Manžel strašně chrápe

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Hanka1
14.9.06 19:55

Ja nastesti nejsem chrapajicim manzelem postizena, ale manzeluv bratr je extrem - svagrova je diky jeho chrapani nahluchla na jedno ucho.
Myslela jsem ze manzel prehani kdyz vypravel, ze jako dite se stehoval kazdou noc k rodicum (s brachou maji 12 let vekovy rozdil), ale na dovolene mi to stacilo a to spal svagr ve vedlejsi mistnosti a pres dvoje zavrene dvere to byl takovej rachot…
Svagrice ho donutila jit na laserovou operaci a pry se to o vice nez 50 procent zlepsilo, ale udajne se to ma pak po case vratit. Zatim nic, sice pry chrape ale ne tolik, nadvahu nemela a nema a je to sportovec.

• Citovat
  • Upravit
245
28.9.06 13:46

Ach jo vidim ze v tom nejsem sama u nas je to to samy Pavel priserne chrape a to ze bych mu nejradsi ublizila semnou clouma celou noc a nejvic me dorazi kdyz do nej drcnu at nechrape tak mi rekne ze vubec nespi :evil: :evil: kapky nepomohli polstar taky ne mozna fakt to zhubnuti a prestat kourit jenze to nez se tak stane budto ho utlucu nebo se odstehuju jsem zoufala kazda noc je pro me horor kdyz se nebudi malej tak stejne nespim protoze to se fakt neda rusi i sousedy pres zed.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76
29.9.06 10:00

Ahoj Nany, to je přesné :D manžel mi taky řekne, když do něj rýpnu, že ještě ani neusl.....u nás teď zabírá, že jsem z našeho batolete, tak vyčerpaná, že usnu téměř hned po ulehnutí. Jen musím mít „náskok“ :wink: min. 10 minut jít spát před manželem, abych stihla usnout než to vypukne. :D Myslím, že to taky souvisí s kily navíc a s kouřením, manžel naštěstí zase přestává.....
Nejhorší je, že chrápe i devítiletá dcera a to má po operaci nosní mandle, asi to bude nějaká rodová dispozice.
Jinak je to asi zvyk, občas se nám daří usnout společně.......ale nahrát ho není špatný nápad, kolikrát mi nevěří, že to v noci zase bylo děsné. :evil:
Tak ať se vám dobře spí :wink:
zdraví Hela

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
245
29.9.06 16:41

HELUS je to peklo dneska jsem to zas nemohla nejak stravit malej ma 6.nemoc tak se porad budi a Pavel zas chrapal jak zjednanej.a taky ted uz ponekolikaty prestava kourit. mas stesti ze dokazes usnout brzy ja i kdyz mi da naskok pul hodky tak nestihnu zabrat. no hlavne ze mam komu si postezovat :lol: :lol: mej se hezky a pevny nervi at je nezabijem :?:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16
1.10.06 15:13

Tak koukám, že je nás hafo, u nás je to taky šílený, teď máme mimčo a to se potom chuděra vrtí a nejlepší je, když do něj stčím, tak mi ještě ráno vynadá, jak ho bolí záda, že se pořád musí převracet a že přece nespal a nechrápal a tak podobný pohádky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
492
8.2.14 13:29

Přítel chrápe

:cert: Zkouším obnovit diskuzi, jsem totál vyčerpaná a nas…á. Přítel strašně chrápe, ale nereaguje na mé tipy ohl. laserového odstranění apod. Tak co s ním :pankac: :mrgreen:…??? Adenol kapky nám vůůůbec nepomohly. Naopak, jsou strašně aromatické a cítím je snad už všude :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1147
8.2.14 16:28

Ahoj, máme doma podobný problém, vyřešii jsme to odděleným spaním, protože přesně jak si psala, nejen že to budilo mě, budilo to i dítě co s námi spalo v místnoti, zkoušeli jsme kapky, inhalaci a stejně nic, u nás teda nezabral ani vyšší polštář, netopit, hodně větrat atd… držím palce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
G12
8.2.14 16:38

Taky jsem praktikovala oddělené spaní

• Citovat
  • Upravit
1
18.3.15 03:52

A co když chrápe Mamka ?

U nás je to mamka jsem ještě mlada a mamčin přítel odešel do mého pokoje z důvodu jejího chrápání a teď to musím trpět Já lidi Prosím poraďte předem dekuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1074
18.3.15 11:02

Bohužel i můj manžel chrápe a já se prostě nevyspím, takže u nás bohužel manžel v ložnici a já v obyváku:-)))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7240
28.10.15 05:26

Hm.. Tak už jsem v tom průseru taky.
Manžel začal šíleně chrápat - dřív chrápal taky, ale ne tolik. Nepomáhá už ani mlaskání, aby se otočil na bok - chrápe v jakékoliv poloze.
Když usnu před ním, tak to jde, to mě většinou nevzbudí. Horší je, že on si zvykl v noci na mě dávat ruku a různě do mě žďuchá - a jak se proberu, už mám smůlu, v tom rachotu neusnu.
A vysvětlit si to samozřejmě nenechá, spíš protáčí oči, že mi to vadí. Že kdybych byla unavená, spala bych i tak a chrápání by mi nevadilo. Takže za to vlastně můžu já, že jsem přespaná asi. :cert: :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.10.15 06:38

Zdravím vás všechny, co máte doma někoho, kdo chrápe.
Píšu anonymně, potože se jedná o zdravotní stav mých příbuzných.

Tak za 1., můj taťka vždycky chrápal. Jeho pravidlem bývalo, že když nebyl v práci, tak si pravidelně hodil po „o“ šlofíka (kde taky chrápal)… Bylo to tak, co si ho pamatuju, tedy min. od jeho nějakých 40 let. Přisuzovali jsme to tomu, že má náročné (manuální) povolání a tak je prostě unavenej. A neřešili jsme to!

Před cca 16-ti lety jsem se seznámila s manželem. Když k nám prvně přijel a viděl jak taťka spí u televize na gauči, či v křesle, prohlásil: „Jo to měl táta taky, od tý doby, co má masku, tak je to OK“. A vylezlo z něj, že se jedná o spánkovou apnoe a jeho táta byl jedním z prvních pacientů Hradecké spánkové laboratoře…
Tam se dostal nějak náhodou (tchýně na toto téma poslouchala rádio), vyšetřili ho a zjistili, že část noci v podstaně nedýchá a tím pádem má mozek omezený přísun kyslíku a pořádně se neprokrvuje, tělo si neodpočine a pak přes den usíná. No a hlavně, dozvěděl se, že ta mrtvice, co pár let předtím (kolem jeho věku 50 let) prodělal měla příčinu v tomto. Měl štěstí, mrtvice měla za následek „pouze“ ohluchnutí na jedno ucho. (Teda tak mi to bylo před lety presentováno, ale měl kvůli tomu částečný inv. důchod, tak toho bylo asi víc.)
Podrobnosti si už nepamatuju nevnímala (je to 15 let), v každém případě je tu souvislost chrápání - spánková apnoe - mrtvice.
Tchán spí už skoro 20 let s kyslíkovou maskou na obličeji, nechrápe a není přes den tolik unavený jako dřív.
Vrátím se k taťkovi.
Do spánkové laboratoře se nám ho tenkrát dostat nepodařilo (on to přeci nepotřebuje :cert: ). Navíc, tím, že jsme se potkávali tak v průměru jeden víkend za měsíc (a někdy ani to ne)a byla spousta jiných starostí, jsme to vypustili…
Změna nastala v letošním roce.
V baráku s ním bydlí brácha a má 2-letou dceru. A až když ta mu předvedla jak v noci dělá „chrrrr pšíí, chrrrr pšíí“, což ji v nocvi budí (a když se o této laboratoři zmínili v rádiu, které každý den poslouchá :lol:, jak z něj po vyšetření vylezlo :roll: ), tak se konečně do té spánkové laboratoře objednal.
Výsledek? Už má svůj přistroj a spí s maskou… :lol:
Mimochodem, i on prodělal ve svých 56 letech lehkou mozkovou mrtvici (jen se o ní od dr. dozvěděl náhodou cca o 10-15 let později :pocitac: :cert:, do té doby mu dr. tvrdila, že ty problémy jsou od páteře :cert:, ale jeho šéf to musel vědět, protože ho bez problému přeřadil na lehčí práci :cert: ), a úplně klidně to může mít souvislost s jeho neuropatií, což je stav, kdy se mu občas podlomí kolena… (prostě ho přestanou poslouchat nohy, jde o nedokrvování…)
Když byl teď po 20 letech v lázních, vylezlo z něj, že jeho kolega na pokoji, má svoji „krabičku“- s maskou spali oba. ;)

Takže za mne, pokuste se své drahé polovičky dostat do spánkové laboratoře, oni přestanou chrápat, vyspí se pořádně, nebudou na vás přes den „vrčet“, protože budou nevyspalí, nebudou usínat přes den u televize…
Vím, že je to těžké, je tam dostat, takže přeji hodně štěstí.
Mimochodme manžel měl teď několik dní v noci „chrápací“, bude-li se to opakovat dostala jsem povolení objednat ho do nějakého spánkového centra… ;-)
 B.

• Citovat
  • Upravit
4992
28.10.15 07:34

Anonymní :potlesk: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1151
28.10.15 09:45
@Anonymní píše:
Zdravím vás všechny, co máte doma někoho, kdo chrápe.
Píšu anonymně, potože se jedná o zdravotní stav mých příbuzných.

Tak za 1., můj taťka vždycky chrápal. Jeho pravidlem bývalo, že když nebyl v práci, tak si pravidelně hodil po „o“ šlofíka (kde taky chrápal)… Bylo to tak, co si ho pamatuju, tedy min. od jeho nějakých 40 let. Přisuzovali jsme to tomu, že má náročné (manuální) povolání a tak je prostě unavenej. A neřešili jsme to!

Před cca 16-ti lety jsem se seznámila s manželem. Když k nám prvně přijel a viděl jak taťka spí u televize na gauči, či v křesle, prohlásil: „Jo to měl táta taky, od tý doby, co má masku, tak je to OK“. A vylezlo z něj, že se jedná o spánkovou apnoe a jeho táta byl jedním z prvních pacientů Hradecké spánkové laboratoře…
Tam se dostal nějak náhodou (tchýně na toto téma poslouchala rádio), vyšetřili ho a zjistili, že část noci v podstaně nedýchá a tím pádem má mozek omezený přísun kyslíku a pořádně se neprokrvuje, tělo si neodpočine a pak přes den usíná. No a hlavně, dozvěděl se, že ta mrtvice, co pár let předtím (kolem jeho věku 50 let) prodělal měla příčinu v tomto. Měl štěstí, mrtvice měla za následek „pouze“ ohluchnutí na jedno ucho. (Teda tak mi to bylo před lety presentováno, ale měl kvůli tomu částečný inv. důchod, tak toho bylo asi víc.)
Podrobnosti si už nepamatuju nevnímala (je to 15 let), v každém případě je tu souvislost chrápání - spánková apnoe - mrtvice.
Tchán spí už skoro 20 let s kyslíkovou maskou na obličeji, nechrápe a není přes den tolik unavený jako dřív.
Vrátím se k taťkovi.
Do spánkové laboratoře se nám ho tenkrát dostat nepodařilo (on to přeci nepotřebuje :cert: ). Navíc, tím, že jsme se potkávali tak v průměru jeden víkend za měsíc (a někdy ani to ne)a byla spousta jiných starostí, jsme to vypustili…
Změna nastala v letošním roce.
V baráku s ním bydlí brácha a má 2-letou dceru. A až když ta mu předvedla jak v noci dělá „chrrrr pšíí, chrrrr pšíí“, což ji v nocvi budí (a když se o této laboratoři zmínili v rádiu, které každý den poslouchá :lol:, jak z něj po vyšetření vylezlo :roll: ), tak se konečně do té spánkové laboratoře objednal.
Výsledek? Už má svůj přistroj a spí s maskou… :lol:
Mimochodem, i on prodělal ve svých 56 letech lehkou mozkovou mrtvici (jen se o ní od dr. dozvěděl náhodou cca o 10-15 let později :pocitac: :cert:, do té doby mu dr. tvrdila, že ty problémy jsou od páteře :cert:, ale jeho šéf to musel vědět, protože ho bez problému přeřadil na lehčí práci :cert: ), a úplně klidně to může mít souvislost s jeho neuropatií, což je stav, kdy se mu občas podlomí kolena… (prostě ho přestanou poslouchat nohy, jde o nedokrvování…)
Když byl teď po 20 letech v lázních, vylezlo z něj, že jeho kolega na pokoji, má svoji „krabičku“- s maskou spali oba. ;)

Takže za mne, pokuste se své drahé polovičky dostat do spánkové laboratoře, oni přestanou chrápat, vyspí se pořádně, nebudou na vás přes den „vrčet“, protože budou nevyspalí, nebudou usínat přes den u televize…
Vím, že je to těžké, je tam dostat, takže přeji hodně štěstí.
Mimochodme manžel měl teď několik dní v noci „chrápací“, bude-li se to opakovat dostala jsem povolení objednat ho do nějakého spánkového centra… ;-)
B.

Můj přítel byl také ve spánkové laboratoři a chrápání hodili na tlouštku, má 140 kg a skoro 2 metry, takže řekl že raději zhubne než aby nosil tuto kyslíkovou masku, jenže skutek utek, takže řešení byly 2 ložnice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí