Poměr váha vs. věk

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
714
12.11.08 14:35

Poměr váha vs. věk

** Prosím všechny o radu. Už asi hoďku se snažím najít na netu, kolik by mělo mimi vážit v tom kterém měsíci a nedaří se mi to. Nevíte i něčem? Dr. mi tvrdí že máme málo ale porodní asistentka říká že je vše OK. Jo a taky by mi pomohlo info, kolik toho má malá vypít na jedno sosání. To jsem taky nenašla. Jsou jí dva měsíce. **

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1493
12.11.08 14:49

Ahoj,
nevím, jestli něco takového na netu najdeš, protože mi to přijde jako nesmysl udávat váhu k nějakému věku. Vždycky se váha udávala k výšce (délce mimča). Viz percentilové grafy v zdrav. a očkovacím průkazu.
S druhou částí dotazu bohužel neporadím, vůbec nemám přehled, kolik moje děti pily nebo pijí při kojení.

Všechno je samozřejmě individuální a pokud ti malá přibírá, tak bych na řeči dr. nebrala ohled.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4222
12.11.08 14:51

Jo jo směrodatný je jen percentilový graf :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
714
12.11.08 14:55

graf

A ten percentilový graf je co? :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1493
12.11.08 14:58

vesno: v zdrav. a očkovacím průkazu byla vložena taková knížečka (příloha k zdrav. a očkovacímu průkazu). V ní se o percentilových grafech dočteš, jsou na konci té knížečky. Ten graf, který tě zajímá, mám v té příloze (u zdrav. průkazu dcery) na str. 53, ale nevím, jestli máš stejnou verzi té přílohy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2239
12.11.08 15:04

ahoj,

urcite bude dobry ten percentilovy graf, ale ani to neni smerodatne. Mas pocit, ze mas male mimi nebo spis velke? Pokud mas dite kojene, tak je hlavni, aby neslo s vahou dolu nebo na vaze nestalo vice nez dva tydny. Potom to zacala u nas Dr. resit. Jinak mam deti velmi drobne, takze nase Dr. ted uz hledi spis na to zda rostou do vysky nez na vahove prirustky.

Terik

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
714
12.11.08 15:07

super

Supeeer děkuju za radu!!! o tom jsem nevěděla! FAKT MOC děkujuuu. Už si to jdu zakreslit. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2393
12.11.08 15:45
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14079
12.11.08 15:48

Naše dr. má něco jako doporučené přírůstky - u malinkých miminek tak do tří měsíců je to min. 15-20 dkg týdně (my měli 35 dkg a nikdo z toho vědu nedělal). Ale nejlepší je fakt sledovat to průběžně v grafu. A taky hodně záleží na porodní váze, případných nemocech a tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1024
12.11.08 18:31

Já myslím, že je to hodně individuální a pokud dítě prospívá, tak není co řešit. Eliška, když se narodila, tak byla malinká, vážila jenom 2,7, v 1.měsíci měla 3.4, ve 2.měsíci 4.1, ve 3.m. 4.7, ve 4.m 5.2 a v 5.m. 6kg, teď v půl roce jsme ještě nevážili , ale k Dr. jdeme zítra, takže uvidíme :) Vždy bylo u Dr. vše v pořádku..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová