Dcera usíná o půlnoci

45
13.10.11 11:46

dcera usina o pulnoci

Dobry den,chci se zeptat jak uspavate svoje deti?a co mam delat kdyz mi dcerka usina az o pulnoci???Mam pulrocni dcerku,ktera od narozeni se spankem bojuje,kdyz ma jit spat a neni u prsa, tak strasne place.Kdyz ji byli 3mesice, tak jsem sem uz psala a prosila o radu, co mam s malou delat..Tam jsem i podrobne popsala nas problem..Byla to diskuze s nazvem Dcera spatne usina.. tenkrat to fungovalo tak,ze jsem s ni byla v podstate cely den v posteli, protoze jinak neusnula a v postylce byt nechtela,usinala mi u prsa..Pak jsem nad ní zvitezila tak, ze jsem ji davala spat do postylky s cajem.. :pankac: jak ja byla rada,ale ted jsem cetla ze to neni dobre,kdyz dite spi s cajem nebo u prsa nebo kdyz spi s vami v posteli,tak jak ji mam uspat???Kdyz caj vypije a nestihne usnout tak zacne rvat a to uz pak neusne vubec..Vcera jsem ji trapila v postylce hod a rvala a rvala tak nakonec jsem ji vytahla, protoze se zalykala a behem 5ti min mi usnula v naruci…chjo..Pripadam si, ze vsechno delam spatne..to je jeden problem a ted druhy-chodi spat o pulnoci a vstava v devet..do toho se v noci budi po 2az 3hod na kojeni i kdyz jsem pred dvema dny zacala s kasi..porad doufam ze se to nejak zlepsi..Kdyz ji dam spat driv treba v osm mi usne pri kojeni, tak se za hod vzbudi a jde spat beztak o pulnoci..s cajem..grr..Jak zavidim maminkam,kterym jdou deti spat brzo..ty vecery jsou strasne dlouhe a unavne..zacinam je nesnaset..clovek toho ma za cely den dost..prosim poradte.Doufam,ze jsem to napsala srozumitelne.Budu to sledovat a pripadne na dotazy odpovim..Jo,a na to nechat dite vyrvat ja nemam..mala je moc vytrvala a kdyz zacne plakat tak beztak pak neusne..to uz jsem zkousela..diky moc za rady..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
sterezie
13.10.11 11:54

vyřvat bych nenechala a asi se ani neřídila radami co je dobré a co není..pokud Ti usne u čaje, tak bych to tak praktikovala..a uvidíš, časem se to zlepší..co s tou půlnocí ale neporadím :hug:

• Citovat
  • Upravit
69235
13.10.11 11:55

Beti, chápu, že jsou večery únavné, měla jsem to do dvou a půl. Ale já bych se vykašlala na vše, co je a není vhodné pro dítě. Usne s tebou v posteli a spí? vykašli se na postýlku a uspi ji u sebe v posteli, my tu naši takhle máme už 4 roky, sicei v posteli jsem ji musela uspávat, ale jak usnula už spala. a jak ti spí odpoledne? není přetažená, že by pak byla tak unavená, že by nedokázala usnout?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9454
13.10.11 12:03

ja bych se hlavne vyprdla na to co mas nastudovany co je vhodny a nevhodny…ale udelala bych to tak aby jste obe byly spokojene! proc by dite nemohlo usnout u prsa nebo u caje..kdyz mu to pomuze…stejne tak lezim s dcerou v posteli kdyz usina…ja taky spatne usinam sama..natoz ve tme…natoz kdyby mi byl rok :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45
13.10.11 12:28

no pres den kojim po 3hod,tak mi hod pred kojenim spi..jak kdy, nekdy pul hod nekdy hod..posledni spani miva kolem seste, sedme..to uz me taky napadlo,jestli neni pretazena..taky jsem si rikala,ze se na ty rady vyprdnu,jenze kdyz to clovek vsude cte a slysi..ale chtela bych videt to dokonale miminko,ktere date do postylky a ono vam samo usne a staci mu rict par rikanek nebo zazpivat pisnicku..to klobouk dolu. :palec: u nas to tak proste nejde.a jsem rada,ze v tom nejsem sama. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45
13.10.11 12:31

a jak to tady tak prochazim,tak je tu hodne prispevku o tom,ze deti v pulroce spatne spi..hm :think: .ze by to tak mela vetsina deti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44193
13.10.11 12:31

Já Tě chápu :kytka:
Starší syn je skřivan, chodí od malička až do teď brzy spát, přes den nespí od necelých 2 let..
Já jsem naladěná podobně, jak moc mi to vyhovovalo..

Dcerka je noční sova(teď už přeučená, protože jsem s tím v zájmu svém i uspořádání rodinného života a chození do školky se starším, udělala krátký proces)
Prostě od malička má tendence usínat pozdě v noci, ráno dlouho vyspávat, dát si třeba i dvouhodinový spánek po obědě..

Nějak nemůžu najít aktuální věk dcerky :nevim:
No, já jsem jí spánek rušila buzením asi od 7 měsíců( i když jsem primárně nesouhlasila s buzením dítěte a u staršího jsem to nedělala, tady se nedalo nic dělat)..Budila jsem ji přes den a musím ji budit do teď po hodině spánku(skoro ve 3 letech), jinak by večer šla spát hodně pozdě..Kojila jsem taky a dlouho, ale její usínání nebylo asi od roku závislé na kojení, takže tam problém nebyl, uměla usnout bez prsa..
To, že šla spát brzy a potom se po hodině probudila, jednu dobu u nás bylo taky..
Každopádně jsem zkoušela vše možné i nemožné..Úspěch se dostavil až za pár měsíců..
Skřivan z ní nikdy nebude, ale stačí mi, když usne do 21. hodiny večer..

Já bych napřed přehodnotila denní spaní..Fakt nemůžu najít aktuální věk, abych poradila, na kolik to stáhnout,jestli jeden, nebo 2 denní spánky.To je taky silně individuální..
Potom bych dítě budila maximálně v 7 ráno - u nás to bylo i nutností, starší chodí do školky, malá se prostě musela a musí přizpůsobit..I když žádné povinnosti nemáte, dítě bych vyspávat nenechávala..
Nepůjde to hned, ale když vytrváš, úspěch se brzy dostaví..

Jsou prostě děti, u kterých to jinak nejde..Já dceru nechávám spát podle potřeby jen, když je nemocná..Když to nekoriguju, tak se zase vracíme k ponocování a „večírkům“, děkuji, nechci..Chápu Tě..Taky jsem už měla pomalu v očích sirky v té době a byla jsem vzteklá jak čert, že tu ještě je dítě, které má být už dávno v pelechu..

Nejsem ale na druhou stranu zastáncem nějakého dvouhodinového řvaní dítěte v postýlce..Mně nevadilo jít si lehnout s ní, ale chci, aby chodila spát v rozumnou dobu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sterezie
13.10.11 12:35

nebo, to půjde časem…ale nějaký režim už bych začala zavádět a tomu trochu přizpůsobila i to kojení..ono jakmile má miminko pravidelnější režim, tak je to s ním snazší :-P

• Citovat
  • Upravit
9454
13.10.11 12:37

ono se to spani meni hodne…my jsme na nejakym podobnym spani az ted skoro ve dvou letech…ale vim ze jsme taky meli obdobi ze jsem ju dala spat v osm..a v devet byla vzhuru a pak sla az s nama o pulnoci…me to teda nevadilo…jsem nadsena ze mi dite spi do deviti do desiti dopoledne…ted chodi spat kolem devate a spava celou noc zase do deviti rano…ale fakt se to menilo kazdy dva mesice se spalo jinak :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44193
13.10.11 12:37

A upozorňuju, že při probuzení bude hlavně ze začátku dítě protivné, nevrlé, bude plačtivé, bude mít tendenci znovu usínat apod..
Pokud to chceš změnit, je důležité vytrvat a vydržet případný řev..

Nechci tu vypadat jako „macecha“, která nenechá dítě ani vyspat..Kdyby byla dcera mé první dítě, tak bych to možné překousla, ale taky mám starší dítě, které má už nějaké povinnosti apod..
Prostě za čas se úspěch dostaví, protože zákonitě, dítě, které se nepřespí přes den, je dříve unavené večer..Ale chce to najít tu správnou míru..Z noční sovičky skřivana neuděláš a naopak..O tom jsem se už přesvědčila..I proto, že mám 2 děti naprosto jiné nátury, hlavně v tomto směru..

Synovi je 5 a snad ještě nikdy nešel spát později než ve 21 hodin večer - a to jenom vyjímečně, v létě na chatě, kdy jsme měli táborák, pozorovali netopýry nebo byl na prázdninách u druhé babičky..Ale to už v 8 večer hlásil, že je hrozně unavený..Zato brzo vstává, mezi 6 a 7 hodinou :-)
Mě toto fakt nevadí..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45
13.10.11 13:59
Jana206 píše:
A upozorňuju, že při probuzení bude hlavně ze začátku dítě protivné, nevrlé, bude plačtivé, bude mít tendenci znovu usínat apod..
Pokud to chceš změnit, je důležité vytrvat a vydržet případný řev..

Nechci tu vypadat jako „macecha“, která nenechá dítě ani vyspat..Kdyby byla dcera mé první dítě, tak bych to možné překousla, ale taky mám starší dítě, které má už nějaké povinnosti apod..
Prostě za čas se úspěch dostaví, protože zákonitě, dítě, které se nepřespí přes den, je dříve unavené večer..Ale chce to najít tu správnou míru..Z noční sovičky skřivana neuděláš a naopak..O tom jsem se už přesvědčila..I proto, že mám 2 děti naprosto jiné nátury, hlavně v tomto směru..

Synovi je 5 a snad ještě nikdy nešel spát později než ve 21 hodin večer - a to jenom vyjímečně, v létě na chatě, kdy jsme měli táborák, pozorovali netopýry nebo byl na prázdninách u druhé babičky..Ale to už v 8 večer hlásil, že je hrozně unavený..Zato brzo vstává, mezi 6 a 7 hodinou :-)
Mě toto fakt nevadí..

male je pul roku a pres den mi spava pred kazdym kojenim tak pul az hodinku nekdy vic,nekdy vubec a posledni spani ma kolem seste a pak vydrzi do te pulnoci…rezim je dulezity ,ale jak ho udelat,kdyz to decko pri kazde zmene rve?kdyz jsem ji misto caje dala dudlik a rikala rikanky a pohadky a zpivala,jak radi v tech chytrych knihach,tak mi rvala jak tur a pak uz ani caj nepomohl a beztak jsem ji musela z te postylky vytahnout a pak mi behem 5ti minut usla v naruci..tvrdohlavec..proste po zlym s ni nic moc nezmuzu…jo to drivejsi buzeni me napadlo a asi to vyzkousim..treba se ji to posune..diky za radu..ja jsem vzdycky,co jsem mohla prospala a byt v noci vzhuru mi nikdy nevadilo ale s tou malickou se to vsechno nejak pomotalo,takze kdyz bych se dostala v deset do postele,byla bych stastna jak blecha..a zda se mi ze spi malo..pres noc tech 9hod a to nespi v kuse a pres den tak tri hod..tak nevim,je to dost?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
21.1.12 01:29

Nechce spát

Mám problém s dcerkou. Malá má 3 měsíce a neusne dřív než o půlnoci. Když jí byl měsíc usínala kolem 21 h. a budila se 2× za noc. Pak onemocněla, nemohla spát a nějak se stalo, že se nám spánek posunul až na půlnoc a vstává o půl 9. Už jsem ji zkoušla strčit do postýlky a odejít, ale křičela, tak jsem u ní seděla, ale taky to nezabralo. Tak jsem se rozhodla, že ji přes den budu budit, teďka spí max. 2 hodiny denně a pořád usíná o půlnoci (a to ji ještě musím uhoupat na nohách), já vážně nevím, kde bere tu energii. Přes den si hraje a spí jen v kočárku a to jsou ty 2 hodiny. Večer, když se zadaří, tak usne od 20 do 21 a pak je čilá až do půlnoci.Vzbudí se o půl 6 a pak se mnou usne v posteli při krmení, protože já většinou usnu dřív než ona. Už vážně nevím, co s ní. Sama jsem unavená, někdy i vzteklá, a ráda bych si šla spát před půlnocí. Je prostě možné, že 3 měsíční dítě naspí přes den tak málo a usne až o půlnoci?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí