Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Krásný den, chtěla jsem se zeptat - byla jsem dnes na 1. ultrazvuku a srdíčko uz bije. Ale malinko me znepokojuje velikost plodu 4,21 mm a srdíčko bije 115 (1) bpm. Jsem 6+4 (2.4. byl KET). Všude píšou, ze je to malo. Doktor řekl, ze vše v poradku, ale zároveň mi rikal ať jsem opatrná a nabizel mi neschopenku. Tak jsem z toho trochu špatná.
@Lucie58 píše: Více
Ahoj,
neřeš to, raduj se.
Má srdíčko, je kde být má. Ty na sebe dávej pozor, dej nožky nahoru, kochej se krásným počasím venku a relaxuj ![]()
@Lucie58 píše: Více
Kde píšou, že je to málo?
Jsi těhotná, víc neřeš
@chs.jasmin Mas pravdu, musim. Nezačalo to vse lehce, tak mam v sobě furt stres, ale musim to odbourat. Dekuju ![]()
@pikola Už od zacatku. Špatná kvalita embryjka (5BC), pomalu stoupající hcg, v den KET zjištěny vyšší NKT buňky. Tak kvuli startu ted plaším.
@Evkad Věřím hlavně doktorovi. Je skvělý. Ale je na něm znát, že v tomto stadiu nedává těhotenství velkou váhu. Nechce aby se žena dle me na to upínala. A v tomto duchu probíhala kontrola a pak prave řekl, ze mam byt hodne v klidu a jestli nechci neschopenku. Az ted mi doslo, ze to mozna rekl, protoze jsem po mrtvici.
@Lucie58 Já byla na začátcích obou těhotenství vždycky raději skeptická. Také po IVF.
Poprvé jsem lékaře přesvědčovala, že nemůžu být těhotná, jelikož jsem docela dlouho špinila.
Podruhé jsem měla někdy mezi 5-6 TT střevní virozu s vysokými horečkami, takže i tehdy.
A HCG jsem u druhého na začátku měla pod jejich normy.
Obojí dopadlo dobře.
@Evkad Jsem ráda za zkušenost. Uklidnilo mě to. Jsem od začátku také strašně skeptická až jsme si říkali s manželem jestli se tělo nebrání, protože ví, že to špatně dopadne.
Se synem jsem tento pocit neměla. Ale teď mě uklidnilo, že je to vlastně i běžný pocit a nic to neznamená. ☺️ 🙏🏻 Dekuju ❤️