Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
já bych asi kojila častěji a po měnších dávkách..možná se po delším nekojení přejí a proto blinká
. Konzultuj to spíše s vaší pediatričkou ![]()
Ahoj, nechci na začátek hnedka strašit. Ale toto samé dělal malý mé sestřenici. Sám si na jídlo ani nevzpoměl,a když už ho nakrmila všecko vrátil zpět. Nakonec zjistili že má někde srostlé střevo a tím se mu to všecko vracelo. Prý se to dost stává u miminek, poležel si v nemocnici kde mu to sparvili a vše je ok.
Moje starší dcera byla nejvíc blinkací miminko na světě
. Pořád poblinkaná, mokrá, převlékala jsem jí i 5× denně. Ve 3 měsících nám zjistili GER- gastroezofageální reflux (zpětný tok žaludečních šťáv ze žaludku do jícnu). Vlastně se s tím nic moc nedá dělat,jenom čekat až z toho vyroste.Kŕmit častěji v menších dávkách. Koupila jsem monitor dechu Babysense a spooooustu bodýček v tesku… a čekala až z toho vyroste. Cca kolem 6.-7.měsíce se to už zlepšilo. Držím palce
,B.
Ahoj tak malymu je 6 tydnu a taky hrozne blinka navic dost casto po jidle treba i 3× se poblinkal no myslela sem si ze ma ten reflux tak sem s tim byla u doktora a ten mi rek ze ho mam nechat mezi kojenim odbrknout a zatim to teda pomaha
To jo, odříhnutí po jídle byl základ. Někdy nám to trvalo i 15minut od jídla, ale byla klidnější a míň blinkala. Pomohlo jemně poplácávat po zádičkach. Nejhorší to bylo asi mezi 3.-5.měsícem.Doktorka nás poslala do nemocnice a tam ultrazvukem cca. 15min po jídle jí zjistili reflux. Krásně to bylo vidět na monitoru, jak mlíčko bublá v žaludku a vrací se zpět do jícna. Postýlku jsem polohovala vlastně až do roku, to taky pomohlo.
Taky mam blindici mimco.A fest.Poblite je vsechno a porad,v noci kolikrat prevlikam mimino i sebe,musim jit umyt vlasy,do kterych je nablito…(a to se samozrejme zahaluji plinkou,ale graca daleko,hodne,neskutecne..)Kolikrat prevlekam denne ani nevim,porad.
Doktorka rika,ze musime vydrzet,hlavni je,ze pribira(a to on zase jo,i kdyz tak blindi a zda se,ze vyblinka vic nez vypije,presto si pribira festovne)
Ahoj,
znám to taky. Malá má taky reflux a začala s tím v jejích cca 2 týdnech věku…
Bohužel z toho ještě nevyrostla (je jí skoro 14 měsíců). Zrovna příští týden jdeem na kontrolu do gastra a jsme zvědavá, co mi poradí, protože i když bere léky, tak je poslední dobou zase blinkací a z jejího stylu stravování jsem maličko na prášky…
Jedna z možností je podávat před kojením Nutriton od nutrilonu… Ale ne u každého funguje a děti po něm mívají často zácpu.
Nedoporučuje se dítěti jídlo „dávkovat“ v rámci jednoho krmení, protože si tím získá špatné stravovací návyky a nepozná pocit sytosti.
(alespoň to mi radila paní na www.kojeni.net)
Hodně štěstí, ať se to brzy zpraví.
No jo,taky se mi to dávkování nezamlouvá,jenže když mi každou chvilku usíná,tak není vyhnutí.Dneska jsem stopovala jak dlouho vydrží sát,nejdýl 5 minut a chrní,myslim si že to je teda sakra krátkej čas.Ach jo
Já jsem z toho byla taky na prášky a taky se mi zdálo, že vyzvracela víc než snědla. Ale prospívala i když pomalu. Miminka si to umí zařídit, neboj! Musíme jim věřit.
A že saje jenom 5minut… Moje druhá dcera nesala nikdy dlouho, víc jak 5minut to nikdy nebylo. A je pěkný tlouštík. Držím palečky.
Ahoj, moje Eliška byla taky hrozně blinkací, jé, co já se u kojení nabrečela a jak jsem z toho byla psychicky zborcená! Ale vše se upravilo. Opravdu tak po tom šestinedělí. Malá pila hltavě, pila dlouho, nešlo nám odbrkávání, po každém kojení blinkala, dokonce někdy házela šavle, bylo to strašné, vyhodila snad vždy víc,než vypila, ale pak řvala zas hlady, tak nanovo nakojit. Laktační por. do mě hučela, ať ji nechávám odříhnout, klidně i víckrát u kojení, i kdybych měla čekal dlouho, pak poloha fotbalisty na kojení, aby měla hlavičku výš než tělíčko a nevzdávat to! Bylo to hrozný, ale jsme z toho venku, prostě jsme se naučily odříhávat a už vůbec neblinká a vše je bez problémů ![]()
rozmary píše:
No jo,taky se mi to dávkování nezamlouvá,jenže když mi každou chvilku usíná,tak není vyhnutí.Dneska jsem stopovala jak dlouho vydrží sát,nejdýl 5 minut a chrní,myslim si že to je teda sakra krátkej čas.Ach jo
Neboj, ona toho dokáže za 5 minut vytáhnout víc, než si myslíš…
Lenka se dokázala najíst i za minutu… (A pak poblít během 2s, než jsem ji zvedla na odříhnutí) Prostě měla „turbosání“ ![]()
Ahoj, tak mi taky bojujeme s blinkanim a jeden cas i s hazenim savli, ted uz se to snad zacina trosku zlepsovat. Doktorka nam doporucila sirup proti blinkani, je to i pro miminka od narozeni, jmenuje se to GASTROTUSS BABY a kdyz jsme stihli ho dat driv nez se mala poblila, celkem fungoval. A taky jsme pouzivali brindacky, jinak bych nedelala nic jinyho, nez malou prevlikala.
Kamarádka dávala do mléka něco proti blinkání..od Nutrilonu.Odsála svoje mléko a do toho přidala toto.
Pokud ti usíná,tak já byla měsíc v porodnici a tam mě řekli,ať budím..což se mi samo moc nechtělo,ale malý potřeboval nabírat.A když vypil málo(vážila jsem ho i doma),tak jsem odsála a dala do stříkačky a stříkala do pusinky.Sice je to náročnější,ale malý jedl a přibíral.Jinak reflex sání mu nezmizel
.
Ahoj maminky,prosím o radu,malá mi dost špatně baští a usíná u prsa,na jídlo se málokdy vzbudí sama musím jí budit,dnes v noci jsem jí nechala a čekala jsem jestli se probudí,po čtyřech a půl hodině jsem jí musela vzbudit,klidně by prospala kojení,takže honíme každý gram.Dneska se mi po kojení pěkně poblinkala,tak jsem jí převlíkla a jak jsem jí zvedla blinkala znova.Co mám dělat když se mi takhle poblinká,mám jí potom znovu nakojit,nebo jí nechat vyspat a kojit až potom?Jsem z toho hotová,vyzvracela toho víc než snědla,tak snad půjdem s váhou ještě dolů
Prosím poraďte