Pomoc, co uvařit příteli?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
8911
12.4.11 23:38
Zuzka a verunka 2mesice píše:
Wiolla píše:
No chce to fakt bombu je ve francii takze nic francouzkyho

Tak pak bych to viděla na 2 varianty: česká kuchyně a nebo mexická (když má rád to ostré, ale to pak ty „techtle-mechtle“ nebudou nic moc :jazyk: ).

Z české třeba ta kačena se zelím a knedlíkem (s masem není žádná práce, dělá se to samo v troubě), mexickou neznám, páč ostré nejím.
Tak jak to tak vypada mozna tu kachnu ale zase jake vinko ke kachne ikdyz mu to bude celkem fuk stim vinem protoze uz z dalky se na me smeje teqila ale mam jeste ve sklepe cervene rč. 97 nebude to skoda?

Ke kachně určitě červnené víno. Na webu píšou třeba toto: Tučné těžké pokrmy, jako je třeba kachna s knedlíky a se zelím, potřebují výrazné červené víno, které má dostatek tříslovin, je bohaté na alkohol a má dostatečnou kyselinku.
Zdroj: http://ekonomika.idnes.cz/…c-/test.aspx?…

A jestli byl ve Francii, tak bych na víně moc nešetřila, ať si netrhneš ostudu. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
poletucha poletava
12.4.11 23:50
Wiolla píše:
Wiolla píše:
No chce to fakt bombu je ve francii takze nic francouzkyho

Tak pak bych to viděla na 2 varianty: česká kuchyně a nebo mexická (když má rád to ostré, ale to pak ty „techtle-mechtle“ nebudou nic moc :jazyk: ).

Z české třeba ta kačena se zelím a knedlíkem (s masem není žádná práce, dělá se to samo v troubě), mexickou neznám, páč ostré nejím.
Tak jak to tak vypada mozna tu kachnu ale zase jake vinko ke kachne ikdyz mu to bude celkem fuk stim vinem protoze uz z dalky se na me smeje teqila ale mam jeste ve sklepe cervene rč. 97 nebude to skoda?

Ke kachně určitě červnené víno. Na webu píšou třeba toto: Tučné těžké pokrmy, jako je třeba kachna s knedlíky a se zelím, potřebují výrazné červené víno, které má dostatek tříslovin, je bohaté na alkohol a má dostatečnou kyselinku.
Zdroj: http://ekonomika.idnes.cz/…c-/test.aspx?…

A jestli byl ve Francii, tak bych na víně moc nešetřila, ať si netrhneš ostudu. :mrgreen:

No tak to máš pravdu o tom víně je docela zajímavé čtení zase jsem o něco chytrejsi

• Citovat
  • Upravit
sepi
13.4.11 02:31

No ja nevim, ale kdyz ho napechujes kachnou s knedlikem, tak ti po jidle zarucene vytuhne a to nevim jestli je tvuj plan:-) Nekdo tu navrhoval kari- thajsky cerveny kari je naprostej favorit myho muze, tak jestli ten tvuj miluje palivy, tohle je naprosto super jidlo.

• Citovat
  • Upravit
22939
13.4.11 08:18

Nečetla jsem celou diskuzi, tak nevím, kdo co psal.
Já bych udělala špíz s opečenýma bramborama.
Na maso řecké koření- oregáno apod. K tomu řecký salát s olivama a bude se oblizovat ještě druhý den.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3113
13.4.11 08:20

Ten můj by uvítal,dobrou polívčičku a pak asi steak :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
poletucha poletava
13.4.11 08:23
sepi píše:
No ja nevim, ale kdyz ho napechujes kachnou s knedlikem, tak ti po jidle zarucene vytuhne a to nevim jestli je tvuj plan:-) Nekdo tu navrhoval kari- thajsky cerveny kari je naprostej favorit myho muze, tak jestli ten tvuj miluje palivy, tohle je naprosto super jidlo.

Mo nejhorsi je ze nevim kdy prijede rano opoledne vecer nebo v noci?! Pokud prijede v noci tak si da to co po ceste koupil pujde do sprchy a pak pujde spat vlastne rikal ze ma v planu … Ale to ja budu chrnt no jepste ze dcera spinka celou noc

• Citovat
  • Upravit
8911
13.4.11 11:30
sepi píše:
No ja nevim, ale kdyz ho napechujes kachnou s knedlikem, tak ti po jidle zarucene vytuhne a to nevim jestli je tvuj plan:-) Nekdo tu navrhoval kari- thajsky cerveny kari je naprostej favorit myho muze, tak jestli ten tvuj miluje palivy, tohle je naprosto super jidlo.
Mo nejhorsi je ze nevim kdy prijede rano opoledne vecer nebo v noci?! Pokud prijede v noci tak si da to co po ceste koupil pujde do sprchy a pak pujde spat vlastne rikal ze ma v planu … Ale to ja budu chrnt no jepste ze dcera spinka celou noc

No jo no, tak to budeš muset být připravená na všechno předem. Uvaříš o den dřív, dáš do lednice a holt budeš přihřívata. Jestli bude kachna k obědu či k večeři, to máš jedno. Kdyby náhodou to jídlo mělo být snídaně, tak bych měla ještě v rezervě nějaký mňamky typu: losos, vajíčko, šunka, džusík atd. Prostě tu snídani neodfláknout, ale udělat ji parádní.

Btw, ten špíz s řeckým salátem se mi taky moc líbil. Bude to lehčí jídlo a přitom mňamka. Jen někteří chlapi tvrděj, že nejsou přece koza a to lupení moc nechcou. :think: Takže to se asi líbí mně, jako ženské… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22939
13.4.11 13:04
Wiolla píše:
sepi píše:
Mo nejhorsi je ze nevim kdy prijede rano opoledne vecer nebo v noci?! Pokud prijede v noci tak si da to co po ceste koupil pujde do sprchy a pak pujde spat vlastne rikal ze ma v planu … Ale to ja budu chrnt no jepste ze dcera spinka celou noc

No jo no, tak to budeš muset být připravená na všechno předem. Uvaříš o den dřív, dáš do lednice a holt budeš přihřívata. Jestli bude kachna k obědu či k večeři, to máš jedno. Kdyby náhodou to jídlo mělo být snídaně, tak bych měla ještě v rezervě nějaký mňamky typu: losos, vajíčko, šunka, džusík atd. Prostě tu snídani neodfláknout, ale udělat ji parádní.

Btw, ten špíz s řeckým salátem se mi taky moc líbil. Bude to lehčí jídlo a přitom mňamka. Jen někteří chlapi tvrděj, že nejsou přece koza a to lupení moc nechcou. :think: Takže to se asi líbí mně, jako ženské… :mrgreen:

Také mám takového chlapa, že na salát mi tohle říká. Ale když jsme na chatě a podstrojuje moje maminka, tak si přidá třeba 3×. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8911
13.4.11 13:08
jitka 11 píše:
Wiolla píše:
sepi píše:

Btw, ten špíz s řeckým salátem se mi taky moc líbil. Bude to lehčí jídlo a přitom mňamka. Jen někteří chlapi tvrděj, že nejsou přece koza a to lupení moc nechcou. :think: Takže to se asi líbí mně, jako ženské… :mrgreen:
Také mám takového chlapa, že na salát mi tohle říká. Ale když jsme na chatě a podstrojuje moje maminka, tak si přidá třeba 3×. :nevim:

To říká můj táta. Manžel naštěstí salátovej je. Resp. nesmí být jen salát, musí k němu (nebo v něm) být i nějaké maso a pak je nadšený. :wink:
(V Německu se např. naučil jíst polníček s jogurtovým dresingem a do toho mě vyloženě nutí, mu to kupovat. :jazyk: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9079
13.4.11 13:47
xangel87 píše:
Jestli ostré, tak ještě dělám cikánské řízky…Ale nevím, jaký by byly z jiného masa, já je dělám z kuřecího…My ho cpeme prostě do všeho :lol:Jukni na tyhle stránky, vařím podle nich velice často, navíc tam budeš mít i hodnocení jiných uživatelů, co ten recept zkoušeli… http://www.toprecepty.cz/…_recepty.php .

Taky podle nich vařím. Jsou tam dobré věci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
poletucha poletava
13.4.11 15:31
bertík28 píše:
xangel87 píše:
Jestli ostré, tak ještě dělám cikánské řízky…Ale nevím, jaký by byly z jiného masa, já je dělám z kuřecího…My ho cpeme prostě do všeho :lol:Jukni na tyhle stránky, vařím podle nich velice často, navíc tam budeš mít i hodnocení jiných uživatelů, co ten recept zkoušeli… http://www.toprecepty.cz/…_recepty.php .
Taky podle nich vařím. Jsou tam dobré věci

Tak jsem prolezla snad vsechny stranky a mam neake vychitavky ale nejspis asi vyhrala ta kacena

• Citovat
  • Upravit
9079
13.4.11 16:10

http://www.toprecepty.cz/…ticke-rizky/

místo kuřecích můžeš dát i vepřové.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8911
13.4.11 16:38
bertík28 píše:
http://www.toprecepty.cz/…ticke-rizky/místo kuřecích můžeš dát i vepřové.

Šmarjápano, chceš ho zabít?? 8-o Tolik smaženého po návratu z gurmánské Francie? :jazyk: :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6555
13.4.11 16:50

Ono se to smažit ani nemusí, je to něco jako ty mé cikánské řízky (ty jsou drobet jiný) a já to „naleju“ na plech a upeču :-) Je to lepší než smažený :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9079
13.4.11 19:30
Wiolla píše:
bertík28 píše:
http://www.toprecepty.cz/…ticke-rizky/místo kuřecích můžeš dát i vepřové.
Šmarjápano, chceš ho zabít?? 8-o Tolik smaženého po návratu z gurmánské Francie? :jazyk: :wink:

Kachna taky není dietní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport