Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
@Kobliha51 píše:
Doufám, že zakladatelka to objasní. U kočárků výkon použít nejde.
https://cs.wikipedia.org/wiki/V%C3%BDkon
Poměr cena/výkon se běžně používá pokud chceš porovnat výrobky, jakékoliv, klidně pánev nebo žehlící prkno.
@aiwwa píše:
Poměr cena/výkon se běžně používá pokud chceš porovnat výrobky, jakékoliv, klidně pánev nebo žehlící prkno.
Pošli mi odkaz, kde je u žehlícího prkna uveden výkon. Budu ráda.
@Kobliha51 píše:
Umíš spočítat výkon v poměru k ceně kočárku? Sem s tím.Příklad.
Kočárek stojí 25 tisíc - výkon je?
Hele když řeknu "vzal nohy na ramena ", tak si myslíš že dotyčný si fakt hází nohy na ramena? ![]()
@aiwwa píše:
Hele když řeknu "vzal nohy na ramena ", tak si myslíš že dotyčný si fakt hází nohy na ramena?
Takže výkon u kočárku je tedy něco, co ve skutečnosti ani nejde spočítat a je to jen takové rčení. Tak už to vím a jsem spokojená. Myslela jsem si totéž.
@debra.morgan píše:
Halelujah! prozření![]()
Píšu od začátku, že je to blbost, takže prozření se nekoná.
![]()
Mohla bych plynule navázat na výkon u žehlícího prkna, ale dopadlo by to stejně.
![]()
@Kobliha51 no nevím, mě to moc vtipný nepřijde, vždyť se to běžně používá, kdybych byla jediná, kdo to tvrdí, tak neřeknu, ale ty jsi jediná, kdo to nechápe… ![]()
@debra.morgan píše:
@Kobliha51 no nevím, mě to moc vtipný nepřijde, vždyť se to běžně používá, kdybych byla jediná, kdo to tvrdí, tak neřeknu, ale ty jsi jediná, kdo to nechápe…
Už jsem to jednou psala. Pošli mi odkaz, kde to někdo u žehlícího prkna napsal.
@Kobliha51 píše:
Píšu od začátku, že je to blbost, takže prozření se nekoná.![]()
Mohla bych plynule navázat na výkon u žehlícího prkna, ale dopadlo by to stejně.![]()
Možná Ti pomůže anglický překlad cost - benefit ratio - benefit je prostě to, co z toho výrobku máš za užitek, nemusí to být výkon jako fyzikální veličina. Výraz poměr cena a výkon se používá běžně u čehokoliv, klidně třeba u knihy:
Knížka za 500 Kč leží doma nečtená - tedy poměr cena a výkon je dost špatný:-) Vysoká cena/malý výkon.
Knížka za 500 Kč je trhák a čtou to všichni - poměr cena a výkon je super:-), neboť se Ti investice vyplatila…
Většinou jde o to, že za to, co do něčeho dáš jako vklad (nemusí být nutně peníze, klidně to může být třeba fyzická práce, materiál, city) chceš mít přiměřený užitek, čím víc investuješ, tím víc čekáš. Pokud to není v přímé úměře, jako první příklad knihy, pak je to špatně.
Ale tak nějak si myslím, že si tady z nás utahuješ a děláš si z nás srandu.
Pokud ne a stále nechápeš, pak poměr cena a výkon vysvětlování tohoto rčení Tobě začíná být dost špatný:-). Neb do toho investujeme svůj čas a nervy a Ty to stále nechápeš:-).
Umíš spočítat výkon v poměru k ceně kočárku? Sem s tím.
Příklad.
Kočárek stojí 25 tisíc - výkon je?
Druhý kočárek je z bazaru za 15 tisíc - výkon je?
A porovnej to.
Příspěvek upraven 17.12.17 v 21:57