Pomalý člověk - práce?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
13141
12.2.16 23:14

Na základě vyjádření psychiatričky se půjdu pověsit své matce na krk. A když bude nadávat, tak jí řeknu, že to má respektovat. (nemohla jsem si pomoct)

A teď vážně… mě to normálně nepřijde, abych své dítě měla živit do smrti. :nevim: Pokud teda právě nemá nějakou těžkou diagnozu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
308
13.2.16 12:00
@Sany80s píše:
Já nechci aby ses nějak urazila, ale tak jak to popisuješ, tak to působí jako velmi lehká mentální retardace. Na to dostal jeden příbuzný(už nežije) invalidní důchod. Zcela určitě nebyl schopen samostatného života v současné systému.
Zkusila bych ta psychologická vyšetření a ostatní děti připravovala na to, že budou mít v dospělosti povinnost starat se o sestru ve smyslu vyřizování a chození na nákupy, popřípadě, že bude nutné žít ve vícegeneračním domě, kde ona bude dávat něco(doufám, že ID) do rozpočtu a dělat domácí práce de seznamu jako protihodnotu toho, že se o ni někdo stará. Tvoje dcera asi propadla sítem proto, že jsi velice snaživý rodič a dnes je běžná základka velmi nenáročná, tebe to ctí, ale myslím si, že o bude mentální retardace.

bohužel takových lidí bude s nucou integrací do škol přibývat. nějk budou protlačeni systémem, ale dnes, kdy i VŠ jsou rádi za doplňování zboží, prostě nemají šanci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
11.10.18 19:47

Pomalá v práci

Já mám podobný problém. V práci si mě přehazuji jako horký brambor protože jsem prý pomalá a nestíhám jejich normy. Už několikrát jsem se v práci rozbrečela. Svojí práci mám docela ráda a je mi líto že tam se mnou nejsou spokojeni snažím se co můžu ale pořád je to málo. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1436
13.10.18 12:22
@Penny84 píše:
Já mám podobný problém. V práci si mě přehazuji jako horký brambor protože jsem prý pomalá a nestíhám jejich normy. Už několikrát jsem se v práci rozbrečela. Svojí práci mám docela ráda a je mi líto že tam se mnou nejsou spokojeni snažím se co můžu ale pořád je to málo. :nevim:

Ale to budeš v práci pořád jen nešťastná. Trochu blbé na to, že tam člověk stráví vlastně půlku života. Nebylo by lepší si najít jinou práci, kde tě nebudou pořád tak honit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101644
13.10.18 13:02
@Jar Jar píše:
Ale to budeš v práci pořád jen nešťastná. Trochu blbé na to, že tam člověk stráví vlastně půlku života. Nebylo by lepší si najít jinou práci, kde tě nebudou pořád tak honit?

Nojo, ale pokud je fakt pomalá, myslím objektivně vzato, tak se hledá blbě, napadá mě snad jen krám nebo hospoda typu „pračka na peníze“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1436
13.10.18 13:13
@j.a.n.i1 píše:
Nojo, ale pokud je fakt pomalá, myslím objektivně vzato, tak se hledá blbě, napadá mě snad jen krám nebo hospoda typu „pračka na peníze“

Nemyslím, že by někdo byl pomalý úplně ve všem. Prostě mu nesedne určitý typ práce, třeba tam musí řešit deset věcí najednou, ale jinde řeší jen jedinou a to už problém nedělá. Stačí hledat - ostatně kdo z nás si našel tu pravou práci hned napoprvé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16190
13.10.18 13:18
@Jar Jar píše:
Nemyslím, že by někdo byl pomalý úplně ve všem. Prostě mu nesedne určitý typ práce, třeba tam musí řešit deset věcí najednou, ale jinde řeší jen jedinou a to už problém nedělá. Stačí hledat - ostatně kdo z nás si našel tu pravou práci hned napoprvé.

Věř tomu, jsou fakt lidi, kteří mají tak pomalé tempo, že se ve většině prací nechytnou. Důležité je pro ně najít takovou práci, kde to tempo vyváží fakt, že se neflákají a jsou schopni tím pomalým tempem jet v kuse. To jsou ale taková zaměstnání, kde na jejich výkonu není nikdo závislý - ani spolupracovníci, ani zákazníci (tzn. nepřipadají v úvahu pracovní linky, obchody apod.). Ideální práce je třeba u technických služeb nebo v zahradnictví - tam když někdo např. natírá zábradlí pomalu, ale 8h poctivě, tak výsledek je stejný jako u lempla, který to udělá za 2h a pak se někam zašije, to samé u sázení kytek na náměstí. Potřebuje jít tam, kde ty normy nebudou, nebo budou velmi mírné, případně kde si tu práci bude moct dodělat i po pracovní době.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101644
13.10.18 13:18

@Jar Jar Jsou takový lidé… fakt jsou, jednoho takového znám, jinak moc fajn člověk, ale z jeho tempa dělání čehokoliv (no skoro čekoholiv, rychlost úplně všeho nevím :mrgreen: ) rostu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101644
13.10.18 13:19

@zrcadlo Tak i obchod může být, pokud to bude obchod, kam dorazí 3 zákazníci za den, ale stejně je potřeba, aby tam někdo seděl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1436
13.10.18 13:44
@zrcadlo píše:
Věř tomu, jsou fakt lidi, kteří mají tak pomalé tempo, že se ve většině prací nechytnou. Důležité je pro ně najít takovou práci, kde to tempo vyváží fakt,

Souhlas, přesně takhle to myslím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat