Nechce spát ve své postýlce

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
3352
14.10.11 20:47

pomoc nechce spát ve své postýlce

Poraďte mi, Klárka 8 měsíců nechce vůbec spát ve své postýlce, je fakt, že tak měsíc dva spí už jen se mnou, když ji chci dát spát do postýlky tak řve jako tur. Co mohu dělat, aby si tam spaní opět oblíbila, do 3 měsíců, tam krásně usínala sama. Alenka 2 roky 8 měsíců mi na to řekla, že se Klárka v postýlce bojí. Je možné, že by věděla proč? Nevím :nevim: :nevim: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
sterezie
14.10.11 20:57

já bych řekla, že si prostě zvykla být s mámou a teď se jí to nelíbí :wink: je na Tobě, jestli tak budete spát dál nebo jí necháš vyřvat nebo postupně naučíš spát v postýlce :kytka:

• Citovat
  • Upravit
14871
14.10.11 21:00

No myslí, že nenásilná metoda ne přechod zpět do postýlky, neexistuje :nevim:
Máme to stejně..už máme naplánováno, že se přestěhujeme do obýváku na dobu nezbytně nutnou a malou dojdu do ložnice vždy jen nakojit a vrátim jí zpět..no bez pláče to jistě nepůjde :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sterezie
14.10.11 21:05
Boudice23 píše:
Máme to stejně..už máme naplánováno, že se přestěhujeme do obýváku na dobu nezbytně nutnou a malou dojdu do ložnice vždy jen nakojit a vrátim jí zpět..no bez pláče to jistě nepůjde :wink:

u nás to teda šlo :think: do šesti měsíců spala s náma, pak jsem uspávala v náručí a přenášela a poslední měsíc dva už v náručí neusne, nebo málokdy a usíná v postýlce, buď s lahvičkou, nebo hladím, zpívám apod…občas usnout nechce, ale když to není každý den, tak mě to netrápí :-P

• Citovat
  • Upravit
14871
14.10.11 21:10
sterezie píše:
Boudice23 píše:
Máme to stejně..už máme naplánováno, že se přestěhujeme do obýváku na dobu nezbytně nutnou a malou dojdu do ložnice vždy jen nakojit a vrátim jí zpět..no bez pláče to jistě nepůjde :wink:
u nás to teda šlo :think: do šesti měsíců spala s náma, pak jsem uspávala v náručí a přenášela a poslední měsíc dva už v náručí neusne, nebo málokdy a usíná v postýlce, buď s lahvičkou, nebo hladím, zpívám apod…občas usnout nechce, ale když to není každý den, tak mě to netrápí :-P

To ona usne sama, ale kolem půlnoci se vzbudí a už spí s náma, přesun zpět do postýlky nějak nefunguje :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3352
14.10.11 21:15

nechce spát ani ve dne v postýlce, usne mi u prsa a dám jí do postýlky, zbudí se a strašně řve, pokud jí nechám na velké posteli je v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14871
14.10.11 21:22
klárka14 píše:
nechce spát ani ve dne v postýlce, usne mi u prsa a dám jí do postýlky, zbudí se a strašně řve, pokud jí nechám na velké posteli je v pohodě.

Já přes den uspávám ve velký posteli :mrgreen:
Když jsem přes den uspávala v malý tak vydržela řvát i dvě hodinky, no prořvala se do dalšího kojení, to když jí ukládám večer do postýlky, tak je to fajn, naučila se to po cca týdnu, plakala, ale každý den méně a méně a nakonec se otočila na bok a spala sama

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3352
14.10.11 21:33

moc povzbudivé to tedy není, myslela jsem si že se to obejde bez řvaní. :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14721
14.10.11 22:06

Hm, my máme postýlku přiraženou k naší posteli, oddělanou bočnici a matrace srovnané do stejné výšky. Tak spí dcera sice vedle mě, ale přesto ve své postýlce. Udělala jsem to hlavně ze své pohodlnosti - kvůli nočnímu kojení. A spokojené jsme obě :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3352
14.10.11 22:12
chuanitka píše:
Hm, my máme postýlku přiraženou k naší posteli, oddělanou bočnici a matrace srovnané do stejné výšky. Tak spí dcera sice vedle mě, ale přesto ve své postýlce. Udělala jsem to hlavně ze své pohodlnosti - kvůli nočnímu kojení. A spokojené jsme obě :)

fajn nápad promyslím to jak by se mi to vešlo v ložnici, tam máme postýlky už dvě :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18573
14.10.11 22:14
chuanitka píše:
Hm, my máme postýlku přiraženou k naší posteli, oddělanou bočnici a matrace srovnané do stejné výšky. Tak spí dcera sice vedle mě, ale přesto ve své postýlce. Udělala jsem to hlavně ze své pohodlnosti - kvůli nočnímu kojení. A spokojené jsme obě :)

Ano, přesně takto to řešila kamarádka. Malou dala do postýlky vedle sebe. Pak postupně dala bočnici a začala pak postýlku odsouvat. je to sice zdlouhavé a musí to být nenápadné.
Jinak nám dokonce u staršího syna pomohlo, dát ho do vlastního pokoje, kde spával klidněji než s námi.
Druhý syn usíná kdekoliv, ale ráno v 6h si ho občas taky dám do postele, aby ještě spal :huban: Ale v noci ne, to spí sám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1366
15.10.11 14:15

ahoj taky uspávám malou ve velký posteli (jednu dobu tam s náma i spala, no spíš jsme tak spolu usnuly při nočním kojení), tak teď mám také postýlku bez bočnice přiraženou k posteli a budeme postupovat přesně jak tu někdo psal
mrně se ti v postýllce nebojí, ale u maminky je prostě líp :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
232
15.10.11 14:25

Jojo,taky to znám, akorát naše tam spala jen 1 měsíc a pak hezky s maminkou.No jo,je jí u mě líp :palec: Má to svoje nevýhody, ale člověk si zvykl,teď jí jsou 4 a pořád chrupe s maminkou :wink: Ale už jí chystám pokoj a svou postel,tak pomaže,výhodou je, že už je rozumná a připravuju jí na to, tak už ví co jí čeká a bere to.Ale co s mimčem? Sama jsem byla v prčičích.. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5476
16.10.11 22:18
klárka14 píše:
Poraďte mi, Klárka 8 měsíců nechce vůbec spát ve své postýlce, je fakt, že tak měsíc dva spí už jen se mnou, když ji chci dát spát do postýlky tak řve jako tur. Co mohu dělat, aby si tam spaní opět oblíbila, do 3 měsíců, tam krásně usínala sama. Alenka 2 roky 8 měsíců mi na to řekla, že se Klárka v postýlce bojí. Je možné, že by věděla proč? Nevím :nevim: :nevim: :nevim:

Měla jsem v podstatě stejný problém, malá chtěla spát se mnou. Já bych nikdy nenechala dítě vyřvat! A světe div se, malá i bez vyřvání spí už nějakou dobu (asi 10 dní ve své postýlce). Chce to jen přijít na důvod, proč nechce být v postýlce. Do mojí postele šla proto, že měla noční děsy a já jsem k ní vstávala 20 za noc (plakala ze spaní).

U nás byl problém v tom, že večer v postýlce byla schopna usnout, když mě viděla u ní. Jak se ale probudila v noci a neviděla mě, tak plakala, hledala mě a po položení do postýlky (stoupala si) nastal šílený řev. Problém byl ten, že jsem ji neměla blízko postele, aby se cítila v bezpečí a kolem postýlky měla mantinel. Teď má postýlku vedle mojí postele, takže na sebe vidíme, mantinel šel do pryč, takže pořád lovím dudlík z pod postele, ale spaní je už bez problémů (teda, vstávám k ní častěji než když spala se mnou, ale to se přežije).

A navíc si myslím, že není nic špatného, když dítě spí s rodičem v posteli, pokud to rodiči nevadí. Milovala jsem se k malé přitulit, ale důvodem, proč musela pryč je to, že chci druhé mimčo a nechtěla bych, aby mě v těhotenství kopala v noci do břicha…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5476
16.10.11 22:22
klárka14 píše:
moc povzbudivé to tedy není, myslela jsem si že se to obejde bez řvaní. :cry:

Klárko, jde to, neboj :kytka: chce to ale trošku víc práce a hledat důvod, proč nechce být v postýlce. pokud se tam bojí, tak ji nechat vyřvat (tedy nechat ji samotnou se strachem) podle mě není ideál, já se třeba taky někdy bojím (když jsem sama, v baráku nějaký hluk, kočka na mě vybafne zpoza rohu) a to jsem taky ráda za něčí blízkost - a jsem dospělá :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí