Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Zdravím Vás holky a prosím o radu, zda ten Váš taky tak strašně
ale opravdu příšerně chrápe.Nemůžu při tom usnout a ani pro holky to není v pohodě, mrskají se a budí.Někdy to jde do takového extrému, že mám chuť mu ublížit ![]()
Je to každý den a já už prostě nemůžu dál.
Nemáte některá podobnou zkušenost a hlavně ŘEŠENÍ - pomohly někomu prášky, operace apod??
Manžel zarytě tvrdí že on tedy nechrápe, nebo o tom vůbec neví (ale někdy vzbudí i sám sebe, jaký je to zvuk…)
Díky za Vaše reakce a případné návrhy řešení ![]()
Aileen
Ahoj Aileen,
mam doma neco podobneho, teda asi ne tak desne, jak popisujes, nebo mam lepsi spani. Memu manzelovi kazdopadne pomohlo, kdyz jsem mu opatrila vyssi polstar. Pokud mel jen placku nebo vubec nic, bylo to k nevydrzeni. Ted chrapne jen nekdy a nastesti reaguje na zamlaskani..... ![]()
mozu to byt polypy v nose, ktore sa daju operacne odstranit. a ked ti neveri nahraj ho na magnetak.
ja som raz taku bachla manzovi ze mal modrinu
ale nemohla som ho zobudit…
Ahoj, tak u nas chrapu ja a to je snad jeste horsi.
Fakt je mi to neprijemy. Zkousela sem protichrapaci kapky-nefunguje a smrdi to jak zelena, spanek na brise zabiral donedavna, ted co sem tehu, tak musi spat pritel v obyvaku. ![]()
Jinak sem loni byla ve spacim centru na Bulovce (zasla sem na svoje ORL a ty ma tam poslali). Clovek vecer prijde, napoji na nej hadicky a pres noc monitoruji dech nosem (hadicka v nose) tep, hlasitost chprapani a polohu na ktery lezite. Me teda vyslo, ze chrapu jen na zadech (coz neni pravda) a ze k zastave dechu nedochazi. Pak mi jeste delala nejaka ORL doktorka pokusy s nosem… strkala mi tam takovou trubicku a tak… vysledek… doporucena operace, kdy mi vezmou cast mekkeho patra+cipek. Cehoz ja se dost bojim, pac nas tata na tyhle operaci byl, vzali mu „jen“ pulku cipku a chrape dal a navic ma furt pocit „zaneseneho“ krku prachem a tak. Proste mu vstup do krku nic nechrani, vic ma rymu a kasel. Takze tuhle operaci ja nechci, ale delaji pry i to, ze spali-zjizví mekke patro laserem, ono se stahne a „netrepota“ se tolik v krku. To by snad meli delat v Motole, ale nic vic jsem o tom zatim nezjistovala.
Nasi to vyresili oddelenymi loznicemi a nas to zrejme ceka taky.
![]()
Zatím nejúčinnější se jeví oddělené ložnice a zavřené dveře
. nejlépe dvoje ![]()
.
sisina
Neboj, nejsi v tom sama. U nas teda nechrape manzel, ale muj tata. Nasi kvuli tomu maji oddelene loznice uz asi 10 let. Mezi nimi jsou dvere s nejakou protihlukovou vlozkou, ale je to celkem na nic. Ono to jde slyset i pres stenu. To by se snad musel izolovat cely pokoj, nebo co. My ho s manzelem dokonce v noci nekdy slysime, i kdyz spime o patro vys.
V lekarne se prodava sprej a nejake kapky. Jenze tata je odmitl pouzivat, protoze on prece nechrape. Ach jo. Nakonec sel k doktorovi a ten ho poslal na operaci. Nevim presne, co s nim delali, ale asi tyden nemohl jist nic jineho nez tekutou stravu. Asi rok nechrapal vubec a ted uz to zacina znovu, nicmene v o hodne mirnejsi verzi.
Můj nastávající švagr byl na operaci laserem? na jaře a nechrápe. Teda jenom občas malinko chrupne, ale proti těm dělovkám z dřívějška je to brnkačka. Můžu to posoudit, občas u nás se ségrou přespávají. Můj manžel nechrápe vůbec, to bych se asi zcvoknula, už jenom když začne spát trochu hlasitěj, tak do něho šťouchám ![]()
Kdybyste měli zájem, můžu se přeptat na podrobnosti.
Radka
Ty pocity, že mu fyzicky ublížím mívám občas taky. U nás pomáhá jen když zhubne, jinak je to zpátky…
A.
Ahoj,
tak u nás je to taky na pěst. Intenzita chrápání se zvyšuje úměrně s únavou a přibranými kily. Přemýšleli jsme i o operaci, ale máme v okolí dva chlápky, kteří to podstoupili, a výsledek je nula k nule, nemělo to vůbec žádný účinek. Já jsem to vyřešila rázně, odstěhovala jsem sebe i malou z ložnice, máme svůj pokojík a do ložnice se hodlám přestěhovat až v momentě, kdy za holkou budou chodit kluci
Ale to už budu stará nahluchlá bába, tak mi to chrápání vadit nebude ![]()
Jestli máš možnost, odstěhuj sebe a děti do jiné místnosti, pokud nemáte možnost, odstěhuj manžela do obýváku na gauč. Jiné řešení nevidím.
ahoj.bohuzel mam doma to sami.zdenda zacal chrapat asi pred rokem a prijde mi ze to je porad horsi a horsi.me se osvedcilo akorat to ze bud spim v jinem pokoji a nebo do nej celoh noc strkam a drzim ho rukama aby spal jen na boku.je to makacka
![]()
ten pocit jak pises ze bys mu nekdy ublizila mam celou noc.obcas to nevydrzim a jednu dostane(malinko do nej prastim)
,ale jenom kdyz uz je to fakt k nevydrzeni
![]()
Adenol mi nepomohl. ![]()
Radina… mohla bys mi zjistit, co svagrovi laserem delali?? Docela me to zajima. Dekuju.
Zdravím,
mám taky doma takového medvědího zázraka
, zkoušel kapky, vyšší polštář - nic. Dřív stačilo zamlaskat, otočil se na bok a klid - teď??? mlaskat nemůžu, probudila bych malou(jako několikrát - ikdyž ta spí ve svém pokoji, přesto chrápání ji nevzbudí, ale moje mlaskání ano, ono je taky dooooooost intenzivní, tedy bývalo), tak do něj šťouchnu, převalí se na bok, chvilka klidu a zase se do toho opře, už chrápe i na břiše
. Na vyšetření nikde nebyl - můj dojem je, že by prostě potřeboval zhubnout, než nabral ty kilíčka, co za psolední roky(přitom ani teď není bůhvíjak tlustý, jen udělanější
), tak ve spaní je něžně oddychoval
, mám kamarádku, která chrápe úúúúúplně příšerně (vím to, byly jsme spole jednou na chatě, spala v přízemí a my nahoře v pokoji šílely vzteky
) byla jí taky doporučena operace, ale!!!! pak se bavila s jednou doktorkou a ta jí vyloženě řekla, že pokud nezhubne, tak že to pomůže jen dočasně ![]()
Momentálně spíme oba sice v jednom pokoji, ale odděleně, tak se to dá, ale jak doděláme ložnici, nevím jestli snesu poslouchat ty děsivé zvuky přímo u ucha
Stejně na tu operaci nemáme prašule, takže si halt budu muset zvyknout, nebo halt jeden bude spát v obýváku a druhý v ložnici.
sany
Holky, děkuju za Vaše příspěvky, zkusíme určo ty kapky a pak ty kila dolů…
Je fakt že když jsme se před 10 lety poznali, měl o ca 15kg méně… ![]()
Mějte se krásně
Aileen