Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
ZDRAVÍM VŠECHNY,KDO MAJÍ STEJNÝ PROBLÉM…NUTNĚ POTŘEBUJI PORADIT
mám 18.měs.klučinu,který prostě nespí celou noc.spí sám v pokojíku,dostane před spaním Hami mlíčko s kaši-bez ní neusne,pak spinká,ale po třech hodinkách se začíná budit a vyžaduje další krabičku mlíčka a tak je to až do rána…JAK NA TO ABY SPAL CELOU NOC-ASI UŽ ZBLÁZNÍM-POMOOC…nemám v noci nic dávat pít,nechat ho řvát????asi už fakt nevím…díky za cokoliv.. ![]()
Ahoj, já si myslím, že hlad nemá, ale je to pouhý zvyk.Zkusila bych ho nechat bez jídla…My jsme na tohle přistoupili v 8 měsících a cca za 3 dny to pochopil, ale chce to pevnou vůli a nervy
mojí malé je taky 18 měs. a taky dáváme ty mlíčka s kaší ale sunarky, když jsme dávali hami tak se mi budila tak asi to není tak syté jak ty od sunaru. zkus je a taky doporučuju dávat předspaním čajík, my když ho nedáme vzbudí se mi malá žízní v noci. jestli to nepomůže tak je to asi jen zvyk
Plně souhlasím s příspěvkem nademnou.Chce ho to nechat vyvztekat a za pár dní by to mělo pomoct,18.měsíců už je dost aby spal celou noc,nebo alespoň nejedl.
Já bych na noc zkusila jinou kaši, je možné, že ho opravdu nezasítí, ale kdyby stále probíhalo to co probíhá každý večer, tak bych uděla to co rádí Stensa. ![]()
Ahoj, máme doma úplně to samé. 18 měsíců a stále v noci krmím. Je to únavné. Dávám Hami mlíko, přemýšlela jsem jestli už nekoupit od 24 měsíců. Zkoušela jsem Bebu a to byl ještě hladovější. Chtěl jíst 3-4 za noc.
katyca píše:
Já bych na noc zkusila jinou kaši, je možné, že ho opravdu nezasítí, ale kdyby stále probíhalo to co probíhá každý večer, tak bych uděla to co rádí Stensa.
no právě proto jsem jinou kaši radila i já, právě že jsme kupovali sunarky a malá spala v kuse 13 hodin, když jsem koupila nestle začla se mi budit 1× v noci a při hami kaších se mi vzbudila i 2× za noc!!!!!! takže jsme se vrátili k sunarkáma a přestala se budit,prdím na to že na hami nebo nestle bývá častěji akce, chci se vyspat ![]()
Samozrejme ze to muze byt zlozvyk, ale ja jsem nemela na to, nechat malou vyrvat. Takze do cca roku se mi budila na jidlo dvakrat za noc, pak do 20 mesiscu jednou za noc a postupne se to posouvalo smerem k ranu a svete div se, uz mesic spi celou noc (11-12 hodin) v kuse. Takze nekdo to utne brzy za cenu, ze dite proste necha vyrvat a nekdo tomu da volny prubeh s tim, ze se chvili nevyspi…
Kazdopadne potvrzuji, ze cim nacpanejsi dite, tim mene se budi. Vecer nacpu hustou kasi hodinu pred spanim a jeste tesne pred usnutim dam plnou flasku UM ![]()
ahoj naše malá má za 14 dní dva roky stále je vedle naší postele v postýlce celou noc jí musím držet za ruku v noci mi vypije tak 500 litra čaje jak kdy
a taky se stále budí jen tak pokud tam nejsem já tak je schopná vztekem rozbýt vše kolem sebe je to závisláček vyřvat jí nemůžene nechat máme ještě syna 9 let to by se do školy nevyspal ![]()
Dobrý den,mojí dcerce je 19 měsíců a pravidelně se každou noc budí 6-12×,což je strašný.V noci mlíko nepije, dávám jí napít čaje,ale to znamená ještě jí v noci nejmíň 3× přebalit.Na dudlíku není už od malička,kojená taky nebyla,tak už nevím co s ní.Už jsem z toho opravdu urvaná a nejhorší je, že pokaždý když usínám, tak se ona začne budit..Mám jí tedy nechat vyřvat? Již jsme to několikrát zkoušela, ale pokaždý si zařve a je chvilku klid a pak znova a pořád dokola..
zabkakvak píše:
Dobrý den,mojí dcerce je 19 měsíců a pravidelně se každou noc budí 6-12×,což je strašný.V noci mlíko nepije, dávám jí napít čaje,ale to znamená ještě jí v noci nejmíň 3× přebalit.Na dudlíku není už od malička,kojená taky nebyla,tak už nevím co s ní.Už jsem z toho opravdu urvaná a nejhorší je, že pokaždý když usínám, tak se ona začne budit..Mám jí tedy nechat vyřvat? Již jsme to několikrát zkoušela, ale pokaždý si zařve a je chvilku klid a pak znova a pořád dokola..
a to dělá odjakživa nebo jen teď?
už odmala se často budila.dyž jí byly asi 3 měsíce,tak se jí povedlo 2 noci spát celé,ale pak se zase začala budit.Te´d ty intervaly mezi buzením zvětšila a například dneska v noci se vzbudila: 00:30,1:24,1:00,1:30,2:14.,3:00,3:45,5:00,6:00,7:30..už sem z ní na prášky,když jí něco bolí,tak už mi to sama řekne a ukáže,v tom je šikula,ale takhle tam přijdu,protože mě pořád volá, dám jí napít - to chce jak kdy,a jdu si lehnout, jenže ani kolikrát nestačím usnout a už znova řve.Už sem zkoušela homeopatika, různá jídla před spaním a nic nezabírá…