Poměr cena výkon

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Kobliha51
17.12.17 21:55
@Laurie píše:
@Kobliha51 na trhu je kočárek, který do kopce jezdí snad sám, bo tak něco :) tak tam už by se ten výkon mohl brát v potaz :mrgreen:

Umíš spočítat výkon v poměru k ceně kočárku? Sem s tím. :lol: Příklad.
Kočárek stojí 25 tisíc - výkon je?
Druhý kočárek je z bazaru za 15 tisíc - výkon je?
A porovnej to. :pankac:

Příspěvek upraven 17.12.17 v 21:57

• Citovat
  • Upravit
116182
17.12.17 21:56
@Kobliha51 píše:
Doufám, že zakladatelka to objasní. U kočárků výkon použít nejde.
https://cs.wikipedia.org/wiki/V%C3%BDkon

Poměr cena/výkon se běžně používá pokud chceš porovnat výrobky, jakékoliv, klidně pánev nebo žehlící prkno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobliha51
17.12.17 21:57
@aiwwa píše:
Poměr cena/výkon se běžně používá pokud chceš porovnat výrobky, jakékoliv, klidně pánev nebo žehlící prkno.

Pošli mi odkaz, kde je u žehlícího prkna uveden výkon. Budu ráda.

• Citovat
  • Upravit
116182
17.12.17 21:57
@Kobliha51 píše:
Umíš spočítat výkon v poměru k ceně kočárku? Sem s tím. :lol: Příklad.
Kočárek stojí 25 tisíc - výkon je?

Hele když řeknu "vzal nohy na ramena ", tak si myslíš že dotyčný si fakt hází nohy na ramena? :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobliha51
17.12.17 22:05
@aiwwa píše:
Hele když řeknu "vzal nohy na ramena ", tak si myslíš že dotyčný si fakt hází nohy na ramena? :lol:

Takže výkon u kočárku je tedy něco, co ve skutečnosti ani nejde spočítat a je to jen takové rčení. Tak už to vím a jsem spokojená. Myslela jsem si totéž.

• Citovat
  • Upravit
24992
17.12.17 22:08

Halelujah! prozření :-D :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobliha51
17.12.17 22:10
@debra.morgan píše:
Halelujah! prozření :-D :-D

Píšu od začátku, že je to blbost, takže prozření se nekoná. :potlesk: :mavam:
Mohla bych plynule navázat na výkon u žehlícího prkna, ale dopadlo by to stejně. :lol: :lol:

• Citovat
  • Upravit
24992
17.12.17 22:12

@Kobliha51 no nevím, mě to moc vtipný nepřijde, vždyť se to běžně používá, kdybych byla jediná, kdo to tvrdí, tak neřeknu, ale ty jsi jediná, kdo to nechápe… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobliha51
17.12.17 22:16
@debra.morgan píše:
@Kobliha51 no nevím, mě to moc vtipný nepřijde, vždyť se to běžně používá, kdybych byla jediná, kdo to tvrdí, tak neřeknu, ale ty jsi jediná, kdo to nechápe… :think:

Už jsem to jednou psala. Pošli mi odkaz, kde to někdo u žehlícího prkna napsal.

• Citovat
  • Upravit
11176
18.12.17 13:47
@Kobliha51 píše:
Píšu od začátku, že je to blbost, takže prozření se nekoná. :potlesk: :mavam:
Mohla bych plynule navázat na výkon u žehlícího prkna, ale dopadlo by to stejně. :lol: :lol:

Možná Ti pomůže anglický překlad cost - benefit ratio - benefit je prostě to, co z toho výrobku máš za užitek, nemusí to být výkon jako fyzikální veličina. Výraz poměr cena a výkon se používá běžně u čehokoliv, klidně třeba u knihy:

Knížka za 500 Kč leží doma nečtená - tedy poměr cena a výkon je dost špatný:-) Vysoká cena/malý výkon.
Knížka za 500 Kč je trhák a čtou to všichni - poměr cena a výkon je super:-), neboť se Ti investice vyplatila…

Většinou jde o to, že za to, co do něčeho dáš jako vklad (nemusí být nutně peníze, klidně to může být třeba fyzická práce, materiál, city) chceš mít přiměřený užitek, čím víc investuješ, tím víc čekáš. Pokud to není v přímé úměře, jako první příklad knihy, pak je to špatně.

Ale tak nějak si myslím, že si tady z nás utahuješ a děláš si z nás srandu.

Pokud ne a stále nechápeš, pak poměr cena a výkon vysvětlování tohoto rčení Tobě začíná být dost špatný:-). Neb do toho investujeme svůj čas a nervy a Ty to stále nechápeš:-).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí

S4

• (3.6) + 69 recenzí