Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahojky maminky.
Mam prozbu. Potřebuju poradit jak naučit miminko nosit čepičku. Jakmile ho položím do kočáru s čepičkou na hlavě začne neuvěřitelný brek a to samé se opakuje jakmile se probudi. Nechce hajat v kočátku. Jsou mu 3 měsíce. Díky za pomoc. ![]()
Ahojky,
no nevím, jestli ti poradím, každopádně Nikolka nesnáší čepičky už od narození.
Jediné, k čemu jsem dospěla, je to, že jí extra vadí ty zavazovací pod krčkem.. takže zavazovací jsem všechny vyházela a používáme pouze klasické čepice, které se jen natáhnou.
A k tomu ležení v kočárku, to myslíš, že je kvůli čepici? Když jí nemá, tak jí to nevadí?
Jarka a Nikolka
Ahoj,
a není tomu děcku horko? Náš kluk snášel jako mimi čepičku jen za teplot pod 5 stupňů C. Jak bylo víc, vždy ji buď nějak sundal nebo řval a tvářil se, že zemře. Tak jsem mu ji nedávala a bylo to. Kontrolovala jsem, jestli nemá studený nos a nebyl problém. Pokud mu nos ochladl, tak vždy čepici snesl. A na ty „chytráky“ co nahlížejí do kočárku na mimi bez čepice se vybodni. Není to jejich dítě.
Nase prdolka taky nesnasi cepice, ale kapuca ji nevadi, takze vetsinu veci kupujeme s kapuci, ale myslim si ze diteti v kocarku na hlavicku netahne, v hlubokym ji ma chranenou ze dvou stran a nikdo neni tak hloupej aby vozil mimo po vetru ne? Proste kdyz ji nechce nedavala bych, zkusila ty kapucy a kdyz to nepomuze tak v zime kvalitni fusak, na podzim zavinovacku s kapuci, utahnout okolo hlavicky. Trochu zmateny, promin… ![]()
Milá Jarčo,
když nemá čepičku tak to většinou jde. Já si myslím že by se chtěl dívat z kočárku ven na svět už je v tom období kdy ho to zajímá ale po:,–(it ho nemůžu dnes začínáme 3.týden. na to je moc malej. ![]()
Milá Elindo, horko snad ne.
Jáma totiž strach že se mu vrátí zánět zvukovodů,
který prodělal když byl malý tak se mu snažím ěpici nacpat nebo alespoň klobouk téměř za každého počasí. Zkusím se na tu čepičku vyprdnou a uvidíme . Ale je zajímavé žé když ho člověk drží aby viděl tak je v klidu jen pokud ho položím do kočáru tak to vypukne.