Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Zuzka a verunka 2mesice píše:Wiolla píše:Tak jak to tak vypada mozna tu kachnu ale zase jake vinko ke kachne ikdyz mu to bude celkem fuk stim vinem protoze uz z dalky se na me smeje teqila ale mam jeste ve sklepe cervene rč. 97 nebude to skoda?Zuzka a verunka 2mesice píše:
No chce to fakt bombu je ve francii takze nic francouzkyhoTak pak bych to viděla na 2 varianty: česká kuchyně a nebo mexická (když má rád to ostré, ale to pak ty „techtle-mechtle“ nebudou nic moc
Z české třeba ta kačena se zelím a knedlíkem (s masem není žádná práce, dělá se to samo v troubě), mexickou neznám, páč ostré nejím.).
Ke kachně určitě červnené víno. Na webu píšou třeba toto: Tučné těžké pokrmy, jako je třeba kachna s knedlíky a se zelím, potřebují výrazné červené víno, které má dostatek tříslovin, je bohaté na alkohol a má dostatečnou kyselinku.
Zdroj: http://ekonomika.idnes.cz/…c-/test.aspx?…
A jestli byl ve Francii, tak bych na víně moc nešetřila, ať si netrhneš ostudu. ![]()
Wiolla píše:Zuzka a verunka 2mesice píše:Wiolla píše:Tak jak to tak vypada mozna tu kachnu ale zase jake vinko ke kachne ikdyz mu to bude celkem fuk stim vinem protoze uz z dalky se na me smeje teqila ale mam jeste ve sklepe cervene rč. 97 nebude to skoda?Zuzka a verunka 2mesice píše:
No chce to fakt bombu je ve francii takze nic francouzkyhoTak pak bych to viděla na 2 varianty: česká kuchyně a nebo mexická (když má rád to ostré, ale to pak ty „techtle-mechtle“ nebudou nic moc
Z české třeba ta kačena se zelím a knedlíkem (s masem není žádná práce, dělá se to samo v troubě), mexickou neznám, páč ostré nejím.).
Ke kachně určitě červnené víno. Na webu píšou třeba toto: Tučné těžké pokrmy, jako je třeba kachna s knedlíky a se zelím, potřebují výrazné červené víno, které má dostatek tříslovin, je bohaté na alkohol a má dostatečnou kyselinku.
A jestli byl ve Francii, tak bych na víně moc nešetřila, ať si netrhneš ostudu.
Zdroj: http://ekonomika.idnes.cz/…c-/test.aspx?…
No tak to máš pravdu o tom víně je docela zajímavé čtení zase jsem o něco chytrejsi
No ja nevim, ale kdyz ho napechujes kachnou s knedlikem, tak ti po jidle zarucene vytuhne a to nevim jestli je tvuj plan:-) Nekdo tu navrhoval kari- thajsky cerveny kari je naprostej favorit myho muze, tak jestli ten tvuj miluje palivy, tohle je naprosto super jidlo.
Nečetla jsem celou diskuzi, tak nevím, kdo co psal.
Já bych udělala špíz s opečenýma bramborama.
Na maso řecké koření- oregáno apod. K tomu řecký salát s olivama a bude se oblizovat ještě druhý den.
sepi píše:
No ja nevim, ale kdyz ho napechujes kachnou s knedlikem, tak ti po jidle zarucene vytuhne a to nevim jestli je tvuj plan:-) Nekdo tu navrhoval kari- thajsky cerveny kari je naprostej favorit myho muze, tak jestli ten tvuj miluje palivy, tohle je naprosto super jidlo.
Mo nejhorsi je ze nevim kdy prijede rano opoledne vecer nebo v noci?! Pokud prijede v noci tak si da to co po ceste koupil pujde do sprchy a pak pujde spat vlastne rikal ze ma v planu … Ale to ja budu chrnt no jepste ze dcera spinka celou noc
Zuzka a verunka 2mesice píše:sepi píše:Mo nejhorsi je ze nevim kdy prijede rano opoledne vecer nebo v noci?! Pokud prijede v noci tak si da to co po ceste koupil pujde do sprchy a pak pujde spat vlastne rikal ze ma v planu … Ale to ja budu chrnt no jepste ze dcera spinka celou noc
No jo no, tak to budeš muset být připravená na všechno předem. Uvaříš o den dřív, dáš do lednice a holt budeš přihřívata. Jestli bude kachna k obědu či k večeři, to máš jedno. Kdyby náhodou to jídlo mělo být snídaně, tak bych měla ještě v rezervě nějaký mňamky typu: losos, vajíčko, šunka, džusík atd. Prostě tu snídani neodfláknout, ale udělat ji parádní.
Btw, ten špíz s řeckým salátem se mi taky moc líbil. Bude to lehčí jídlo a přitom mňamka. Jen někteří chlapi tvrděj, že nejsou přece koza a to lupení moc nechcou.
Takže to se asi líbí mně, jako ženské… ![]()
Wiolla píše:Zuzka a verunka 2mesice píše:sepi píše:Mo nejhorsi je ze nevim kdy prijede rano opoledne vecer nebo v noci?! Pokud prijede v noci tak si da to co po ceste koupil pujde do sprchy a pak pujde spat vlastne rikal ze ma v planu … Ale to ja budu chrnt no jepste ze dcera spinka celou noc
No ja nevim, ale kdyz ho napechujes kachnou s knedlikem, tak ti po jidle zarucene vytuhne a to nevim jestli je tvuj plan:-) Nekdo tu navrhoval kari- thajsky cerveny kari je naprostej favorit myho muze, tak jestli ten tvuj miluje palivy, tohle je naprosto super jidlo.No jo no, tak to budeš muset být připravená na všechno předem. Uvaříš o den dřív, dáš do lednice a holt budeš přihřívata. Jestli bude kachna k obědu či k večeři, to máš jedno. Kdyby náhodou to jídlo mělo být snídaně, tak bych měla ještě v rezervě nějaký mňamky typu: losos, vajíčko, šunka, džusík atd. Prostě tu snídani neodfláknout, ale udělat ji parádní.
Btw, ten špíz s řeckým salátem se mi taky moc líbil. Bude to lehčí jídlo a přitom mňamka. Jen někteří chlapi tvrděj, že nejsou přece koza a to lupení moc nechcou.Takže to se asi líbí mně, jako ženské…
Také mám takového chlapa, že na salát mi tohle říká. Ale když jsme na chatě a podstrojuje moje maminka, tak si přidá třeba 3×. ![]()
jitka 11 píše:Wiolla píše:Také mám takového chlapa, že na salát mi tohle říká. Ale když jsme na chatě a podstrojuje moje maminka, tak si přidá třeba 3×.Zuzka a verunka 2mesice píše:sepi píše:Mo nejhorsi je ze nevim kdy prijede rano opoledne vecer nebo v noci?! Pokud prijede v noci tak si da to co po ceste koupil pujde do sprchy a pak pujde spat vlastne rikal ze ma v planu … Ale to ja budu chrnt no jepste ze dcera spinka celou noc
No ja nevim, ale kdyz ho napechujes kachnou s knedlikem, tak ti po jidle zarucene vytuhne a to nevim jestli je tvuj plan:-) Nekdo tu navrhoval kari- thajsky cerveny kari je naprostej favorit myho muze, tak jestli ten tvuj miluje palivy, tohle je naprosto super jidlo.No jo no, tak to budeš muset být připravená na všechno předem. Uvaříš o den dřív, dáš do lednice a holt budeš přihřívata. Jestli bude kachna k obědu či k večeři, to máš jedno. Kdyby náhodou to jídlo mělo být snídaně, tak bych měla ještě v rezervě nějaký mňamky typu: losos, vajíčko, šunka, džusík atd. Prostě tu snídani neodfláknout, ale udělat ji parádní.
Btw, ten špíz s řeckým salátem se mi taky moc líbil. Bude to lehčí jídlo a přitom mňamka. Jen někteří chlapi tvrděj, že nejsou přece koza a to lupení moc nechcou.Takže to se asi líbí mně, jako ženské…
To říká můj táta. Manžel naštěstí salátovej je. Resp. nesmí být jen salát, musí k němu (nebo v něm) být i nějaké maso a pak je nadšený. ![]()
(V Německu se např. naučil jíst polníček s jogurtovým dresingem a do toho mě vyloženě nutí, mu to kupovat.
)
xangel87 píše:
Jestli ostré, tak ještě dělám cikánské řízky…Ale nevím, jaký by byly z jiného masa, já je dělám z kuřecího…My ho cpeme prostě do všehoJukni na tyhle stránky, vařím podle nich velice často, navíc tam budeš mít i hodnocení jiných uživatelů, co ten recept zkoušeli… http://www.toprecepty.cz/…_recepty.php .
Taky podle nich vařím. Jsou tam dobré věci
bertík28 píše:xangel87 píše:Taky podle nich vařím. Jsou tam dobré věci
Jestli ostré, tak ještě dělám cikánské řízky…Ale nevím, jaký by byly z jiného masa, já je dělám z kuřecího…My ho cpeme prostě do všehoJukni na tyhle stránky, vařím podle nich velice často, navíc tam budeš mít i hodnocení jiných uživatelů, co ten recept zkoušeli… http://www.toprecepty.cz/…_recepty.php .
Tak jsem prolezla snad vsechny stranky a mam neake vychitavky ale nejspis asi vyhrala ta kacena
http://www.toprecepty.cz/…ticke-rizky/
místo kuřecích můžeš dát i vepřové.
bertík28 píše:
http://www.toprecepty.cz/…ticke-rizky/místo kuřecích můžeš dát i vepřové.
Šmarjápano, chceš ho zabít??
Tolik smaženého po návratu z gurmánské Francie?
![]()
Ono se to smažit ani nemusí, je to něco jako ty mé cikánské řízky (ty jsou drobet jiný) a já to „naleju“ na plech a upeču
Je to lepší než smažený ![]()
Wiolla píše:bertík28 píše:Šmarjápano, chceš ho zabít??
http://www.toprecepty.cz/…ticke-rizky/místo kuřecích můžeš dát i vepřové.Tolik smaženého po návratu z gurmánské Francie?
![]()
Kachna taky není dietní.