomluvili. nemohla třeba předpokládat, že dcera diagnozu má, ty jsi plně zasvěcená jak do diagnózy, tak do péče, kterou dcera potřebuje, adekvátní léčbu podstupuje, případné dávky pobíráte… a v podstatě tě jenom nechtěla ujistit, že k ní nepřicházíte s ničím, co by pro danou diagnozu bylo výjimečné a neočekávané, že se v dceřiným stavu s něčím takovým prostě musí počítat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní

@Jar Jar - a na základě čeho by čid dostala, kdyż na ní nic nenajdou?

• Citovat
  • Upravit
8437
9.2.16 20:25

Zakladatelko, mrkni na tu psychiatričku na stránky znamylekar.cz, jakou s ní mají ostatní zkušenost. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1436
9.2.16 20:25

Když budou hledat, tak najdou. Buď to půjde vyléčit (kompenzovat) nebo musí dostat ten id. Nejsme v Americe, nemůžou nechat člověka, který má objektivně potíže si sám vydělat na živobytí, jen tak nechat být. Tvoje povinnost vůči dceři je teď hledat doktora nebo kliniku, kde budou ochotní říct, co se vastně děje. Třeba několik let, pořád dokola, ale nakonec se najde doktor, který na to přijde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65165
9.2.16 20:31

@Jar Jar ha ha, slyšela jsem od známých, jak se rozhoduje o invalidních důchodech, stačí i příspěvěk na péči.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1436
9.2.16 20:34

Jo, já to taky slyšel :-) Ale taky jsem slyšel, že když se člověk nedá, nakonec něčeho dosáhne. Možná s tím bude hodně práce, ale věřím, že to nakonec dopadne dobře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.2.16 20:36

@sagina - doktorce jsem vysvětlila proč přicházíme, dcera řekla že neví. Já jsem hlásila dětství-školku-školu-nemoci… tak věděla že jdeme k prvnímu vyšetření

• Citovat
  • Upravit
3699
9.2.16 21:09
@j.a.n.i1 píše:
@vodolejka Počkej, ale IQ 95 je skoro přesně průměr, takže kdyby mi někdo s tímhle IQ takhle plácal, tak je to sakra divný.

Fakt? Nevím, ptám se. Je mi to divný, přijde mi to málo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1436
9.2.16 21:43

To je nesmysl, IQ nemá nic společného ani s „mentálním“, ani fyzickým věkem. To by vycházely hodně divný čísla, když to trochu domyslíš :-) Tahle definice podle Sterna už asi 100 let neplatí (ani pro děti), ale každou chvíli se najde někdo, kdo ji cituje.

IQ jen říká, jak moc je člověk nadprůměrný nebo podprůměrný. Průměrné IQ je přesně 100 a to ne proto, že by ten průměr náhodou takhle pěkně vyšel, ale proto že je to tak definované. Zmíněných 95 je lehce, opravdu velmi lehce pod celkovým průměrem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat